Alda Hotel Reykjavík

Hotelltips: Alda Hotel i Reykjavík

av Ann-Louise

Förra sommaren tillbringade vi en helg i mysiga Reykjavík på Island och en av de största utmaningarna när vi planerade resan var att hitta ett bra hotell till rimligt pris. Eftersom vi bara skulle vara där ett par dagar ville vi bo så centralt som möjligt och vi upptäckte ganska snart att många hotell kostade lite mer än vad vi var sugna på att betala. Som tur var så hittade jag till slut Alda Hotel som ligger mitt på huvudgatan Laugavegur, och efter att ha läst alla bra recensioner av hotellet bestämde vi oss för att boka två nätter där.

Alda Hotel Reykjavík
Alda Hotel Reykjavík

Det visade sig att Alda Hotel var ett bra val, inte bara för att det ligger så centralt utan det är också ett fräscht och trevligt hotell med stora och fina rum. Totalt finns det 90 rum på hotellet. Vi bodde i ett 32 kvm stort familjerum med en dubbelsäng och en bäddsoffa till William och det var ett av de större hotellrum vi bott i. För två nätter kostade rummet 5 750 kr för oss tre och då ingick en otroligt bra frukost.

Alda Hotel Reykjavík
Alda Hotel Reykjavík
Alda Hotel Reykjavík

Rummen hade en enkel men snygg nordisk design med små färgklickar här och var, som till exempel den röda fåtöljen. Det fanns gott om plats att lägga upp resväskorna och bra förvaringsmöjligheter. Och det var perfekt att bäddsoffan blev en fullstor säng på 140 x 200 cm till William. Ju äldre William blir desto svårare är det att hitta hotellrum där vi alla tre får plats. De extrasängar som föreslås för barn är ofta av mindre modell men eftersom William numera är längre än både mig och Johan behöver han en normalstor säng.

Alda Hotel Reykjavík
Alda Hotel Reykjavík
Bra med kaffemaskin på rummet!

Handfatet i badrummet var väldigt litet, så litet att det var svårt att tvätta ansiktet utan att skvätta lite överallt. Men i övrigt var badrummet snyggt och fräscht med regndusch och tjocka, sköna handdukar. Det fanns också badrockar till oss alla tre.

Alda Hotel Reykjavík
Alda Hotel Reykjavík

En annan positiv sak var att det gick att öppna fönstren, vilket ofta inte går på hotellrum. Det var ganska varmt på rummet så det var skönt att kunna få in lite frisk luft.

På hotellet finns ett gym och i anslutning till gymmet även en hot tub utomhus. Vi använde varken gymmet eller hot tuben men jag tog en runda på hotellet och tittade på faciliteterna medan Johan och William vilade på rummet.

Alda Hotel Reykjavík
Hotellets hot tub finns i anslutning till gymmet.
Alda Hotel Reykjavík
I lobbyn finns en frisör.

I anslutning till receptionen på Alda Hotel finns en trevlig restaurang och bar, Brass Kitchen & Bar. Vi åt middag där första kvällen och min hamburgare var riktigt god precis som de fish & chips som William och Johan åt. Restaurangen och hotellet är dock separata företag så du kan inte be om att få mat och dryck uppskrivet på rumsnotan.

Alda Hotel Reykjavík Brass Kitchen & Bar
Brass Kitchen & Bar
Alda Hotel Reykjavík Brass Kitchen & Bar
Brass Kitchen & Bar
Alda Hotel Reykjavík Brass Kitchen & Bar
Alda Hotel Reykjavík Brass Kitchen & Bar

Vi hann bara äta frukost på hotellet den första morgonen eftersom vi åkte från hotellet till flygplatsen väldigt tidigt andra morgonen. Tyvärr, för frukosten på Alda Hotel var helt fantastisk! Det fanns hur mycket gott som helst och ett extra plus för otroligt god Skyr med bland annat blåbär.

Alda Hotel Reykjavík Skyr
Lyxigt med Skyr till frukost!
Alda Hotel Reykjavík
Alda Hotel Reykjavík
Alda Hotel Reykjavík
Alda Hotel Reykjavík
Frukostmatsalen på Alda Hotel.

Kranvattnet på Island är av mycket bra kvalitet och på hotellet finns en kran där man kan fylla på dricksvatten i medhavda flaskor. Vi hade inte tänkt på att packa med någon egen flaska och fick stränga blickar av personalen i receptionen när vi istället köpte varsin plastflaska med vatten av dem. Nästa gång ska vi definitivt tänka på att ta med egna flaskor och minska plastavfallet, något som Islands besökare uppmanas tänka på.

Alda Hotel Reykjavík
Lobbyn på Alda Hotel.
Alda Hotel Reykjavík Streetart
Det finns massor av Street art i Reykjavik, just den här målningen finns på Alda Hotels ena vägg.

Läs mer om hotellet på Alda Hotels hemsida.
Adress: Laugavegur 66-68, 101 Reykjavík, Island

Vill du ha tips på vad man kan göra i Reykjavík så hittar du ett inlägg om det här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar