Om mig och bloggen

Jag är en journalist som arbetar som marknadskoordinator och som älskar att resa, skriva och fotografera. Jag reser oftast tillsammans med familjen som består av sambo och son på fjorton år men ibland blir det resor på egen hand och då ofta i jobbet.

Drömmen om att se så mycket som möjligt av världen gör att jag hela tiden planerar för nästa resa och jag har alltid ett par resmål på gång som jag längtar extra mycket efter att upptäcka. Just nu är det Cinque Terre och Alberobello i Italien som står allra högst upp på min önskelista.

Jag har varit i USA 27 gånger, både privat och i jobbet. Om jag måste välja ett favoritland så blir det just USA. Men jag vill gärna hinna upptäcka så många av världens länder som möjligt så jag försöker variera resorna till USA med framför allt resor i Europa men drömmer även om resor till andra världsdelar. Mina favoritländer i Europa är framförallt Irland och Italien.

Jag bokar och planerar nästan alltid resan helt på egen hand med några undantag för charterresor när William var mindre och uppskattade att hänga på hotell med Bamse och hans vänner. Jag tycker att det är en kul utmaning att försöka hitta den bästa flygresan till det lägsta priset även om jag gärna också unnar mig dyrare och lyxigare resor när det finns möjlighet. Är också smått besatt av att alla inköp jag gör ska generera Eurobonuspoäng hos SAS som vi sedan ska kunna använda till resor och uppgraderingar.

I bloggen skriver jag framför allt om resor som jag/vi gjort nyligen eller under de senaste åren samt om resor som vi planerar. Jag gillar att fika och brukar därför också skriva inlägg med tips om de caféer som jag provar, både i Sverige och utomlands. Att bo på hotell är något jag verkligen uppskattar så det blir också ett och annat hotelltips.

Bilderna till bloggen tar jag med min Nikon D7100 och min Fujifilm X-T20 (och någon gång ibland även med min iPhone 11 Pro). Alla bilder är tagna av mig om inget annat anges och får ej användas utan mitt tillstånd.

Vill du kontakta mig för samarbeten eller pressresor så nås jag på stadtillstrand@gmail.com.

Här kan du ladda ned mitt mediakit på svenska och på engelska.

Jag är medlem i Svenska ResebloggarInfluencers of Sweden och NordicTB