Nice

Fem tips på resmål för en mysig vårweekend

av Ann-Louise

Betalt reklamsamarbete med Hellotickets.se.

Våren verkar dröja och det är fortfarande kyligt, grått och till och med snö på vissa platser i Sverige. Dags att drömma sig bort, planera och kanske till och med boka en weekend till någon plats i Europa där våren kommit lite längre. Här är fem tips på resmål för en riktigt härlig vårweekend utan snö och kyla.

Nice

Nice är den perfekta staden för en weekendresa på våren. Vi var där första dagarna i april förra året och då lämnade vi snö och slask här hemma i Sverige för strålande sol och försommarvärme på Franska Rivieran. Det finns mycket fint att se i Nice, missa inte Promenade des Anglais, Gamla stan, Place Masséna och Castle Hill. Att kombinera besöket i Nice med en utflykt till Monaco är också en bra idé så kan du besöka två länder under samma resa. Med Nice som utgångspunkt når du också många andra vackra platser utmed kusten, vi tog till exempel tåget till Menton som ligger öster om Monaco.

Läs mer om Nice

Nice

Florens

När man promenerar omkring i Florens känner man verkligen historiens vingslag. Jag har bara varit här på hösten men är övertygad om att våren är den perfekta årstiden att upptäcka Florens alla broar, muséer, katedraler och trevliga restauranger. Santa Maria del Fiore samt Ponte Vecchio och utsikten från Piazzale Michelangelo var de sevärdheter jag tyckte allra bäst om i Florens. I Florens finns också ett av de bästa hotell jag någonsin har bott på, nämligen The Market Urban Hotel med centralt och bra läge och på gångavstånd från tågstationen.

Florens Italien

London

Jag har flera gånger besökt London på våren och varje gång har det varit varmare och grönare än här hemma i Sverige och i Hyde Park brukar planteringarna vara i full blom. En helg i London blir aldrig tråkig eftersom det finns det hur mycket som helst att se och göra. Mina favoriter bland sevärdheterna i stan är Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Carnaby Street, Covent Garden och att shoppa på Primark förstås.

Om jag ska resa till London tillsammans med William som älskar fotboll så skulle en viktig del i planeringen vara att köpa biljetter till en fotbollsmatch. Det finns många bra fotbollslag i London men vi skulle välja att köpa biljetter till Arsenal och gå på en spännande fotbollsmatch på Emirates Stadium.

London

Ljubljana

Vi föll pladask för Sloveniens ljuvliga huvudstad Ljubljana när vi var där för några år sedan. En vacker liten stadskärna med den finaste rosa kyrka jag sett, myllrande folkliv längs med floden som rinner genom staden och massor av god mat och glass. Gamla stan, Drakbron samt slottet som är beläget med fantastisk utsikt över stan är sevärdheter som du inte ska missa när du besöker Ljubljana. Vill du se något mer än Ljubljana kan jag rekommendera en utflykt till Lake Bled som ligger en dryg timmas bussresa från stan.

Rosa kyrka Ljubljana

Barcelona

Att möta våren i Barcelona kan aldrig bli fel. Vi har gjort det två gånger och skulle gärna göra det igen. Kombinationen av storstad och vackra stränder gör att det här resmålet passar både den som vill titta på sevärdheter och shoppa och den som helst ligger på stranden och latar sig större delen av dagen. Bland det mest sevärda i stan är Sagrada Familia, Parc Güell, El Born, Barri Gotic och Casa Milà. När du blir hungrig äter du förstås goda tapas och massor av churros till efterrätt.

Läs mer om Barcelona

Sagrada Família Gaudi Barcelona

Detta inlägg är ett reklamsamarbete med Hellotickets.se men text och åsikter är som vanligt mina egna.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Amanda (Swedish Passport) 22 mars, 2024 - 07:23

Nej men alltså jag MÅSTE ju se till att ta mig till Ljubljana, verkar ju helt magiskt!

Svara
Ann-Louise 22 mars, 2024 - 22:49

Ja, du måste verkligen till Ljubljana, det är en helt ljuvlig liten stad. Så mysigt där!

Svara
bmlarsreseblogg 22 mars, 2024 - 09:18

Vilka härliga resmål för en weekendresa. Florens hoppade vi över när vi var i Toscana i höstas och London är det över 50 år sedan jag besökte då nog är det dags för ett återbesök. Av de övriga gillade vi verkligen lilla otroligt vackra Ljubljana som vi besökte en heldag när vi vistades i Bled.

Svara
Ann-Louise 22 mars, 2024 - 22:50

Ja, Ljubljana är verkligen min favorit också, så vackert och så mysigt där.

Svara

Lämna gärna en kommentar