2024

Resedrömmar och planer inför 2024

av Ann-Louise

Halva januari har redan passerat i en rasande fart och det är hög tid att börja planera vad 2024 ska innehålla i form av resor och upplevelser.

Redan inplanerade och bokade resor

Redan om en dryg månad kommer jag åka till Salt Lake City med jobbet eftersom vi är utställare på RootsTech, världens största släktforskarmässa. Det blir en knapp vecka i slutet av februari och början på mars. Eventuellt kommer jag flyga över till USA några dagar i förväg och hälsa på släktingar i Chicago innan jag fortsätter till Salt Lake City.

Salt Lake City
Utsikt över Salt Lake City från Utah State Capitol.

Det här med att tjäna Eurobonus-poäng hos SAS har blivit lite som en sport för mig och förutom att samla poäng genom att flyga och handla via SAS shoppingportal så samlar jag även poäng med SAS kreditkort. Genom SAS Amex Elite har jag tjänat ihop två stycken 2-4-1 vouchers som gick ut 31 december 2023. Att ha en 2-4-1 voucher innebär att man kan boka en bonusresa med Star Alliance och bara betala halva poängkostnaden och om man då är två personer som reser så betalar man alltså bara poäng för den ena personen. (2-4-1 = two for one.)

Min tanke har varit att försöka få tag på en resa till Maldiverna eller Seychellerna men det var omöjligt att hitta något under skolloven så till slut bokade jag en resa till New York till mig och William. Vi kommer åka dit i juni, de första dagarna på sommarlovet. Det är länge sedan jag var i New York och även om jag sett många av sevärdheterna tidigare så längtar jag efter att få se dom igen med William och det finns även mycket nytt och spännande som jag aldrig sett.

NYPD Times Square New York
Times Square. Bilden är från september 2010 när jag senast var i New York.

Resedrömmar inom Sverige och Skandinavien

När vi är Vetlanda i sommar kommer vi helt säkert att göra en eller flera dagsutflykter till mitt älskade Öland. Jag vill också fortsätta att besöka nationalparker som vi inte besökt innan och närmast till hands ligger Åsnen och Norra Kvill som vi når med en dryg timmes bilresa från Vetlanda.

Sankt Knuts kapell på Öland
Sankt Knuts kapell på Öland

I mitten av juli kommer vi hålla oss hemma i Stockholm för då ska vi till Friends arena, eller Strawberry arena som den ska döpas om till, och se Bruce Springsteen.

Smögen har jag drömt om i många år och fortsätter att drömma om. Någon gång ska jag väl ändå lyckas ta mig dit!

I slutet av augusti är det Släktforskardagar i Malmö så då ska jag åka dit med jobbet. Jag har aldrig varit i Malmö så jag ser verkligen fram emot den helgen och hoppas att jag hinner se lite av staden också och inte bara Baltiska Hallen där själva mässan äger rum.

Jag skulle också vilja åka till Norge och då framför allt till Lofoten som ser så fantastiskt vackert ut på alla bilder jag sett därifrån.

Resedrömmar inom Europa

Det finns inte några konkreta planer men jag drömmer om att se tulpaner i Amsterdam, att besöka Trullihus i Alberobello i Italien, att vandra i Cinque Terre, att åka till Zurich, hälsa på mina vänner på Irland, åka till Edinburgh och åka tillbaka till Slovenien.

Tulpanodlingar Holland
Jag har sett tulpanodlingarna från ovan (på väg hem från New York för 20 år sedan) men skulle gärna vilja se blommorna på lite närmare håll också.

Jag har fortfarande en 2-4-1 voucher kvar som behöver användas inom kort. Som jag skrev ovan så gick den egentligen ut på nyårsafton men SAS har förlängt den till 30 april eftersom det var svårt att komma fram till SAS på telefon dagarna innan nyår. Vi får se vad vi bokar för den vouchern och mina Eurobonuspoäng men det lutar nog åt att det blir en resa någonstans inom Europa. William pratar bland annat om Milano och Paris.

Sacre Coeur Paris
Kanske blir det en resa till Paris och ett besök vid min favoritkyrka.

Resedrömmar i resten av världen

Jag vill ju alltid åka tillbaka till Kalifornien. Nu ska vi i och för sig åka till New York i början av sommarlovet så det kanske blir svårt att även klämma in en resa till våra släktingar i Kalifornien under samma lov, men drömma kan man ju alltid.

Cable Car San Francisco
Det finns en ständig längtan till Kalifornien.

Tokyo lockar också väldigt mycket, det finns så mycket där som jag skulle vilja se. Jag fortsätter också att drömma om Seychellerna och Maldiverna men det känns inte som att 2024 blir året då jag kommer dit.

Vad har du för resedrömmar inför 2024?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

8 Kommentarer

bmlarsreseblogg 19 januari, 2024 - 09:36

Så härligt att läsa om drömmar och planer. Själv har jag aldrig varit i USA och vet inte om längtan är så stor heller, möjligtvis till New York. Varför vet jag inte. Inte heller Japan känns lockande trots att det är en destination som många pratar så entusiastiskt om.
Många av dina önskemål på närmare håll har vi besökt och Smålands nationalparker är ju fina.
Hoppas du får ett fint reseår och att vi får följa med dig via bloggen.

Svara
Ann-Louise 19 januari, 2024 - 22:49

Jag älskar ju verkligen USA men det beror nog mycket på att jag har så många släktingar där som jag hittat via släktforskning och därför har jag fått se en annan sida av USA än den man får se om man bara kommer dit som turist. Japan har inte lockat mig så mycket tidigare men har kollat en del på vad som finns att se i Tokyo och blir mer och mer sugen. Är dock lite avskräckt av den långa flygresan dit.

Svara
Jossu 20 januari, 2024 - 18:10

Alberobello är underbart. Det är en stad jag skulle vilja återvända till, och det säger jag inte ofta. Lofoten har jag också fastnat för. Tänk vilka vandringar och vilka vyer man kan få uppleva där.

Svara
Ann-Louise 21 januari, 2024 - 16:14

Ja, jag är så sugen på Alberobello. Hittar jag bara flygbiljetter till ett bra pris så åker jag dit. 🙂

Svara
Anna i Portugal' 22 januari, 2024 - 08:11

Italien har vi så mycket kvar att uppleva av. Alberobello bland annat. Skulle vilja bila runt i det landet ett par månader. Men just nu finns inte suget att resa, så vi väntar tills det återvänder 🙂

Svara
Ann-Louise 22 januari, 2024 - 21:21

Ja, det finns ju så otroligt mycket fint i Italien. Men ibland blir det så där med reslusten, jag kände likadant i höstas och fram tills nu, att jag inte hade något sug efter att resa. Som tur är så har reslusten kommit tillbaka igen nu! 🙂

Svara
Ditte 8 februari, 2024 - 22:07

Fint att läsa om dina resplaner. här finns mängder av planer men mitt hälsotillstånd som är ganska dåligt begränsar mycket. Men jag är nöjd med att nu resa inom Europa och är glad över de 65 länder jag besökt och att jag besökt alla världsdelar utom Antarktis. Sydaftrika är en önskan men kanske får det förbli så. Maldiverna har vi besökt men i mitt tycke överreklamerat. Gillade Fidjis artipelag än bättre. Att ta sig runt där med båt är en sann upplevelse.
Läste det du skrev om Amex kortet. Tyvärr tycker jag inte det är så lyckat. Många hotell, restauranger, flygbolag och en hel del annat tar ju inte emot det.
Tycker också det är knepigt med SAS euro bonus då en måste boka i väldigt god tid för att nyttja dem. Men passar det så åker vi SAS. Men det finns andra bolag vi nog gillar bättre.
Önskar dig ett gott reseår och det allra bästa för 2024.

Svara
Ann-Louise 11 februari, 2024 - 21:57

När det gäller Amex så har jag dels det kortet, dels ett Mastercard som också är kopplat till SAS, så jag har alltid ett alternativ när de inte tar Amex. Dock är det fler som tar Amex nu än när jag skaffade det och utomlands brukar Amex funka bra. Men håller med om att det skulle vara bättre om det var accepterat överallt. Jag har nog haft lite tur när det gäller bonusbiljetter, har flera gånger lyckats boka med kort varsel, men det är ju såklart enklast att boka långt i förväg, vilket ibland kan vara lite knepigt när man inte alltid vet exakt när man har möjlighet att resa iväg ett år fram i tiden. Önskar dig också ett riktigt bra 2024!

Svara

Lämna gärna en kommentar