Golden Gate Bridge i dimma San Francisco

Dags att boka av resan till Kalifornien

av Ann-Louise

I eftermiddags kom den. UD:s förlängda avrådan för icke nödvändiga resor till alla världens länder. Avrådan gäller till och med 15 juni och vi skulle flyga till Los Angeles den 10 juni, första dagen på sommarlovet.

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande, förlänger UD sin avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020 till att gälla fram till den 15 juni 2020.

Visserligen har jag de senaste dagarna, när jag följt ökningen av antalet fall i USA, insett att vi inte skulle kunna åka men nu blev det så definitivt. Dags att sluta hoppas med andra ord.

Historic Folsom
Ett av husen i Historic Folsom. Vi skulle åkt till Folsom för att hälsa på min syssling Linda och hennes man Tony i deras nya hus.

Jag avbokade faktiskt våra tre nätter på Disneyland Hotel redan igår innan den nya avrådan kom. Det var fri avbokning fram till 6 juni men jag började bli orolig att MrJet, där jag bokat hotellet, ska gå i konkurs. Det var trist att avboka eftersom jag lyckades boka ett dyrt hotellrum relativt billigt tack vare en Black Friday-deal från MrJet. Jag tror dock inte att Disneyland kommer ha öppnat i juni. Disneyparkerna i USA är just nu stängda på obestämd tid och de flesta anställda är permitterade från den 19 april.

Radiator Springs Racers Disneys California Adventure
Som vi längtat efter att åka Radiator Springs Racers igen men Disneyland kommer ju finnas kvar och vi får fortsätta längta lite till.

Så nu återstår att boka av våra flygbiljetter hos SAS. Om det här hade varit en vanlig semesterresa så hade jag bara bokat av och planerat om och inte tänkt mer på det. Semester kan man åka på när allt är över. Men nu skulle vi ju framför allt åka till USA för att träffa våra släktingar, personer som vi räknar som vår närmaste familj och som vi saknat och längtat efter i flera år. Därför är vi väldigt ledsna just nu. Det känns som det kan dröja länge innan det går att åka till USA igen och vi vet inte ens när de öppnar sina gränser för svenskar. De flesta av våra släktingar är också äldre och flera av dem har sjukdomar som gör att de är extra utsatta.

William och George
William och min pappas syssling George som vi skulle hälsat på i juni. Turlock sommaren 2016.

I kväll är jag ledsen och nedstämd men sedan ska jag försöka tänka positivt och försöka hitta fördelar med den inställda resan. Det kommer förmodligen vara varmare här hemma i Sverige eftersom juni i Kalifornien, speciellt vid kusten, kan vara riktigt kylig och ruggig på grund av June Gloom. Det fick vi lära oss när vi var där i juni 2016 och bara hade packat linnen och shorts… Vi hinner också spara ihop mer pengar så att vi kanske kan stanna borta längre när vi väl kan åka till Kalifornien och vi kanske kan spara ihop tillräckligt mycket för att bo på Disney’s Grand Californian Hotel några nätter. Det är det enda hotellet på Disneyland som jag ännu inte bott på.

Och när vi väl kommer iväg så kanske Avengers Campus har hunnit öppna på Disneyland. Det var nämligen schemalagt att öppna 18 juli i år, en dryg månad efter att vi skulle varit där. Nu kommer det datumet förmodligen att bli framflyttat då Disney har pausat arbetet på kommande attraktioner, men om vi åker nästa år är det säkert klart.

Släkten
Några av de släktingar som vi skulle träffat i Kalifornien i juni. Walnut Creek, 2013.

Tack vare att vi bokat Eurobonus-biljetter så behöver jag inte ägna någon tid åt att försöka få tillbaka biljettpengar, det räcker att boka av och poängen kommer automatiskt tillbaka in på mitt Eurobonus-konto och flygskatten sätts automatiskt tillbaka in på kreditkortet. Så det finns trots allt saker att vara tacksam för.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

Monica Månsson 3 april, 2020 - 23:53

Vi skulle åkt nu på torsdag 2 veckor roadtrip i Kalifornien och sen en vecka i Mexiko. Men som för alla andra har vi får avboka och skjuta planerna framför oss på obestämd tid.

Svara
Ann-Louise 4 april, 2020 - 15:58

Så trist att behöva avboka men hoppas att ni kommer iväg på er roadtrip när allt detta är över!

Svara
Lena i Wales och Spanien 8 april, 2020 - 10:59

Tyvärr nog ett bra beslut. Det lär dröja innan vi kan resa igen.Tur att det finns bloggar!
Pasg hapus! Glad påsk!

Svara
Ann-Louise 8 april, 2020 - 23:46

Jag håller med om att det nog är ett bra beslut och tror också att det dröjer innan vi kan resa igen. Glad Påsk till dig också!

Svara
Ditte 8 april, 2020 - 22:38

Verkligen trist! Men nu är det nog inte riktigt läge med resor utanför Sverige. Vi skulle i september varit iväg på en långresa , en resa vi länge velat göra, men den bokade vi av i mars. Känns alltför osäkert. Tror nog överlag att resandet för oss alla kommer att bli väldigt annorlunda under en lång tid.
Men man får ta vara på det vi har här och nu.
Glad påsk! Och visst blir det en annorlunda påsk i år.

Svara
Ann-Louise 8 april, 2020 - 23:47

Jag tror också att det kommer att dröja ett bra tag innan vi reser utanför Sveriges gränser. Det känns som man nog får börja sikta på 2021 och kanske efter att ett vaccin kommit. Så nu blir det Stockholms-sightseeing ett tag framöver och framåt sommaren hoppas jag att man kan resa runt i Sverige istället. En annorlunda påsk blir det verkligen, tror det är första gången jag firar påsk i Stockholm, vi brukar alltid åka till min mamma i Vetlanda men det vågar vi inte göra nu. Glad påsk till dig också!

Svara

Lämna gärna en kommentar