Hotel Das Tigra, Wien, Exteriör

Hotelltips: Hotel Das Tigra i Wien

av Ann-Louise

När vi var i Wien i maj så bodde vi på Hotel Das Tigra i två nätter. Som så ofta så hittade vi ett hotell som verkligen passade oss, med centralt läge, fina rum, viss utsikt samt trevlig personal och god frukost.

Det var dock inte helt enkelt att hitta ett hotell i Wien som uppfyllde våra kriterier och som samtidigt inte var alltför dyrt. De hotell som jag hittade var långt över vår budget och mycket var fullbokat. Gissningsvis kan det ha berott på att Hockey-VM pågick i Bratislava och att en del besökare valde att bo i Wien och ta sig till Bratislava över dagen för att se matcherna. Eller så kanske det alltid är lika svårt att hitta prisvärda hotell i Wien? I vilket fall som helst så bokade jag allra först Radisson Blu Style Hotel och var ganska nöjd med det valet. Ända tills jag fick ett mail från dem att jag var tvungen att betala 35 Euro extra om William skulle få sova i egen säng. Något jag reagerade på eftersom den bokning jag gjort och betalat för på Hotels.com var för två vuxna och ett tioårigt barn. Då utgår jag från att jag inte ska behöva betala extra för en person som redan ingår i bokningen. Eftersom jag alltid (med få undantag) bokar avbokningsbart så avbokade jag Radisson och fortsatte leta.

Hotel Das Tigra Wien Österrike

Hotel Das Tigra Wien Österrike

När jag är på jakt efter ett hotell brukar jag göra till en rutin att söka igenom hotellsajterna varje kväll för att se om priser ändrats eller om något nytt har dykt upp. Så plötsligt en kväll hittade jag ett hotell som inte hade funnits med i tidigare sökresultat. Hotel Das Tigra verkade vara det perfekta hotellet för oss och priset var rimligt jämfört med många andra alternativ i Wien. Det var också mer än tusen kronor billigare än Radisson-hotellet och på Hotel Das Tigra fick William en stor dubbelsäng (bäddsoffa som blev dubbelsäng) helt utan någon extra kostnad. Här var även frukost inkluderat, något som skulle kostat extra på Radisson.

Hotel Das Tigra Wien Reception

Receptionen på Hotel Das Tigra.

Hotel Das Tigra Wien Lobby

Bakom den här väggen ligger hotellets bar.

Förutom att Hotel Das Tigra är ett snyggt hotell med bra kundbetyg så är det också ett hotell med historia. En historia som sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet i den äldsta delen av hotellet. Och det är inte varje dag man bor på ett hotell där Wolfgang Amadeus Mozart bott en gång i tiden.

Hotel Das Tigra Wien Mozart

Mozart finns närvarande lite överallt i hotellet.

Hotel Das Tigra Wien Lobby

Mozart var bara sex år gammal när han för första gången bodde i en av de byggnader som nu är Hotel Das Tigra. Det var 1762 som han bodde här i tre månader tillsammans med sin pappa och sin syster. Då var det inte något hotell här utan de bodde hos Gottlieb Friedrich Fischer  på Tiefer Graben 16. Sommaren 1773 återvände Mozart till Tiefer Graben när han som 17-åring återigen besökte Wien tillsammans med sin pappa. Den här gången bodde han på Tiefer Graben 18 som också numera är en del av Hotel Das Tigra. Det finns en skylt utanför hotellet som berättar att Mozart bott här. Jag tog tyvärr inte någon närbild på den men den sitter till vänster om ingången och kan skymtas på bilden högst upp i inlägget.

Hotel Das Tigra Wien Lobby

Notera tidningsstället som påminner om ett notställ.

Hotel Das Tigra Wien Lobby

Det finns datorer att låna om man skulle behöva det.

När vi kom till hotellet vid lunchtid var vårt rum inte klart men vi blev väldigt trevligt bemötta och de tog hand om våra väskor åt oss. Det fanns även bra toaletter i anslutning till receptionen så att vi kunde fräscha upp oss lite innan vi gav oss ut på stan. Vi kom inte tillbaka till hotellet förrän framåt kvällen och då blev vi glatt överraskade när vi upptäckte att vi hade blivit uppgraderade.

Hotel Das Tigra Wien Lobby

Hotel Das Tigra Wien Lobby

Vi hade bokat ett Comfort Room och fick en Junior Suite istället. Enligt hotellet berodde uppgraderingen på att jag har ett silvermedlemskap på Hotels.com. Rummet var fantastiskt fint och stort, högst upp på en egen våning. Vi fick ta hissen till våning sju och därifrån hade vi en egen trappa som enbart ledde upp till vårt rum, rum nummer 801.

Hotel Das Tigra Wien Rum 801

Hotel Das Tigra Wien Rum 801

Hotel Das Tigra Wien Rum 801

Den här bilden som jag fått från hotellet visar hur rummet ser ut när soffan inte är bäddad.

Rummet bestod av ett sovrum, ett stort badrum, en hall och ett vardagsrum med en bäddsoffa som var uppbäddad till en stor dubbelsäng till William. Det fanns två stora TV-apparater, en i sovrummet och en i vardagsrummet. Vi hinner sällan se på TV när vi bor på hotell men eftersom vi var i Wien samma helg som Eurovision-finalen gick av stapeln så var TV:n extra viktig den här gången. Det fanns också gott om förvaring i rummet och det fanns morgonrockar och tofflor. Det där med morgonrockar och tofflor är något jag alltid uppskattar på ett hotellrum men jag brukar aldrig hinna använda dem eftersom vi sällan tillbringar mycket tid på rummet. Det fanns också en flaska vatten samt lite choklad och det låg Mozartkulor på sängen. Precis vad vi behövde efter en lång dag.

Hotel Das Tigra Wien Rum 801

Hotel Das Tigra Wien Rum 801

Hotel Das Tigra Wien Rum 801

Den bästa överraskningen var ändå balkongen, något vi inte alls hade räknat med. En stor balkong med en utsikt som kanske inte var så vidsträckt men som ändå var väldigt fin med tanke på de vackra byggnader som fanns runt om hotellet.

Hotel Das Tigra Wien Balkong

Vår fina balkong.

Hotel Das Tigra Wien Utsikt Balkong

Utsikten från balkongen.

Tiefer Graben Rum 801

Tiefer Graben

Utsikten åt andra hållet

Hotel Das Tigra ligger en kort promenad från Café Central och ytterligare lite längre bort hittar du Spanska ridskolan och Hofburg. Till Stefansdomen är det cirka tio minuters promenad. Fast för oss tog det betydligt längre tid eftersom jag var tvungen att stanna och fotografera överallt. Runt hörnet från hotellet ligger det vackra torget Judenplatz där det finns flera bra restauranger, bland annat Die Feinkosterei som vi åt på en av kvällarna. Mer om det i ett annat blogginlägg så småningom. Den närmaste tunnelbanestationen är Herrengasse som ligger cirka fem minuters promenad från hotellet.

När vi kom till Wien på lördagsmorgonen tog vi flygtåget från flygplatsen in till Wien och sedan tunnelbana till hotellet. När vi flög hem flög vi så tidigt på morgonen (vi åkte från hotellet redan 04.00) så då valde vi att låta hotellet boka en bil som tog oss till flygplatsen. Detta fungerade mycket bra och när vi kom ner och skulle checka ut på morgonen hade de packat frukost som väntade på oss i en fin påse. Frukosten åt vi när vi kom till flygplatsen och det var toppen att få lite mat i magen (även om vi sedan passade på att även äta en Apfelstrudel på ett av caféerna på flygplatsen).

Hotel Das Tigra Wien Frukost

Sista morgonen fick vi med oss frukosten i en påse men morgonen dessförinnan kunde vi välja och vraka bland massor av gott på frukostbordet på hotellet.

Hotel Das Tigra Wien Frukost

Hotel Das Tigra Wien Frukost

Hotel Das Tigra Wien Frukost

Hotel Das Tigra Wien Frukost

Vi bokade som sagt hotellrummet på Hotels.com och en helg i mitten av maj kostade ett rum för två nätter och tre personer totalt 4 345 kr. Det inkluderade även frukost. En frukost som var rejält tilltagen, det fanns massor av god mat att välja på.

Hotel Das Tigra Wien Badrum

Badrummet var stort och mycket fräscht och inrett i behagliga färger.

Hotel Das Tigra Wien Badrum

Det fanns ett stort badkar med dusch.

I skrivande stund har Hotel Das Tigra betyget 4,5 av 5 på Tripadvisor och anses vara nr 36 av 366 hotell i Wien. Av oss får hotellet en femma i betyg. Det enda som möjligtvis skulle kunna dra ner betyget lite var att det blev ganska varmt i rummet på natten och att det (som så ofta) var svårt att hitta en bra inställning på luftkonditioneringen. Allt annat var perfekt och hit återvänder vi gärna igen!

Hotellets adress är Tiefer Graben 14-20, 1010 Wien.
Mer information hittar du på Hotel Das Tigras hemsida.

Mina övriga inlägg om Wien hittar du här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar