Gualala River och Stilla Havet, Kalifornien.

Åtta favoritplatser i USA

av Ann-Louise

USA är det land som jag har besökt allra flest gånger. När jag skrev det här blogginlägget gjorde jag en lista över alla resor dit och kom fram till att sommarens resa blir den 24:e resan till USA. Under alla dessa resor har jag förstås hittat platser som jag gillar lite extra så här kommer åtta favoritplatser i USA:

Gualala Kalifornien

Gualala

Gualala, Kalifornien

Den lilla byn Gualala tre timmar norr om San Francisco är mitt lilla paradis i Kalifornien. Här, precis vid Highway 1 och Stilla Havet trivs jag som allra bäst. Här bor bara 2 000 personer och naturen är den största sevärdheten. Jag har inte varit här sedan min pappas kusins begravning 2007 men om en månad kommer jag äntligen få se den här vackra vyn igen!

Åtta favoritplatser i USA Chicago

Chicago, Illinois

Jag tillhör de som gillar Chicago mer än New York. En av orsakerna är att Chicago är lite mindre och man kan ganska snabbt promenera tvärs genom stan. Här finns coola skyskrapor, vackra parker och fina stränder mitt i stan. Många av de vackra husen i Chicago har byggts av svenskar som emigrerade hit för mer än hundra år sedan. Om man är intresserad av svenskarnas emigration till Chicago ska man absolut besöka Andersonville och Swedish American Museum. Är du nyfiken på Chicago kan jag rekommendera att läsa mina 15 tips på saker att göra i Chicago.

Åtta favoritplatser i USA old town scottsdale

Phoenix, Arizona

Jag älskar verkligen Arizona. Nu var det alldeles för länge sedan jag var där och min goda vän som jag brukade åka dit och hälsa på i Mesa utanför Phoenix gick tyvärr bort för några månader sedan. I Phoenix med omnejd finns mycket att se och det är nära (hyfsat nära i alla fall) till fantastiska nationalparker som till exempel Sedona och Grand Canyon. Jag kan rekommendera ett besök i mysiga Scottsdale strax nordost om Phoenix. Här finns gott om restauranger, konstgallerier och shopping. Jag tycker också väldigt mycket om naturen i och omkring Phoenix med ökenlandskap och massor av kaktusar.

Åtta favoritplatser i USA Hotel del coronado

(Bild från Pixabay)

San Diego, Kalifornien

Enligt mig så är San Diego den mysigaste staden i Kalifornien. Staden har ett mycket behagligt klimat året runt och är ett bra alternativ om man vill passa på att sola och bada på semestern. Old Town, Seaport Village och Gaslamp Quarter är några av de platser man jag tycker att man ska besöka om man är här.

Åtta favoritplatser i USA San Francisco

San Francisco, Kalifornien

San Francisco är den amerikanska storstad som jag besökt allra flest gånger. Det är också en stad som jag aldrig någonsin tröttnar på. Här finns så mycket att se och göra, massor av shopping och en fantastisk utsikt från San Franciscos alla kullar. Läs gärna mina bästa San Francisco-tips om du vill veta vad man kan göra i den här härliga staden.

Åtta favoritplatser i USA Boston

Boston, Massachusetts

Jag har bara varit en gång i Boston men föll direkt för stadens charm. Det jag framför allt gillar med Boston är blandningen av gammalt och nytt. Historiska byggnader står sida vid sida med moderna skyskrapor. Det finns väldigt mycket historia i Boston och jag kan varmt rekommendera en promenad på Freedom Trail.

Åtta favoritplatser i USA times square new york city

New York City, New York

Självklart så måste även New York vara med på den här listan. New York var den första plats jag kom till när jag åkte till USA för första gången 1998 och staden kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Några av mina favoriter är South Street Seaport, Brooklyn Bridge och Bryant Park.

Åtta favoritplatser i USA

Clearwater Beach, Florida

Jag är lite kluven när det kommer till Florida. Även om jag verkligen gillar Florida så är vädret lite för fuktigt för mig och jag är löjligt rädd för alla ormar, spindlar och andra kryp som finns där. Av alla de platser jag besökt i Florida så är Clearwater Beach en riktig favorit. Och kan man dessutom få den fantastiska utsikt som vi hade från hotellrummet senast vi var där, ja då är jag riktigt nöjd!

Om du vill läsa mer om USA hittar du alla mina inlägg här. Vad har du för favoritplatser i USA?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

12 Kommentarer

Fantasy Dining 18 juni, 2018 - 07:02

Jag har varit alldeles för lite i USA. Finns så många ställen jag skulle vilja resa till:)

Svara
Ann-Louise 18 juni, 2018 - 21:11

Ja, det finns verkligen många platser. Fast jag varit där så många gånger så finns det fortfarande platser kvar jag vill upptäcka.

Svara
dianasdrömmar 18 juni, 2018 - 07:04

Jag älskar Usa, Florida är min favorit, förra sommarens resa var helt amazing med Miami, Fort L, Naples, Fort Myers och huset vi hyrde på hollywood beach, st pete och clearwater är andra favoriter, San fransisco i Kalifornien.Hoppas inom närmsta två åren bila i Kalifornien igen, San Fransisco, La mm kramis

Svara
Ann-Louise 18 juni, 2018 - 21:14

Ja, Florida är verkligen härligt, så länge jag slipper träffa på spindlar. 🙂

Svara
Malin Lundsten 18 juni, 2018 - 08:04

Ååh så sugen jag blev på en resa till USA igen. Har inte de senaste åren haft någon som helst lust att resa dit, men nu den upptäckarglädjen kommer sakta tillbaka! Härligt inlägg.

Svara
Ann-Louise 18 juni, 2018 - 21:15

Kul att du gillade inlägget och att det gjorde dig sugen på att åka till USA! 🙂

Svara
Ann Rumbleinthearctic 18 juni, 2018 - 16:21

Vad kul att se alla dina favoriter! Jag älskar Montana, Wyoming och Alaska 🙂
Har bara varit till Kalifornien på konferens (San Fransisco och Sacramento) men tyckte väldigt mycket om San Fransisco.

Svara
Ann-Louise 18 juni, 2018 - 21:16

Alaska skulle jag väldigt gärna vilja åka till någon gång. Montana har jag bara åkt tåg igenom och Wyoming har jag bara varit i under en helg, men skulle gärna se mer av de staterna också.

Svara
Lindha Älenmark 21 juni, 2018 - 08:28

Så himla härligt med Usa! Jag och familjen åker ju ofta till Thailand men inom något år eller två så bara måste vi till Usa känner jag 🙂
Supersugen på kryssning i kombination med Florida tex.
Mannen och jag var i Usa en del innan barnen kom men sedan dess inte en endaste gång..snyft..Haha!

Ha det gott!

Svara
Ann-Louise 23 juni, 2018 - 22:27

Ja, det ska bli härligt med USA, vi älskar verkligen att semestra där. Kryssning har jag inte provat än, men är väldigt sugen på att göra det framöver.

Svara
Marias Memoarer 31 juli, 2018 - 12:38

Så mycket fint det finns i USA ändå! 🙂 Florida ser ju så fint ut! Storstäderna lockar mig ärligt talat inte, men skulle vilja se ett antal nationalparker, ghost towns ute på vischan och bo i ett halvsjabbigt motell i en sömnig småstad.. 😉

Svara
Ann-Louise 31 juli, 2018 - 22:22

Gualala, som är min favorit nummer ett, skulle nog funka som sömnig småstad då 🙂 Det är ju det som är tjusningen med USA, att det finns så många olika platser och något som passar alla oavsett vad man gillar mest.

Svara

Lämna gärna en kommentar