cars land pixar fest disneyland

Vykort från Disneyland

av Ann-Louise

Nu har vi varit i underbara Kalifornien i sex dagar och bland annat hunnit med två heldagar på Disneyland. Jag har sällan med mig datorn när jag reser så därför får det här bli ett litet vykort skrivet på iPaden med bilder från telefonen och så kommer de längre inläggen med bättre foton när vi är hemma igen.

Disneyland hotel

Vi bodde tre nätter på fina Disneyland Hotel som ligger i anslutning till Disneyparkerna. Vi fick ett rum på nionde våningen med fantastiskt utsikt. Det bästa var att vi varje kväll kunde se fyrverkerierna från rummet vilket var perfekt eftersom jetlagen gjorde att vi var för trötta för att stanna kvar i parkerna tills fyrverkerierna började.

Disneyland hotel

I tisdags när vi kom badade vi i poolerna på hotellet och gick en promenad genom Downtown Disney där vi även åt middag. Sedan somnade alla utom jag tidigt, jag höll mig vaken till 21.30 för att jag ville se fyrverkerierna.

Disney California Adventure

Vi hade parkhopper-biljetter så att vi kunde besöka båda Disney-parkerna båda dagarna men trots det valde vi att tillbringa hela onsdagen i California Adventure som är vår favoritpark.

Lamplight Lounge

Vi hade bokat bord på den helt nyöppnade restaurangen Lamplight Lounge som har Pixar-tema. Ska du till Disneyland kan jag varmt rekommendera att äta här. Otroligt god mat och goda drinkar.

Disneyland

I torsdags var vi i Disneyland-parken större delen av dagen men hann även med några timmar till i California Adventure.

Cinderella Castle

Torsdagen var varmare, nästan 40 grader, och det var väldigt mycket folk i parkerna. Som tur var så var vi på plats när parken öppnade och hann med en hel del innan det blev för trångt och varmt. Vi hann åka Star Tours flera gånger, William byggde ett eget ljussvärd och vi träffade Musse med flera.

Jag kommer såklart skriva mer om Disneyland senare och har en hel del tips jag kommer att dela med mig av.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Hemma efter två härliga veckor i Kalifornien - Från Stad till Strand 20 juli, 2018 - 20:16

[…] 2 och 3 spenderades på Disneyland samt California Adventure och jag kommer att skriva ett eget inlägg om det så småningom, med […]

Svara
Fantasy Dining 21 juli, 2018 - 12:05

Åh så häftigt! Jag älskar Disney World men har själv bara besökt den som ligger i Tokyo. Oj 40 grader…. det låter tufft 😉

Svara
Ann-Louise 21 juli, 2018 - 12:12

Ja, det var galet varmt. Den typen av värme funkar ju om man ligger vid en pool hela dagen men att gå runt och stå i kö osv är ingen höjdare så nästa gång måste vi nog åka när det är lite svalare 🙂 Men Disneyland är förstås alltid underbart!

Svara
Tillbakablick på sommaren 2018 - Från Stad till Strand 5 oktober, 2018 - 09:47

[…] men det kommer komma nu under hösten när jag får lite mer tid. Vi inledde med två dagar på Disneyland, fortsatte till Seal Beach, Sacramento och Turlock. Därefter åkte vi till Gualala där vi bland […]

Svara

Lämna gärna en kommentar