Clarion Hotel Arlanda Airport

Hotellrecension: Clarion Hotel Arlanda Airport

av Ann-Louise

När vi skulle flyga till Barcelona för några veckor sedan gick flyget så tidigt på morgonen att vi bestämde oss för att för första gången prova att bo på hotell på Arlanda natten innan. Som jag nämnt tidigare har jag länge drömt om att få bo på Clarion Hotel Arlanda Airport så självklart valde vi det hotellet för vår övernattning.

Clarion Hotel Arlanda Airport

Som vanligt tog jag massor av kort på rummet innan resten av familjen fick komma in…

Jag hade ganska höga förväntningar efter vad jag läst om hotellet på nätet och efter att ha sett bilder på rummen. Tack vare en rabatt från Coop lyxade vi till det med att boka ett Superior-rum istället för ett standardrum. Dessa rum ligger på de övre våningarna och vi fick vårt rum på tolfte våningen, där även restaurangen Kitchen & Table ligger. Rummen har utsikt antingen mot start-och landningsbanan eller mot flygtornet och jag hade mailat Clarion Hotel Arlanda Airport i förväg och bett om ett rum mot start/landningsbanan så att William skulle kunna titta på flygplanen från rummet. Vi fick ett rum med perfekt utsikt och på sängen väntade en ballong och ett flygplan tillsammans med en liten hälsning till William, något han verkligen uppskattade. Rummet var till och med utrustat med en kikare för att man ska kunna se flygplanen ännu bättre.

Clarion Hotel Arlanda Airport

Flygplanet och ballongen som väntade på rummet samt kikaren.

Barn upp till nio år bor gratis på Clarion Hotel Arlanda Airport om de sover i föräldrarnas säng. Eftersom vi bara skulle bo här en natt och dessutom gå upp väldigt tidigt på morgonen så sov vi alla tre i samma säng för att spara några kronor. Dubbelsängarna är 160 cm så det blev lite trångt men fungerade för en natt. Sängen var väldigt skön och det fanns gott om kuddar i lagom tjocklek. Överhuvudtaget var rummet väldigt snyggt med fina och fräscha möbler och behagliga färgskalor. Badrummet var stort och hade gott om handdukar samt schampo och balsam från ekologiska Dharmazone.

Clarion Hotel Arlanda Airport

Den fina och bekväma sängen. Ett extra plus för eluttag på varje sida om sängen.

Om det är lite varmare väder så kan man ta ett dopp i utomhuspoolen. Den var i och för sig öppen och uppvärmd även sista mars när vi var där men jag är lite för mycket badkruka för att hoppa i en utomhuspool när det är vinterkyla.

Clarion Hotel Arlanda Airports läge är helt perfekt, förutsatt att du ska flyga någonstans. Mitt i SkyCity och med gångavstånd till shopping och restauranger samt förstås terminalerna och incheckningen. När man är van att alltid känna sig lite stressad inför flygresor, på grund av oro att något ska gå fel så att Arlanda Express ska vara försenat eller att taxin till Arlanda Express ska fastna i rusningstrafiken, så kändes det väldigt avslappnat att veta att man bara var en kort promenad från incheckning och säkerhetskontroll.

Clarion Hotel Arlanda Airport

Entrén till hotellet.

Jag älskar hotellfrukostar och hade gärna njutit av Clarions frukost i lugn och ro. Eftersom vi flög så tidigt hann vi tyvärr inte stanna kvar tills ordinarie frukosten serverades kl 05.00 utan fick nöja oss med deras enkla Early Bird-frukost som serveras mellan 04 – 05. Den tidiga frukosten bestod av bröd med pålägg, kaffe och juice. Inte jättelyxigt men ungefär vad man orkade äta så tidigt på morgonen så vi var nöjda. Observera att denna frukost måste förbeställas i Clarion Hotel Arlanda Airports reception dagen innan.

Terminal 4

Tyvärr var det väldigt mulet annars hade utsikten från rummet varit ännu bättre.

Det sammanlagda intrycket av Clarion Hotel Arlanda Airport är att det verkligen levde upp till mina förväntningar. Det är ett väldigt fräscht, snyggt och trevligt hotell med perfekt läge när du ska ut och resa. Jag ser redan fram emot nästa tidiga morgonflight så att vi har en ursäkt för att bo här igen.

Du hittar mer information om hotellet på deras egen hemsida.

Har du bott på Clarion Hotel Arlanda Airport och vad tyckte du i så fall?

Klicka här om du vill läsa fler av mina hotellrecensioner och hotelltips.

Uppdatering: Sedan jag skrev den här hotellrecensionen har Clarion Hotel Arlanda Airport ändrat tiderna för frukosten och de serverar nu full frukost från klockan 4 på morgonen. Toppen tycker vi som äntligen hinner äta frukost innan vi ska med tidiga flighter. 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

3 Kommentarer

Christine - 29° 28 april, 2017 - 08:23

Men va kul att det på sängen väntade en ballong och ett flygplan som en liten hälsning. Plus för den servicen. 🙂

Svara
Ann-Louise 28 april, 2017 - 10:49

Ja, det är den typen av små detaljer som gör att man gärna återvänder till samma hotell igen. Och sonen blev väldigt glad! 🙂

Svara
Resedrömmar vid Clarion Hotel Arlanda | 19 juli, 2019 - 08:01

[…] en annan som har skrivit en recension om boendet är Stad till strand http://www.stadtillstrand.se/2017/04/23/hotellrecension-clarion-hotel-arlanda-airport/, även New York my bite har skrivit hotellet […]

Svara

Lämna gärna en kommentar