Marsaxlokk Malta

En tillbakablick på resorna under 2018

av Ann-Louise

Det har blivit dags att göra en tillbakablick på resorna under 2018. När jag tittar tillbaka på vad jag hade för planer för 2018 så hade jag som mål att besöka minst två nya länder. Facit är att det blev ett nytt land för mig, nämligen Malta. Johan och William lyckades dock besöka tre nya länder under året, Vatikanstaten, Malta och Irland.

Jag hade också som önskemål att fira min födelsedag på Malta, något som blev verklighet och som blev en av de bästa resorna någonsin. Vi planerade en resa till Kalifornien på sommarlovet vilket blev av och vi gjorde i princip allt vi hade planerat på den resan. På höstlovet hade jag en dröm om att åka till Hongkong, en dröm som tyvärr inte blev verklighet det här året av olika orsaker. Vi sparar den resan till ett annat år. Jag hoppades också att kunna se mig omkring lite mer i Sverige, men det blev inte riktigt tid till så mycket mer än några besök hos min mamma i Vetlanda. Även Sverige får vi spara till ett annat år, förhoppningsvis 2019.

En av orsakerna till att reseåret inte blev riktigt som jag hade förväntat mig var att jag under sommaren blev uppsagd från mitt jobb efter att ha jobbat där i 15 år. Det innebar dels att jag behövde spara lite på pengarna och inte lägga allt på resor men även att mycket tid gick åt till förhandlingar med facket/arbetsgivaren och att jag därför hade svårt att fokusera på att planera resor.

cars land pixar fest disneyland tillbakablick på resorna under 2018

Februari – Rom

Min svärmor gav oss en resa till Rom i julklapp, en resa som jag blev ansvarig för att boka och planera. Alla fyra (svärmor var förstås också med på resan) var mycket nöjda. För mig var det andra gången i Rom medan övriga tre var där för första gången. Under två och en halv dag hann vi med Colosseum, Forum Romanum, Spanska trappan, Fontana di Trevi, Viktor Emanuel-monumentet, svindyr fika samt massor av god mat och glass. Vi träffade även gulliga katter och hann med ett besök i Vatikanstaten. Italien är verkligen ett helt fantastiskt land och resmål och varje gång jag är där vill jag bara tillbaka igen så snart som möjligt.

Fontana di Trevi Weekend i Rom tio bästa tips

April – Malta

En av drömmarna inför 2018 var att för första gången fira min födelsedag utomlands och helst då på Malta. Ett resmål som länge stått högt upp på min önskelista. Drömmen blev verklighet, mycket tack vare att jag hittade ett riktigt bra pris på flygbiljetterna. Malta uppfyllde alla våra förväntningar och jag vill åka tillbaka igen och igen och igen. Höjdpunkterna var många men Marsaxlokk, Mdina och Valletta är det som jag minns allra mest. Ja och alla katterna förstås.

Valletta, Malta tillbakablick på resorna under 2018

Juli – Kalifornien

Det var två år sedan förra resan till favoritlandet USA men i juli var det äntligen dags igen. Två underbara veckor i härliga Kalifornien. Vi var på Disneyland, hälsade på släkt i Seal Beach, sov en natt i Sacramento och hälsade på släkt i Turlock. Vi besökte även gamla guldgrävarstäder och tillbringade en helg i fina Gualala där vi bland annat klättrade upp i en fyr, Vi avslutade traditionsenligt med några dagar i San Francisco.

Goat Rock Beach Highway one kalifornien usa tillbakablick på resorna under 2018

Juli & augusti – Sverige

Resten av sommaren tillbringade vi hemma i Sverige. Eftersom jag inte visste exakt när jag skulle göra min sista arbetsdag på jobbet var det svårt att planera semesterdagarna så vi satsade på utflykter på hemmaplan de dagar som jag var ledig.

Här i Stockholm gjorde vi en utflykt till Fjäderholmarna, beundrade utsikten från Monteliusvägen, besökte Gröna Lund, Vikingaliv och Slottet. Vi åt också enorma mängder glass och försökte hitta en plats i skuggan för att inte smälta bort denna varma sommar.

Vi var även en vecka hos min mamma i Vetlanda där vi myste med små kattungar och fikade i Erikshester.

Fjäderholmarna tillbakablick på resorna under 2018

December – Dublin

Jag har varit i Dublin 9 gånger i mitt tidigare jobb medan Johan och William aldrig har varit där. När jag hittade ett erbjudande med galet billiga flygbiljetter så slog jag till och bokade en resa till oss alla tre. Min tionde resa till Dublin var kanske min bästa eftersom jag för första gången fick åka dit med min familj. Vi passade också på att träffa några av mina före detta kollegor vilket var riktigt mysigt. När man åker till Dublin i december får man räkna med en del regn men det vägdes upp av den fantastiska julskyltningen. Tack vare vår mini-weekend till Dublin kom vi in i den rätta julstämningen lagom till julhelgen.

Dublin castle slott irland tillbakablick på resorna under 2018

Läs också om resplanerna för 2019 och årssammanfattningarna för 2017 och 2016

Gott Nytt År! 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

11 Kommentarer

4000mil 30 december, 2018 - 09:38

Tråkigt med jobbet. Hoppas att det löst sig. Vår höst blev också resebantad pga osäkerhet runt jobbfronten.

Svara
Ann-Louise 30 december, 2018 - 22:42

Tyvärr inget nytt jobb än, men jag letar för fullt. Har som tur är fortfarande några månader kvar på min arbetsbefriade uppsägningstid så jag har lite tid kvar tills jag måste ha något nytt.

Svara
2018 och resorna jag gjorde | FlyingDryden 30 december, 2018 - 12:58

[…] Stad till strand […]

Svara
The Whole Map 30 december, 2018 - 18:14

Vi hade iaf två resor gemensamt – Rom och Fjäderholmarna 🙂

Har sammanställt våra här
https://www.thewholemap.com/resaret-2018/

Svara
Ann-Louise 30 december, 2018 - 22:43

Och det är ju två riktigt trevliga resmål! 🙂 Ska in och läsa er årskrönika också.

Svara
Marias Memoarer 31 december, 2018 - 16:27

åh, Malta och Rom vill jag också väldigt gärna se 🙂

Svara
Ann-Louise 31 december, 2018 - 19:03

Ja, båda två är helt fantastiska platser!

Svara
Helene Eriksson 1 januari, 2019 - 11:49

Inte roligt att bli av med jobbet. Som pensionär slipper man oroa sig för slikt! Hoppas du hittar ett nytt, intressant och givande kneg! 2018 har vi Malta gemensamt men våra upplevelser av ön verkar skilja sig en aning. Vi ska dock tillbaka i år.

Svara
Ann-Louise 2 januari, 2019 - 21:17

Ja, det verkar som att alla inte är lika förtjusta i Malta som jag blev. Härligt att ni ska tillbaka i alla fall, jag längtar också tillbaka dit.

Svara
FREEDOMtravel 6 januari, 2019 - 03:20

Hoppas att det löser sig med jobbet! Trots detta många härliga resor under året!

Svara
Ann-Louise 6 januari, 2019 - 18:53

Tack! Och ja, visst blev det många fina resor ändå! 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar