Mille Lire Visby Gotland

Mina bästa tips på var du hittar god mat och glass i Visby

av Ann-Louise

Sommaren 2019 tillbringade vi några av sommarlovets allra första dagar i Visby. Vi passade förstås på att både äta och fika gott medan vi var där och en och annan glass slank också ner. Här är våra favoritställen för glass, fika och mat i Visby:

Italienaren

Första kvällen i Visby visste vi inte riktigt var vi skulle äta någonstans. Vi var trötta och hade inte lust att gå så långt och många av de populära restaurangerna var stängda på grund av att högsäsongen inte startat ännu. Då hade vi turen att hitta Italienaren som låg runt hörnet från vårt hotell. En liten italiensk restaurang med snygg inredning och jättegod pasta. Perfekt för oss tre.

Adress: Hästgatan 2, Visby
Mer information om Italienaren finns på deras hemsida.

Italienaren Mat i Visby
Mat i Visby Italienaren
Min goda pasta på Italienaren.
Mat i Visby RIsotto Italienaren
Johan beställde risotto.
Italienaren Mat i Visby
Italienaren Mat i Visby

Crêperie & Logi

Ett besök på Crêperie & Logi i Strykjärnshuset är ett måste om du åker till Visby. Såvida du inte hatar crêpes förstås. Detta var ett av de ställen jag hade kollat upp i förväg och bestämt att vi bara var tvungna att gå till. Hit ringlar köerna långa mest hela dagen men vi hade tur och kom strax efter lunchtid och fick ett bord utan väntan. Lite trångt (detta var ju före covid-19) men väldigt mysigt och deras crêpes var helt gudomliga! Jag åt en crêpe med saffransglass, salmbärssylt och vispgrädde, William åt en Gino som var deras senaste tillskott på menyn och även deras dyraste crêpe. Johan satsade på en matigare variant.

Adress: Wallers Plats 3, Visby
Läs mer om Crêperie & Logi på deras hemsida.


Om du inte ska till Visby den närmaste tiden kan jag glädja dig med att Crêperie & Logi finns även i Stockholm och Åre. Jag har inte besökt restaurangen här i Stockholm ännu men det står högt upp på min to-do-list. Om jag åker till Åre kommer jag definitivt göra ett besök på Crêperie & Logi även där.

Crêperie & Logi Mat i Visby
Crêperie & Logi i Strykjärnshuset.
Crêperie & Logi Mat i Visby
Mat i Visby  Crêperie & Logi
Crêperie & Logi Mat i Visby
Crêperie & Logi Mat i Visby

Kitchen & Table Visby

Vi bodde på Clarion Hotel Wisby och där ligger Kitchen & Table Visby. Jag var lite tveksam eftersom jag haft lite dålig erfarenhet av Kitchen & Table på Clarion-hotellet på Arlanda men eftersom restaurangen såg trevlig ut bestämde vi oss för att ge den en chans. Och det var verkligen toppen på alla sätt med fantastisk service och riktigt god mat. Kan varmt rekommenderas.

Adress: Strandgatan 6, Visby
Information om öppettider och meny finns på Kitchen & Tables hemsida
.

Kitchen & Table Mat i Visby
Kitchen & Table Visby
Hamburgare Kitchen & Table Mat i Visby

Mille Lire

Mille Lire ligger i närheten av Stora Torget i Visby och är kända för sin fantastiska pizza. Vi passade på att gå hit sista dagen innan vi begav oss till Gotlandsfärjan för att åka hemåt igen. Vi blev inte besvikna! På Mille Lire blir man hjärtligt välkomnad och det är en mycket familjär stämning. Ägaren verkade känna varenda person som passerade förbi och småpratade med de flesta. Det finns en trevlig liten uteservering där man kan avnjuta sin pizza om man vill äta den på plats.

Adress: Södra Kyrkogatan 9, Visby
Mer information om Mille Lire samt meny finns på deras hemsida.

Mille Lire Mat i Visby
Mille Lire Mat i Visby
Mille Lire Mat i Visby
Pizza Mille Lire Mat i Visby

S:t Hans Café

S:t Hans Café är ett trädgårdscafé med perfekt läge mitt i Visby och mitt bland fikaborden i trädgården ligger ruinerna efter S:t Hans kyrka och S:t Pers kyrka. Svårslaget om man vill fika i historisk miljö och förutom fika serverar de även god mat.

Adress: S:t Hansplan 2, Visby
Läs mer om S:t Hans Café på deras hemsi
da.

S:t Hans Café Fika i Visby
S:t Hans Café Fika i Visby
S:t Hans Café Fika i Visby St Per Ruin
Ruinen efter S:t Pers kyrka.
Köttbullar S:t Hans Café Mat i Visby
Jag åt goda köttbullar till lunch. Tyvärr hann jag äta en bit av potatisen innan jag kom på att jag skulle fotografera maten..

Glassmagasinet

Glassmagasinet nere vid hamnen är en institution i Visby. Fattas bara annat när det är Europas största glassbar med 346 olika smaker varav det alltid finns 260 smaker att välja på i glassdiskarna. Själv blev jag snarare avskräckt när jag kom in i lokalen och såg all glass och valde att köpa saffranspannkaka med salmbärssylt istället. William och Johan köpte glass och var mycket nöjda. Själv föredrar jag nog helt enkelt lite mindre glassbarer men som tur är kan man hitta det också i Visby.

Adress: Skeppsbron 12, Visby
Öppettider och annan information hittar du på Glassmagasinets hemsida.

Glassmagasinet Glass i Visby
Glass i Visby Glassmagasinet
Den blågula glassen är Minion-glass.
Glassmagasinet Saffranspannkaka Fika i Visby
Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde.
Glassmagasinet Glass i Visby
William utanför Glassmagasinet.

Visby Glass

Om du precis som jag föredrar lite mindre glassbarer så kan jag rekommendera ett besök på Visby Glass. Här hittar du både gräddglass och sorbet som är lokalt producerad.

Adress: Hästgatan 20, Visby
Läs mer om Visby Glass på deras hemsida.

Visby Glass i Visby
Visby Glass

Gute Glassbar

Bakom Crêperie & Logi hittar du Gute Glassbar. Här köpte jag faktiskt inte någon glass eftersom jag inte var sugen när jag gick förbi, men jag tog en titt på sortimentet och fastnade för utsikten från glassbaren och för den avsmakningsmeny de har där man blir serverad 10 kulor glass i gotländska lerkärl på träbricka. Perfekt om man är en familj som vill dela på 10 kulor. Jag har ätit Gute Glass vid flera andra tillfällen så jag vet att det är riktigt god glass. Att den är ekologisk är ett stort plus.

Adress: Adelsgatan 43, Visby
Information om öppettider och annat finns på Gute Glass hemsida.

Glass i Visby Gute Glassbar
Utsikten från Gute Glass-bar
Utsikten från Gute Glass-bar

Det finns förstås många andra restauranger att välja på när du vill äta god mat i Visby. Kolla till exempel Tripadvisor för att se vilka som fått bra betyg.

Gamla Masters i Visby
Gamla Masters är en av de restauranger i Visby som fått riktigt högt betyg på Tripadvisor.

Eftersom många restauranger, caféer och glassbarer i Visby enbart har öppet under högsäsong så rekommenderar jag att kontrollera öppettiderna innan du planerar in ett besök på något av ställena ovan. Med tanke på corona-pandemin kan det också vara andra förutsättningar nu 2020 än när vi var i Visby i juni 2019.

Pinchos Visby
I Visby finns även Pinchos, en restaurangkedja jag ännu inte har testat.

Vill du läsa mer om Gotland så hittar du mina övriga inlägg här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

8 Kommentarer

Lena i Wales och Spanien 10 september, 2020 - 09:44

Ser gott och trevligt ut.
Ha det bra!

Svara
Ann-Louise 10 september, 2020 - 22:30

Ja, det var både gott och trevligt! Fick en väldig längtan tillbaka nu när jag skrev blogginlägget. Ha det så bra!

Svara
TravelAnna 15 september, 2020 - 22:44

Åh, så många bra tips! Bra att spara till nästa Gotlandsbesök. Crêperie & Logi tycker jag också om. Tack vare att de använder bovete till vissa sorter kan även jag som inte tål gluten äta där. Jag visste inte att de numera finns i Stockholm också. Vad bra! Det måste spanas in. 🙂

Svara
Ann-Louise 17 september, 2020 - 19:48

Vad bra att Crêperie & Logi har crêpes även för de som inte tål gluten! Ja, restaurangen i Stockholm måste besökas vid tillfälle. Hade det varit en vanlig sommar hade jag nog varit där redan men har varit väldigt lite inne i själva city den här sommaren.

Svara
World by Tina 24 september, 2020 - 19:40

Liiite avis ändå, varenda kotte verkar ha varit på Gotland i år 😉 Kanske nästa år är mitt år, det är säkert fint på våren.

Svara
Ann-Louise 27 september, 2020 - 16:34

Ja, jag kan tänka mig att Gotland är riktigt fint på våren. Hoppas du kommer iväg nästa år!

Svara
Bibbi Ekstrand 25 september, 2020 - 19:24

Såå fina bilder från Visby! Många år sen jag var där, jag får verkligen lust att åka dit igen.

Svara
Ann-Louise 27 september, 2020 - 16:34

Tack! Ja, Visby är verkligen mysigt, jag längtar tillbaka och hoppas det blir en ny resa dit nästa år.

Svara

Lämna gärna en kommentar