fishermans wharf

13 bra hotell i San Francisco

av Ann-Louise

I San Francisco finns många bra hotell och det finns ingen annan stad i världen där jag bott på så många olika hotell. Jag har heller aldrig bott två gånger på samma hotell där utan varje gång hittat något nytt spännande hotell att prova. Vår kommande USA-resa är enda undantaget eftersom vi den här gången har valt att återvända till Axiom Hotel där vi bodde två nätter förra gången vi var i San Francisco.

Totalt har jag bott på 13 olika hotell i San Francisco och här har jag rangordnat dem från bäst till sämst. Jag vill dock påpeka att även de hotell som ligger längre ner på min lista är riktigt bra så det finns egentligen inte några dåliga hotell med på listan.

Hotell inne i San Francisco

1: Axiom Hotel

13 bra hotell i San Francisco Axiom

Axiom Hotel är ett av de bästa hotell jag någonsin bott på. Vi bodde här i två nätter under vår förra USA-resa i juni 2016. Mer centralt än så här går inte att bo i San Francisco. Hotellet ligger precis där spårvagnarna vänder och mitt emot GAP’s flagship store och massor av andra affärer. Rummen är snygga och allt känns nytt och fräscht. Vi var supernöjda med precis allt under vår vistelse. Här kan du läsa min recension av Axiom Hotel.

2: Hotel Zelos

13 bra hotell i San Francisco Hotel zelos San Francisco

I april-maj 2014 var William och jag själva i Kalifornien i tio dagar och efter att ha bott hos släktingar större delen av tiden så tillbringade vi sista natten i San Francisco för att få möjlighet till lite shopping och för att ha nära till flygplatsen dagen därpå. Vi bodde på Hotel Zelos som då hette Hotel Palomar. Direkt när vi kom in i lobbyn för att checka in fick William ett gosedjur, vilket imponerade stort på honom. Rummet vi bodde i var stort, rent och fräscht. Även det här hotellet har ett fantastiskt bra läge, runt hörnet från Market Street och vägg i vägg med massor av shopping samt nära till SoMa där flera av stadens museer ligger.

3: Hotel Zephyr

hotel zephyr 13 bra hotell i San Francisco

Senast vi var i USA, i juni 2016, bodde vi en natt på Hotel Zephyr eftersom jag hade läst om hotellet och var nyfiken på att testa det och för att vi aldrig tidigare hade provat att bo vid Fisherman’s Wharf. Det här är ett riktigt coolt hotell, ett par kvarter från Fisherman’s Wharf och Pier 39. Det allra bästa är hotellets spännande innergård med massor att utforska. De stora rummen är inredda i marin stil och vi kunde till och med se en liten skymt av havet från vårt rum. Jag har skrivit en mer utförlig recension om Hotel Zephyr som du kan läsa här.

4: The Inn at Union Square

13 bra hotell i san francisco

The Inn at Union Square var det första hotell som vi bodde på med William. Inför vår första resa med honom i juli 2010 så lusläste jag hotellrecensionerna på Tripadvisor och andra ställen för att hitta något som skulle var rent och fräscht och centralt. Just det här hotellet hade väldigt bra recensioner och ett bra läge och priset var också hyfsat bra för att vara i San Francisco. Det är ett mindre hotell i boutique-stil och väldigt mysigt på alla sätt. När vi var där så kändes rummet och möblerna inte så moderna men de har nyligen renoverat och nu ser allt riktigt snyggt ut när man tittar på bilderna på hotellets hemsida. Ett extra plus för väldigt trevlig personal i receptionen samt för det fantastiska läget runt hörnet från Union Square.

5: Chancellor Hotel

13 bra hotell i san francisco chancellor hotel

Andra gången som hela familjen var i San Francisco, i september 2012 så valde vi att bo på Chancellor Hotel som ligger precis vid Union Square och vägg i vägg med stadens bästa frukostrestaurang, Sears Fine Food. Det är här också ett hotell i boutique-stil och vi fick ett fint rum med utsikt över Union Square. Wi-Fi är gratis och ett extra plus för gratis kaffe och kakor i receptionen!

6: Hotel Triton

Hotel Triton 13 bra hotell i San Francisco

Hotel Triton var mitt hem under fyra nätter i november 2013. En kollega och jag var i San Francisco på tjänsteresa och det här var ett av de hotell som företaget rekommenderade och där även flera av våra kollegor från andra länder bodde. Det här är ett unikt hotell helt i min smak, med personlighet och design som sticker ut. Det ligger precis vid Chinatown och nära både restauranger och shopping. Hotellet får ett extra plus för sin Häagen-Dazs-svit. När min kollega fick allergiproblem på grund av heltäckningsmattorna i rummet blev han flyttad till just Häagen-Dazs-sviten med så mycket glass han kunde äta under vistelsen. Jag är dock lite osäker på om denna svit finns kvar, när jag läser på hotellets hemsida så hittar jag inte längre någon information om den. Men det skadar ju inte att fråga om du är intresserad av att bo här. Läs gärna mitt inlägg om Hotel Triton.

7: Park Central Hotel
park central hotel san francisco

Park Central Hotel har jag också bott i jobbet, 4 nätter i juli 2013. Återigen ett hotell med mycket centralt läge. Stora fina rum med en fantastisk utsikt och stora fönster från golv till tak. Jag åt frukost på hotellet en morgon, något jag inte gjorde om eftersom det var väldigt dyrt. Nu var det ju i och för sig företaget som betalade och inte jag själv, men resten av morgnarna föredrog jag ändå att gå tvärs över gatan till Starbucks. Är man smålänning så är man. Är man smålänning så reagerar man också på att Wi-Fi inte ingår i priset. Jag vet dock inte om det har ändrats sedan jag bodde där. Annars så hade jag absolut inget att klaga på utan detta är ett riktigt bra hotell.

8: San Francisco Marriott Marquis

san francisco marriott marquis

Här bodde jag tre nätter i mars 2015 när jag var i San Francisco i jobbet. San Francisco Marriot Marquis är ett känt landmärke i San Francisco och jag hade alltid drömt om att någon gång bo här. Det är ett enormt stort hotell med 39 våningar och 1500 rum! Läget är perfekt, runt hörnet från Market street, nära BART-stationen och nära shopping, museer och Yerba Buena Gardens. Mitt rum var stort och fräscht och det enda jag egentligen hade problem med var att jag gick vilse varje gång jag skulle gå till och från rummet, just för att det är så stort. Ett riktigt bra hotell, men det hamnar på plats nummer åtta på grund av att det är stort och därför blir opersonligt och saknar den där speciella inredningen och designen som jag gillar. Ett tips är att ta en drink i baren högst upp, där har man en vidunderlig utsikt över staden.

9: The Westin St. Francis

13 bra hotell i San Francisco Westin St Francis

Jag bodde två nätter på Westin St. Francis när jag var ensam i USA hösten 2007 och det här är ett riktigt stort hotell i en vacker byggnad precis vid Union Square. Läget är perfekt, hotellet har allt man kan önska sig och rummet var fint om än lite omodernt. Att Westin St. Francis hamnar på nionde plats på den här listan beror på att det blir ganska opersonligt när det är så stort (mer än 1200 rum). Sedan kanske mitt omdöme också påverkas lite av att jag kom hit med en matförgiftning som jag fått i Chicago dagen innan så jag var inte direkt på topphumör under min vistelse.

10: Holiday Inn Civic Center

holiday inn san francisco

Här bodde jag vid mitt andra besök i San Francisco 2002 och det var då ett rent och fräscht hotell där vi inte hade något att klaga på. Den enda nackdelen är att Holiday Inn Civic Center ligger en bit från centrum och i ett område där det inte är riktigt lika trevligt att promenera omkring själv på kvällen. Numera väljer jag sällan hotell som tillhör de stora kedjorna, som till exempel Holiday Inn, eftersom jag föredrag lite mer personliga och unika hotell.

Hotell vid San Francisco International Airport

1: Hilton San Francisco Airport Bayfront

hilton san francisco airport

Här bodde Johan, William och jag en natt i september 2013 och bortsett från att hotellet var toppen och att vi blev uppgraderade till ett stort fint rum med härligt utsikt så är läget det bästa med Hilton San Francisco Airport Bayfront. Det ligger nära flygplatsen, dock längre bort än Aloft nedan, men precis vid vattnet och man har en fantastisk utsikt över de flygplan som startar och landar på San Franciscos flygplats. Bor du här en natt så kan jag verkligen rekommendera en promenad och glöm inte att ta med kameran och ett bra objektiv, i all fall om du gillar att fotografera flygplan! Hotellet erbjuder gratis shuttle till flygplatsen, vilket vi använde oss av supertidigt på morgonen för att hinna med vår flight till Chicago.

2: Aloft San Francisco Airport

aloft san francisco

Jag har bott på Aloft även vid O’hare i Chicago och gillar verkligen den här hotellkedjan. När jag och min kollega bodde på Aloft San Francisco Airport kom vi hit sent på kvällen, checkade in, sov ett par timmar och checkade ut igen kl 04.00 (bara för att upptäcka att vår flight hem var typ 12 timmar försenad). Därför hann jag inte utforska hotellet på det sätt som jag vanligtvis brukar göra. Rummet var stort, rent och fräscht och personalen trevlig. Och hotellet ligger väldigt nära flygplatsen och erbjuder gratis shuttle var 15-20 minut dygnet runt vilket fungerade perfekt när vi utnyttjade den.

3: Best Western Plus Grosvenor Airport Hotel

Best Western Plus Grosvenor Airport Hotel

Det här är ett helt vanligt Best Western-hotell, med andra ord ett helt OK hotell men inget speciellt. Under mina första USA-resor bodde jag ganska ofta på Best Western men numera brukar jag undvika dem helt enkelt för att de inte är så roliga. Det positiva är att de ofta ligger ganska bra till prismässigt och de håller som sagt en godkänd standard så man behöver (oftast inte) vara orolig för att hamna på ett dåligt hotell. Jag bodde på Best Western Plus Grosvenor Airport Hotel en natt i augusti 2007 och som sista stopp på en tre veckor resa runt USA så funkade det alldeles utmärkt.

Läs alla mina hotellrecensioner och mina bästa tips om saker att göra i San Francisco.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

8 Kommentarer

4000mil 25 juni, 2018 - 07:24

Imponerande att ha bott på så många hotell i San Francisco. Själv har jag bott på två. Båda ganska billiga och i närheten av Union Square.

Svara
Ann-Louise 25 juni, 2018 - 21:03

Ja, jag blev själv lite förvånad när jag räknade ihop hur många hotell det var. 🙂

Svara
TravelAnna 26 juni, 2018 - 12:42

Oj, så många hotell du bott på i San Francisco! Jättebra guide att spara för framtiden. Jag har ännu inte varit där, men en dag så! 🙂

Svara
Ann-Louise 26 juni, 2018 - 21:23

Ja, du måste verkligen åka dit någon gång! Väldigt annorlunda mot New York men en så vacker och härlig stad. 🙂

Svara
steffanie 31 juli, 2018 - 19:58

Din blogg är en guldgruva!

Svara
Ann-Louise 31 juli, 2018 - 22:24

Tack snälla du!

Svara
Resa 25 december, 2019 - 23:19

Bra tips, rätt boende är viktigt i en stad som San Fransisco.

Svara
Ann-Louise 29 december, 2019 - 19:13

Tack, kul att du gillar tipsen!

Svara

Lämna gärna en kommentar