Disneyland Hotel

Disneyhotellen i Anaheim

av Ann-Louise

Till skillnad mot Walt Disney World i Orlando, där det finns mängder med olika Disney-hotell i olika prisklasser, så finns det bara tre Disney-hotell som tillhör Disneyland i Anaheim, Kalifornien. Eftersom utbudet är betydligt mindre är priserna också högre. Det billigaste hotellalternativet i Walt Disney World är bra mycket billigare än det billigaste hotellet på Disneyland. En stor fördel är dock att det är gångavstånd från alla tre hotellen till Disneyland och Disney California Adventure, medan man oftast måste åka buss, båt, monorail eller taxi från hotellen till de olika parkerna på Walt Disney World.

Paradise Pier Hotel
Disney’s Paradise Pier Hotel sett från från Disney California Adventure.

Disney’s Paradise Pier Hotel är det billigaste alternativet av de tre Disneyhotellen i Anaheim, Disneyland Hotel är mellanalternativet medan Disney’s Grand Californian Hotel & Spa är det dyraste alternativet. Grand Californian verkar inte lika roligt för barn så därför har det hittills inte funnits med på vår önskelista utan när vi var på Disneyland 2012 och 2013 var Paradise Pier självklart på grund av priset medan det vid besöket för några veckor sedan äntligen blev två nätter på Disneyland Hotel tack vare att jag hittade ett riktigt bra pris.

Disneyland hotel
Disneyland Hotel är stort och består av tre olika byggnader så det är svårt att fånga hela hotellet på bild samtidigt, men här syns i alla fall en av byggnaderna.

Alla tre Disneyhotellen har pooler. Vi har provat poolerna på Paradise Pier och på Disneyland Hotel och då är Disneyland Hotel helt klart roligast med flera stora poler och vattenrutschkanor. Vattenrutschkana finns även på Paradise Pier men själva poolområdet är betydligt mindre och ganska tråkigt.

Disneyland hotel
Poolområdet på Disneyland Hotel. På bilden ser man ungefär hälften av området, till höger finns ytterligare en pool med vattenrutschkana.

När det gäller rummen så tycker jag att den största skillnaden är att rummen på Disneyland Hotel är ganska mörka medan rummen på Paradise Pier går i ljusa, glada färger. Sonen säger att han tyckte bäst om Paradise Pier, kanske för att hotellet hade lite ljusare och gladare färger medan Disneyland Hotel definitivt känns lyxigare men också lite deppigt just på grund av färgvalet.

Disneyland hotel
Rummet på Disneyland Hotel.

Båda de Disneyhotell som vi har bott på har roliga detaljer i rummet, som till exempel att Musses hand är lamphållare. På Paradise Pier är sängarnas prydnadskuddar utformade som badbollar.

Paradise Pier Hotel
Rummet på Disney’s Paradise Pier Hotel.

Alla tre Disneyhotellen erbjuder Character Dining, dvs att man kan äta frukost eller middag och få träffa Disney-karaktärer som kommer fram till bordet och kramas och ställer upp på bild. Hutlöst dyrt men väldigt roligt och nästan ett måste om man är där tillsammans med barn. På Paradise Pier Hotel kan man äta Surf’s Up! Breakfast med Musse, Mimmi, Stitch, Pluto och Kajsa. Här åt vi för några år sedan och var mycket nöjda både med karaktärerna och med maten.

På Disneyland Hotel finns Goofy’s Kitchen där man kan äta frukost eller middag med bland annat Långben, Piff och Puff, Mimmi och Pluto. Här åt vi middag nu för några veckor sedan och hela familjen tyckte att både maten och de karaktärer som dök upp var toppen.

På Grand Californian kan du äta frukost, The Chip n Dale Critter Breakfast, på Storyteller’s Cafe. Detta är den enda character dining som vi inte har provat så jag kan därför inte säga så mycket om den, men de karaktärer som brukar vara på plats är bland annat Kenai and Koda från Björnbröder och Piff och Puff.

Läs mer om Character Dining hos DLR Prep School.

Några av efterrätterna på Goofy’s Kitchen på Disneyland Hotel.

Personalen har varit väldigt trevlig och hjälpsam både på Paradise Pier och på Disneyland Hotel och in-och utcheckning har alltid gått snabbt och smidigt. Det finns TV-rum för barnen där de bland annat kan titta på TV medan de väntar på att mamma eller pappa checkar in. På Disneyland Hotel ligger TV-rummet i direkt anslutning till incheckningsdiskarna medan det på Paradise Pier ligger i ett rum strax bredvid.

Om man behöver checka ut på morgonen och förvara sitt bagage på hotellet under dagen tills man åker vidare på kvällen så fungerar det alldeles utmärkt på båda de hotell där vi har bott.

Disneyland Hotel Anaheim
En av de roliga detaljerna i rummet på Disneyland Hotel.

Den längsta promenaden har man från Paradise Pier till parkerna, men det tar max tio minuter om man går i normal takt. Disneyland Hotel ligger precis vid Downtown Disney, som man går igenom för att komma till entréerna till de båda parkerna, och Grand Californian ligger mer eller mindre i Downtown Disney och är alltså närmast parkerna. Från Grand Californian kan man även komma in till California Adventure genom en egen entré. Den entreén kan man även använda om man bor på något av de andra båda hotellen.

Läs fler inlägg om Disney här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

Disneyland Hotel i Anaheim - Från Stad till Strand 17 januari, 2018 - 19:02

[…] så bodde vi på Disney’s Paradise Pier Hotel som är det billigaste alternativet av de tre Disney-hotellen. Det är ett toppenfint hotell men längtan efter att någon gång få bo på just Disneyland Hotel […]

Svara

Lämna gärna en kommentar