Clarion Hotel Draken

Hotelltips: Clarion Hotel Draken i Göteborg

av Ann-Louise

Den första oktober slog ett helt nytt hotell upp portarna i Göteborg. Clarion Hotel Draken är Göteborgs och Sveriges högsta hotell med sina 34 våningar. Totalt finns det hela 474 rum på hotellet. Detta inkluderar tre sviter på 29:e våningen.

Clarion Hotel Draken
Clarion Hotel Draken – inte helt lätt att fånga Sveriges högsta hotell på bild.
Clarion Hotel Draken

Största delen av Hotel Draken är nybyggt men man har bevarat nöjespalatset Vågen och den K-märkta biografen Draken vars historia sträcker sig tillbaka till 1956. Hotellet beskrivs som ”stadens nya kulturscen och mötesplats” och på biografen, som nu går under namnet Draken Live, kommer bland annat Orup att uppträda med en ny show under nästa år. Och det är förstås just den gamla biografen som fått ge namn åt hotellet.

Clarion Hotel Draken
Filmtemat återkommer i hotellets inredning.
Clarion Hotel Draken

När jag bodde på Hotel Draken i mitten av oktober hade hotellet bara varit öppet i ett par veckor och det märktes verkligen då allt kändes nytt och fräscht.

När jag checkade in fick jag frågan om jag ville byta mitt rum på 13:e våningen till ett rum på 23:e våningen. Först var jag lite tveksam för det kändes väldigt högt men jag ville såklart också prova på att bo så högt upp och framför allt ville jag se utsikten därifrån. Så jag tackade ja till att byta rum och det ångrade jag verkligen inte.

Clarion Hotel Draken reception
Hotellets reception där både in- och utcheckning gick snabbt och smidigt.
Clarion Hotel Draken utsikt
När man stod och väntade på hissen på 23:e våningen kunde man bland annat passa på att titta på Feskekörka.

Hotellrummet är snyggt inrett i grått och beige. Stilen är åt det industriella hållet och precis i min smak. Möblemanget inkluderar en dubbelsäng, ett mindre skrivbord med stol, sittbänk, fåtölj och TV. I garderoben finns minibar, strykbräda och vattenkokare.

Clarion Hotel Draken rum
Clarion Hotel Draken rum
Clarion Hotel Draken rum
Clarion Hotel Draken rum

I badrummet finns produkter från Rituals och som sig bör på ett nytt hotell var handdukarna tjocka och fluffiga till skillnad från de tunna slitna handdukar man ibland får på äldre hotell.

Clarion Hotel Draken Badrum

Och så var det ju det här med utsikten. Jag hann inte vara på rummet så mycket men den tid jag tillbringade där så stod jag mestadels framför fönstret och tittade på Göteborg i solnedgång, i mörker och i soluppgång. Hotell med utsikt är en favorit och att bo så här högt gjorde helt klart att utsikten blev mer spektakulär än vanligt.

Utsikt Clarion Hotel Draken
Utsikt Clarion Hotel Draken
Utsikt Clarion Hotel Draken

Hotel Draken är ett riktigt stort hotell, inte bara på höjden utan även när det gäller alla olika gemenskapsutrymmen i lobbyn eller Living Room som man kallar det på Clarions hotell. Det finns massor av sköna soffor, fåtöljer och andra sittplatser utspridda i flera rum. Så många rum så jag tror jag ens jag hittade alla när jag gick runt och tittade. I lobbyn finns också en bar som jag tyvärr inte hann besöka den här gången. Jag kan rekommendera att gå runt och titta på alla konst som finns, både tavlor och skulpturer. Själv fastnade jag speciellt för den fina katten som står vid receptionen.

Katt Clarion Hotel Draken
Katt Clarion Hotel Draken
Clarion Hotel Draken lobby
Clarion Hotel Draken lobby
Clarion Hotel Draken lobby

104 meter upp, på 33:e våningen finns Brasserie Draken och på 34:e våningen deras rooftop bar. Hit tänkte vi gått för att dricka ett glas vin och titta på utsikten men tyvärr var lokalen abonnerad av ett sällskap just den kvällen så de planerna fick ställas in. I anslutning till hotellet (men med ingång från utsidan såvitt jag förstod) finns också Heurlins som bland annat serverar bubbel och bakverk, ett koncept helt i min smak.

Clarion Hotel Draken Bar
Baren i Clarion Hotel Drakens lobby
Clarion Hotel Draken
På Clarion Hotel Draken finns även ett mysigt bibliotek där man bland annat kan lyssna på filmmusik.

Jag har tidigare skrivit om Hotel Frantz här i Stockholm som har en helt fantastisk frukost och det har varit svårt att hitta ett hotell som är bättre på det området. Hotel Drakens frukost, som serveras i restaurang Vågen, är kanske inte bättre men snudd på nästan lika bra. Jag älskar verkligen färgerna och inredningen i den rymliga frukostmatsalen och det finns hur mycket god mat som helst att välja på. Lite extra lyxigt är det att man kan beställa sin egen omelett som görs av en kock som också steker amerikanska pannkakor. Jag var proppmätt när jag gick därifrån och skulle gärna åka tillbaka bara för att äta av den här frukosten igen.

Clarion Hotel Draken frukost
Clarion Hotel Draken frukost
Clarion Hotel Draken frukost
Clarion Hotel Draken frukost
Clarion Hotel Draken frukost
Clarion Hotel Draken frukost
Clarion Hotel Draken frukost

Hotellets läge vid Järntorget passade perfekt för mig den här gången då jag skulle tillbringa arbetsdagarna på ett kontorshotell tvärs över gatan. Tvärs över gatan hittar man också flera olika spårvagnslinjer som på 10-15 minuter tar dig till Göteborgs Centralstation. Från hotellet är det också väldigt nära till de mysiga gatorna i Haga.

Clarion Hotel Draken

hotellets hemsida kan du läsa mer om Clarion Hotel Draken.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

4000mil 30 november, 2023 - 07:26

Åh vad kul att läsa och se bilder. Vi gick förbi utanför när vi var i Göteborg i slutet på augusti. Stannade upp och tyckte att det var en otroligt cool byggnad, men funderade lite vad den användes till. Och sedan dröjde det bara en månad innan hotellet öppnade. 🙂

Svara
Ann-Louise 12 december, 2023 - 22:26

Ja, en cool byggnad och ett riktigt fint hotell. Åker gärna tillbaka och bor där fler gånger.

Svara

Lämna gärna en kommentar