disneyland hotel

Disneyland Hotel i Anaheim

av Ann-Louise

I många år har jag drömt om att någon gång få bo på Disneyland Hotel i Anaheim, Kalifornien. 1998 när jag besökte Disneyland för första gången bodde jag på ett billigt och ganska sunkigt hotell som inte tillhörde Disney och samma sak när jag kom tillbaka några år senare. De två första gångerna som vi åkte till Disneyland med William så bodde vi på Disney’s Paradise Pier Hotel som är det billigaste alternativet av de tre Disney-hotellen. Det är ett toppenfint hotell men längtan efter att någon gång få bo på just Disneyland Hotel fanns kvar.

musses hatt disneyland hotel anaheim

När man kommer från parkerna så passerar man under Musses trollkarlshatt för att komma till Disneyland Hotel.

I juni 2016 så blev det äntligen dags att få bo två nätter på Disneyland Hotel. Detta tack vare att jag hittade ett riktigt bra pris på Orbitz samt att jag hade en rabattkupong på 15 %. Det gjorde att jag till och med kunde välja ett lite bättre rum (Premium View Room) och fortfarande få ett bra pris som passade vår budget. Det kostade några hundralappar mer än Paradise Pier Hotel vilket det var värt den här gången.

skylt disneyland hotell

Disneyland Hotel har funnits här ända sedan 1955 när Disneyland öppnades, även om det har byggts om och förändrats en hel del sedan dess och idag finns inget kvar av de ursprungliga hotellbyggnaderna. Det är ett stort hotell som består av tre olika byggnader. Vårt rum var beläget i Fantasy Tower som är samma byggnad som receptionen och souveniraffärerna vilket var praktiskt eftersom vi hade nära till allt vi kunde tänkas behöva. De andra båda byggnaderna heter Adventure Tower och Frontier Tower.

fantasy tower disneyland hotel anaheim

Vi hade turen att få ett rum med en fantastisk utsikt över poolerna. Jag hade kunna stå hela dagarna och bara titta ut genom fönstret men det fanns ju två parker som skulle besökas så det var bara första eftermiddagen som vi hade lite tid att beundra utsikten samt även bada i poolerna. Poolområdet är stort och det finns även vattenrutschkanor något vi inte provade eftersom William tyvärr hade råkat få ett sår på kinden precis innan vi åkte till Kalifornien och han skulle helst hålla huvudet ovanför vattenytan hela tiden. Det finns även gott om solsängar och parasoller runt hela poolområdet.

disneyland hotel pool

disneyland hotel poolområde

Rummen är stora och har två dubbelsängar. Det enda som jag upplevde som lite negativt var att färgerna i rummet är ganska mörka vilket gör att hela rummet känns lite mörkt och dystert. Speciellt jämfört med Paradise Pier där vi bott tidigare och där rummen är inredda i glada och ljusa färger. Det som ändå lyser upp i det här rummet är att man kan tända små lampor i sänggaveln och då spelas även en liten Disney-melodi.

Rummet på Disneyland Hotel.

Vårt rum på Disneyland Hotel.

disneyland hotel headbord light

Och så här ser det ut när man tänder lamporna ovanför sängen.

De som jobbar på hotellet är väldigt trevliga och hjälpsamma, precis som överallt på hela Disneyland. In- och utcheckningen gick snabbt och smidigt. Vid incheckningen får man ett litet välkomstkit med information om underhållningen på hotellet, karta över hotellområdet samt kartor och broschyrer till Disneyland och California Adventure. I anslutning till receptionen finns en TV med Disneyfilmer så att barnen kan se på TV medan föräldrarna checkar in.

reception tv disneyland hotel

Barnen kan se på Disneyfilmer precis bredvid incheckningsdisken.

kartor och broschyrer disneyland hotel

Vid incheckningen får man kartor och broschyrer både gällande hotellet och de båda parkerna.

Det finns flera restauranger på hotellet, bland annat Goofy’s Kitchen där man kan äta frukost eller middag med bland annat Långben, Piff och Puff, Mimmi och Pluto. Där åt vi middag första kvällen och vi tyckte att det var riktigt god mat och de karaktärer som dök upp var toppen och tog god tid på sig för fotografering tillsammans med barn (och vuxna).
Övriga restauranger och barer är Steakhouse 55, Tangaroa Terrace och Trader Sam’s Enchanted Tiki Bar. Det finns även en coffee shop där man kan köpa kaffe, muffins, bagels med mera. Precis utanför hotellet finns även Downtown Disney med ett tjugotal restauranger och många affärer.

goofys kitchen minnie mouse

En av orsakerna till att vi gärna väljer att bo på något av Disney’s egna hotell när vi besöker Disneyland är att vistelsen blir lite extra magisk men en annan viktig orsak är att man får tillgång till parkerna en timma tidigare på morgnarna, något som faktiskt är värt vartenda öre extra som det kostar att bo på på ett Disneyhotell. Jag har tidigare skrivit ett inlägg just om detta.

Om du ska åka till Disneyland och vill bo lite extra mysigt några dagar så kan jag verkligen rekommendera Disneyland Hotel!

Läs gärna mina andra inlägg om Disneyparker och Disneyhotell.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Travelsis_ 18 januari, 2018 - 16:57

Vilket fint hotell! Håller med, har också bott på Disney hotell, gillar det så, både hur det ser ut och så praktiskt!

Svara
Ann-Louise 21 januari, 2018 - 22:40

Ja, det är något speciellt med att bo på Disneyhotell. Sitter och kollar på vanliga hotell i Anaheim till sommarens semester, för att få ner priset lite, men tror det kommer bli ett Disney-hotell i alla fall. 🙂

Svara
Hemma efter två härliga veckor i Kalifornien - Från Stad till Strand 20 juli, 2018 - 20:09

[…] vi kom till Disneyland checkade vi in på Disneyland Hotel och fick ett rum högt upp där vi enligt receptionisten skulle kunna se Disneylands fyrverkerier […]

Svara
Disneyhotellen i Anaheim - Från Stad till Strand 9 november, 2018 - 22:53

[…] på grund av priset medan det vid besöket för några veckor sedan äntligen blev två nätter på Disneyland Hotel tack vare att jag hittade ett riktigt bra […]

Svara

Lämna gärna en kommentar