Squatters Salt Lake City

12 tips på restauranger i Salt Lake City

av Ann-Louise

Efter ett antal besök i Salt Lake City så börjar jag få ganska bra koll på restaurangutbudet och det finns en hel del riktigt trevliga matställen. Här får ni mina tips på restauranger i Salt Lake City.

Red Iguana 2

Först fanns Red Iguana och efter ett tag blev den restaurangen så populär att de var tvungna att öppna Red Iguana 2. Här serveras riktigt god mexikansk mat i en härlig miljö och atmosfär. Jag längtar redan till nästa gång jag är i Salt Lake City så jag kan gå hit igen och prova något mer från menyn. Boka bord i god tid! Jag bokade vårt bord flera veckor i förväg och redan då var det nästan helt fullbokat och på ursprungsrestaurangen Red Iguana var det helt omöjligt att få tag på ett bord.

Meny och adress hittar du på Red Iguanas hemsida.

Red Iguana 2 Salt Lake City
Mina goda Enchiladas Poblanas på Red Iguana 2.
Red Iguana 2 Salt Lake City
Red Iguana 2 Salt Lake City
Red Iguana 2 Salt Lake City
Såklart finns det en Iguana utanför Red Iguana 2.

Blue Iguana

Lyckas man inte få bord på någon av Red Iguanas restauranger kan man prova Blue Iguana som serverar nästan lika god mexikansk mat och som ligger lite mer centralt i Salt Lake City. Även här rekommenderar jag att boka bord i förväg men det räcker vanligtvis att boka ett par dagar innan.

Läs mer på Blue Iguanas hemsida.

Blue Iguana Salt Lake City
Blue Iguana

The Copper Onion

En snygg restaurang med massor av god mat att välja på. Här finns lite av varje så det passar bra om middagssällskapet har lite olika smak. Jag åt en god Copper Onion Burger som jag var mycket nöjd med och några av mina kollegor tyckte att Wagyu Beef Strogranoff var helt fantastiskt god.

Meny för både lunch, brunch och middag hittar du på The Copper Onions hemsida

Copper Onion Salt Lake City
Copper Onion Salt Lake City
Efterrätten var en god pannacotta.

Emigration Brewing Co.

Vill man göra en liten utflykt utanför själva staden så rekommenderar jag att åka upp till Emigration Canyon som ligger uppe i bergen cirka 20 minuter från centrala Salt Lake City. Nu senast åt vi middag på Emigration Brewing Co. En restaurang med både god mat och snygg inredning samt en liten butik. Jag åt en Bison Burger som huvudrätt och Cinnamon Bread Pudding till efterrätt.

hemsidan hittar du adress och meny.

 Emigration Brewing Co
 Emigration Brewing Co

Ruth’s Diner

I Emigration Canyon finns också Ruth’s Diner, en restaurang som funnits sedan 1930 och därmed är den näst äldsta restaurangen i hela Utah. Halva restaurangen är ursprungligen en spårvagn från Salt Lake City som Ruth köpte och flyttade upp till Emigration Canyon efter att hennes restaurang i stan sålts och rivits. Hon öppnade upp restaurangen i bergen 1949 och det som nu är den andra halvan av restaurangen var från början hennes lägenhet som hon lät bygga vägg i vägg med spårvagnen. Där bodde Ruth med sina hundar i nästan fyrtio år. Tyvärr går det inte att boka bord på Ruth’s Diner så var beredd att vänta en stund på att få äta. Men det är värt väntan!

Mer information hittar du på hemsidan.

Ruths Diner Emigration Canyon
Ruths Diner Emigration Canyon

Caffé Molise

Caffé Molise har vi ätit på vid två tillfällen. Den här italienska restaurangen har ett stort utbud av maträtter och du kommer inte gå hungrig härifrån. Nu senast uppskattade vi inte maten riktigt lika mycket som vi borde gjort men enda orsaken till det var att vi hade ätit alldeles för mycket lunch alldeles för sent på dagen och inte var så hungriga.

Läs mer på Caffé Molise’s hemsida.

Caffé Molise Salt Lake City

Current Fish and Oyster

Om du gillar fisk och skaldjur så kan jag rekommendera en middag på Current Fish and Oyster. Här har jag ätit riktigt god lax och det finns förstås även mycket annat gott att välja på.

Meny och all övrig information finns på deras hemsida.

Current Fish & Oyster

Squatters Pub Brewery

Squatters är den restaurang som jag besökt flest gånger i Salt Lake City, jag var där första gången redan 2012. Det här mikrobryggeriet har funnits sedan 1989 och serverar sin egen öl tillsammans med god mat. Jag kan rekommendera den hamburgare som heter Squatters Bourbon.

Squatters finns även på Salt Lake Citys flygplats, men där kallas restaurangen för Salt Lake Brewing Co. Airport Pub. De båda senaste gångerna jag flugit från Salt Lake City har jag ätit där innan jag påbörjat resan hem.

Läs mer på Squatters hemsida.

Squatters Salt Lake City
Squatters Pub Brewery Street Art
Street Art utanför Squatters Pub Brewery.
Squatters Pub Brewery Street Art
Street Art utanför Squatters Pub Brewery.

The Cheesecake Factory

Jag har aldrig varit på en restaurang som har så stor meny och så mycket att välja på som The Cheesecake Factory. Den här kedjan finns lite överallt i USA och jag har besökt den i flera andra städer också men restaurangen i Salt Lake City är lite av en favorit.

Tyvärr kan man inte längre boka bord om man inte har ett amerikanskt telefonnummer och på kvällarna brukar det vara minst en timmes väntetid så nu senaste gången vi var i Salt Lake City blev det inte middag på The Cheesecake Factory utan i stället åt vi lunch där. Då åt jag en Margherita Flatbread Pizza men annars tycker jag också att deras pasta brukar vara god.

Cheesecake Factory är förstås allra mest kända för sina gigantiska cheesecakes. Även om jag älskar kakor och efterrätter så är just cheesecake inte något favorit men några av mina kollegor beställde in det och var mycket nöjda.  

Adress och meny hittar du på hemsidan.

The Cheesecake Factory

Eva’s Bakery

Det här otroligt mysiga bageriet är mitt favoritställe i Salt Lake City. Det är inte stort så det kan vara bra att vara här när de öppnar för att vara säker på att få ett bord om du vill äta på plats. Det finns också ett stort utbud av bakverk att köpa med sig. Jag brukar äta deras Stuffed French Toast och den är helt fantastisk. Kaffet på Eva’s Bakery är också väldigt gott.

Mer information finns på Eva’s Bakery’s hemsida.

Evas bakery Salt Lake City
Evas bakery Salt Lake City
Stuffed French Toast på Eva’s Bakery.

Cupla Coffee

Även om Eva’s Bakery är min frukostfavorit i Salt Lake City så testade jag även ett nytt ställe nu senast, nämligen Cuppla Coffee. Cupla Coffee är större än Eva’s med gott om sittplatser. Här kan jag rekommendera deras Brie & Apple toast som smakade helt gudomligt tillsammans med en latte.

Läs mer om Cupla Coffee på deras hemsida.

Cupla Coffee
Cupla Coffee Brie & Apple Toast
Brie & Apple toast på Cupla Coffee.

Beerhive Pub

Jag passar på att tipsa om en trevlig pub också, då jag gillar namnet på den. Bikupan (Beehive) är symbolen för staten Utah och då är det ju lite kul att det finns en pub som heter Beerhive Pub. Här serveras även mat men den kan jag inte uttala mig om då vi inte åt något utan bara gick hit för att ta en öl efter middagen på The Copper Onion.

Mer information om Beerhive Pub finns på deras Instagram.

Beerhive Pub

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar