2022

Resplaner och önskningar inför 2022

av Ann-Louise

Efter de båda senaste åren så vågar man knappt göra upp några planer inför det här året men några drömmar och förhoppningar har jag i alla fall.

Resedrömmar inför 2022

Jag skulle verkligen, verkligen, verkligen vilja fira min födelsedag utomlands, gärna i Italien. Jag fyller år precis i anslutning till påsklovet så i vanliga fall skulle det vara ett perfekt tillfälle att resa bort. Men vid jul var det många länder som stramade åt restriktionerna och om samma sak sker vid påsk blir det kanske knepigt. Men till Italien vill jag, oavsett när under året det blir och drömmen är att besöka Cinque Terre.

Florens Italien
Jag skulle inte heller ha något emot att åka tillbaka till Florens.

Sedan vill jag gärna göra ytterligare en eller två kortare resor inom Europa. Det spelar egentligen inte så stor roll vart bara jag/vi får komma iväg någonstans och upptäcka något nytt några dagar. Vi blev ju väldigt förtjusta i Tallinn när vi var där i somras så jag skulle gärna åka till Riga eller Vilnius också. Slovenien har stått högt på min lista i flera år och dit vill jag fortfarande när resandet har blivit lite enklare igen. En nytt drömresmål är Färöarna som jag fått en otrolig längtan till efter att ha läst 4000 mils inlägg om sin resa dit förra året.

Katariina Käik Tallinn Estland
Tallinn gav mersmak och jag vill gärna besöka de andra baltiska huvudstäderna.

Mer långväga drömmar, som Maldiverna, Seychellerna och besöka Disneyland i Hongkong, Shanghai och Tokyo sparar jag till 2023 eller kanske till och med till 2024. Det känns helt enkelt inte som att det är läge att ens planera för detta innan pandemin är över.

Längtar till den gröna ön

Jag har nästan tappat räkningen på hur många resor till Irland jag bokat och avbokat under pandemin. Irland var vår sista resa tillsammans innan pandemin startade och jag skulle gärna vilja att Irland också blev den första resan efter pandemin. Irland har också precis nu lättat lite på alla de restriktioner som gjorde att vi avbokade den resa vi hade bokat dit i början av januari. Helst vill jag vara på Irland i flera veckor och upptäcka varenda liten millimeter av landet men en weekend i underbara Dublin funkar också bra.

Bray Irland
Bilden är från mysiga kuststaden Bray på Irland

Drömmen om USA lever vidare…

Det här blir tredje sommaren sedan pandemin startade som vi försöker komma iväg till Kalifornien. Skillnaden nu mot sommaren 2020 och 2021 är att USA äntligen är öppet för inresande från Sverige så länge man är vaccinerad och kan visa upp ett negativt test. Vaccinerade är vi och testa oss kan vi absolut göra så nu handlar det mest om att hitta en kattvakt i några veckor och att våga åka iväg (och framför allt att släktingarna där borta ska våga träffa oss, många av dem är i riskgrupp och har hållit sig mer eller mindre isolerade i flera år).

Highway one Kalifornien
Som jag längtar till Kalifornien!

En juliweekend i Zürich

I oktober hade jag ett antal tusen Eurobonuspoäng som var på väg att brinna inne så jag var tvungen att boka en resa någonstans så att vi kunde utnyttja poängen. Jag ville gärna åka till ett land där jag inte varit tidigare och valet föll på Zürich så vi har bokat en flygresa dit i mitten av juli. Vi får väl se om vi kommer iväg och vad det är för restriktioner som gäller då men med sex månader till avresan så hoppas jag i alla fall att pandemin hunnit lugna ner sig då.

Zürich ser ju fint ut! (Bild från Pixabay.)

Fortsätta upptäcka Sverige

Lapporten har stått högt upp på min bucket list i några år nu. Härom veckan blev jag extra inspirerad då Daniel publicerade ett blogginlägg med de utsiktsplatser där man ser Lapporten allra bäst. Nu gäller det bara att boka en resa dit och packa ner kamerorna. Jag har ärvt min farmors bröders alla fotoalbum och speciellt en av bröderna tillbringade mycket tid i fjällen på 1940-talet och tog många bilder på just Lapporten. De här bilderna tillsammans med alla kvitton från olika turiststationer han bodde på i fjällen (kvitton som jag också har ärvt) har gett mig idén att försöka återskapa någon eller några av hans resor och åka i hans fotspår. Vi får se om det blir i år eller något annat år men just Lapporten skulle jag i alla fall verkligen vilja se under 2022.

Abisko turiststation 1943
Jag har ägnat flera dagar åt att leta efter min farmors brors bilder på Lapporten men har tydligen lagt dom på ett så säkert ställe att inte ens jag kan hitta dom. Så tills vidare får den här bilden på Abisko turiststation illustrera min önskan om att åka till Lapporten. Bilden är tagen av min farmors bror Gösta Lundin kl 10.00 den 6 september 1943

I två år har vi varit på väg att åka till Smögen och 2022 vore det väl ändå konstigt om det inte skulle bli av! Jag vill också åka tillbaka till Öland, det blir förmodligen minst en resa dit över dagen när vi är i Småland i sommar. Att besöka fler nationalparker står också på önskelistan och Åsnens nationalpark samt Norra Kvills nationalpark ligger bra till när vi är i Vetlanda. Höga Kusten har vi också pratat om i flera år, kanske är 2022 året då det verkligen händer?

Sankt Knuts kapell
Det blir mer Öland i sommar! På bilden Sankt Knuts kapell som är en av de vackraste ruinerna på Öland.

Husrenovering i Småland

Sedan har jag ju numera en hel gård i Småland som behöver tas om hand så egentligen borde vi tillbringa varje ledig stund där. Jag har sagt i ett år att jag ska börja renovera huset men har inte tagit tag i det än, förutom att jag ägnat oändligt mycket tid åt att rensa, slänga, och sortera mina föräldrars saker för att göra plats inför renoveringen. Nu börjar det bli dags att på allvar fixa till huset också.

Hemma på landet i Småland

Planer för bloggen och Instagram

Jag hoppas på lite mer tid och framför allt energi och inspiration så att det kan bli många fler blogginlägg. Jag har massor av utkast och bilder som bara ligger och väntar. Jag har till exempel inte skrivit klart om Malta där vi var 2018 och inte heller om vårt besök i Bratislava för tre år sedan.

En kul nyhet är att jag numera är gästskribent hos mina bloggkollegor FREEDOMtravel och där kommer tre blogginlägg skrivna av mig publiceras framöver. Det första inlägget kommer redan nu på tisdag!

Jag har inte varit så flitig med att göra inlägg på Instagram under 2021 men tog ett krafttag strax innan jul och gjorde inlägg 15 dagar i rad och har sedan fortsatt med att göra inlägg ungefär varannan dag. Planen är att fortsätta med det under 2022. Så följ mig gärna på Instagram om du inte redan gör det.

Vad har du för planer inför 2022?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

8 Kommentarer

Lena i Wales och Spanien 29 januari, 2022 - 11:36

Överskriften : Resedrömmar inför 2021?
Det är nog många som önskar att få komma ut i världen igen och vi får hoppas att det inte dröjer alltför länge.
Trevligt med husrenovering, men mycket jobb och lite långt bort.
Roligt att du ska skriva hos Freedom Travel.
Trevlig helg!

Svara
Ann-Louise 29 januari, 2022 - 13:01

Haha, vilken tur att du upptäckte att jag är ett år efter i tiden. Har fixat det nu. 🙂 Nu verkar det som att krav på testning och karantän snart tas bort så hoppas det blir lite enklare att resa då. Trevlig helg!

Svara
Jossus Travelpics 29 januari, 2022 - 13:29

Jag känner detsamma. Att jag knappt vågar kalla det planer utan det får bli drömmar istället. Förra året var jag lite dumdristig och satte målet att resa utanför Europa. Lyckades tillslut i december, men det var på håret. Så inga fler mål-bara drömmar.
Jag drömmer också om att fira min födelsedag utomlands. Italien är ett av alternativen och då är det framförallt Neapel och dess omgivningar som lockar. Men även Schweiz står högt upp på listan.
Hoppas att 2022 blir ett fantastiskt rese-år för dig, oavsett vart du hamnar.

Svara
Ann-Louise 29 januari, 2022 - 14:50

Neapel lockar mig också, jag vill gärna åka till ön Procida strax utanför Neapel. Det känns som att man får ha små drömmar som det kanske är möjligt att uppfylla. Dock verkar det som att resandet inom Europa kommer bli lite enklare från första februari så det känns lite mer hoppfullt nu.

Svara
Celine 31 januari, 2022 - 18:24

Blir spännande att se vad ni tar er an, är taggad på att få följa med genom bloggen!

Svara
Ann-Louise 1 februari, 2022 - 17:23

Ja, vi får se vart vi kommer men hoppas det blir några resor i alla fall. Kul att du vill följa med via bloggen!

Svara
Annie - Stora Små Äventyr 1 februari, 2022 - 12:03

Kul att läsa om dina drömmar och planer 🙂 Ska bli kul att följa 🙂
Jag vill också till Italien och Irland. Sen vill jag även till Krakow och Holland. Se mer av Sverige vill jag också. Vi får se vad det blir. 🙂

Svara
Ann-Louise 1 februari, 2022 - 17:27

Krakow och Holland låter inte dumt det heller! 🙂 Vi får hoppas att 2022 blir ett bättre rese-år än förra och förrförra året!

Svara

Lämna gärna en kommentar