Erikshester gård

En oplanerad övernattning i Nässjö när man egentligen borde packa…

av Ann-Louise

Just nu borde jag egentligen vara hemma i Stockholm och tvätta det sista och börja packa inför tisdagens resa till Kalifornien. I stället har William och jag checkat in på Hotell Högland i Nässjö och jag fick hastigt ansöka om en extra semesterdag imorgon.

William och jag passade nämligen på att åka ner till min mamma i Vetlanda över helgen. Dels för att vi ville åka dit innan vi åker till USA i två veckor, dels för att hon har supersöta kattungar som vi ville träffa och framför allt för att vi behövde hjälpa henne med lite olika inköp med mera. Vi passade även på att fika på vårt favoritställe Erikshester Gård (se bilden ovan).

I dag kl 17.04 skulle vi ta tåget från Nässjö hem till Stockholm och jag hade planerat hur många maskiner tvätt som jag skulle hinna köra ikväll på snabbprogrammet innan det blev så sent att jag riskerade störa grannarna.

Istället tillbringade William och jag två och en halv timma på Espresso House på stationen i Nässjö, där jag varje sekund uppdaterade SJ-appen för att se om något nytt hade hänt, där jag dubbelkollade tavlorna med avgångstiderna ungefär varannan minut samt satte Johan (som var kvar hemma i Stockholm) på att ringa SJ för att se om man kunde få någon mer info av dom. På grund av att ett godståg börjat brinna längre söderut, och att det i samband med det börjat brinna runt järnvägsspåret, så skulle vårt tåg samt övriga eftermiddags- och kvällståg mot Stockholm avgå kl 21.00 istället för ordinarie avgångstid. Enligt Trafikverkets hemsida skulle dock tågtrafiken kunna återupptas tidigast vid midnatt. Efter att ha kollat alternativ, som olika bussar (fullbokade), taxi hela vägen hem (jag var nästan, men bara nästan, beredd att betala de 6 000 kr det skulle kosta men alla bilar var upptagna) och tåg i morgon bitti istället (fullbokat fram till imorgon kväll) så bestämde vi oss för att boka ett rum på Hotell Högland tvärs över gatan. Att vara vaken större delen av natten för att komma hem nån gång framåt morgonen kändes inte som ett bra alternativ när vi ska upp tidigt på tisdag morgon och sedan ska anpassa oss till nio timmars tidsskillnad samt inleder resan med två intensiva dagar på Disneyland.

Så jag surfade in på Hotels.com, hittade ett rum och bokade. William hade inte varit speciellt road av situation hittills men tyckte genast det blev ett spännande äventyr när vi skulle bo på hotell. Eftersom jag är hotell-nörd och eftersom Hotell Höglands svit inte var speciellt dyr så slog jag till och bokade finaste rummet. Om du någon gång blir fast i Nässjö på grund av tågstrul eller annat kan jag verkligen rekommendera det! Ett så otroligt fint hotellrum med både vardagsrum, sovrum och två badrum. William föreslog att vi skulle flytta hit. 🙂

hotell högland nässjö

Nu ska vi sova gott i en superskön säng och imorgon kommer Johan och hämtar oss med en lånad bil så att vi kan åka hem och tvätta och packa och förbereda den riktiga semestern. Trots en hel del irritation tidigare idag så var det ändå inte helt fel att inleda ledigheten med en oplanerad hotellnatt på ett hotell som jag i vanliga fall aldrig skulle haft någon orsak att bo på.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

Tillbakablick på sommaren 2018 - Från Stad till Strand 24 september, 2018 - 22:54

[…] William och jag ner till min mamma i Vetlanda för att gosa med nyfödda kattungar och blev sedan fast i Nässjö när alla tåg ställdes in på grund av skogsbrand. Det blev en oplanerad men mysig övernattning […]

Svara

Lämna gärna en kommentar