Stuga fjällen

Hyra stuga i fjällen

av Ann-Louise

Betalt reklamsamarbete med Stugknuten.com

Det finns så mycket vackert att se i Sverige och en plats som länge legat väldigt högt upp på min bucket list är Norrland och då framför allt fjällen. Listan på platser jag vill besöka i Norrland börjar bli ganska lång, Lapporten, Vildmarksvägen, Abisko, Storforsen, Hälsingegårdarna, Höga Kusten och Funäsdalen är några av de platser jag drömmer allra mest om.

Storforsen
Bildtext: Storforsen, bild från Pixabay

Något som jag verkligen gillar är konstverk som visas utomhus, både målningar och skulpturer. Häromdagen råkade jag läsa om Konstvägen sju älvar som är en turistväg som går från Umeå till Borgafjäll. Det som är så speciellt med den här vägen är dels att man på den 35 mil långa sträckan korsar sju älvar, dels att ett antal konstverk har uppförts utmed vägen. Totalt finns det 13 olika konstverk och ett av dem är Hägring. Ett konstverk som jag sett på bild flera gånger tidigare men inte vetat var någonstans det finns.

Just Hägring, som föreställer en kyrka, står på en myr väster om Vännäs. Det är det tredje konstverket man passerar om man kör västerut. Allra längst västerut, i Borgafjäll, hittar man konstverket Återkomst.

Nu har jag alltså ytterligare en upplevelse att lägga till på min lista över saker att göra i Norrland. Eftersom jag inte är så förtjust i vinter och kyla så vill jag nog helst passa på att uppleva Norrland och fjällvärlden på sommaren, myggen till trots. Det känns som att just den här Konstvägen också passar bäst att köra sommartid.

Stugknuten
Bildtext: Skärmdump från Stugknuten.com

Eftersom Konstvägen går mellan Umeå och Borgafjäll så passar det utmärkt att avsluta den här konstupplevelsen med att hyra stuga i Borgafjäll. Stugan och fjällbyn kan man sedan ha som utgångspunkt när man utforskar Borgabygden. Det finns ett stort urval av stugor i olika storlekar, allt från nybyggda hus till mysiga timrade fjällstugor.

En vistelse i Borgafjäll kan också kombineras med att köra Vildmarksvägen så flera av mina drömmar kan bli verklighet under samma semesterresa.

Detta inlägg är ett reklamsamarbete med Stugknuten.com men text och åsikter är som vanligt mina egna.

Bilden högst upp i inlägget kommer från Pixabay.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar