Disneyland hotel

Varför bo på ett Disney-hotell?

av Ann-Louise

Härom veckan skrev jag ett inlägg om de tre Disney-hotell som finns på Disneyland i Anaheim i Kalifornien som jag tänkte följa upp med ytterligare några inlägg.

Varför vill man då bo på ett av de tre Disney-hotellen. Ja, förutom stämningen på hotellet och närheten till parkerna och Downtown Disney så är det egentligen bara en enda orsak till varför vi väljer att bo på ett Disney-hotell och den orsaken heter Extra Magic Hour. Det innebär att hotellgästerna får komma in i parken hel hel timma tidigare än de andra besökarna. Det kanske inte låter så mycket med en timma extra, men om man till exempel går in en timma tidigare på Disney California Adventure Park så kan man hinna åka Radiator Springs Racers en gång med några minuters väntetid samt hinna åka Toy Story Midway Mania! fem – sex gånger med några minuters väntetid varje gång. Dessa båda attraktioner har under resten av dagen, från parkens officiella öppningstid och framåt, flera timmars kötid. Då är det lätt värt att betala nån tusenlapp extra för att bo på ett av Disney-hotellen.

Radiator Springs Racers
Radiator Springs Racers på California Adventure

I Disneyland-parken är det för närvarande främst Star Tours som är orsaken till att gå in tidigare med Extra Magic Hour. Star Tours och hela Tomorrowland är just nu väldigt populärt på grund av Season of the Force där större delen av Tomorrowland har Star Wars-tema och därför är kötiderna betydligt längre än normalt. Faktum är att man till och med fick köa för att ta sig från ena sidan av Tomorrowland till den andra eftersom det var så packat med folk när vi var där i mitten av juni. Så vill du åka Star Tours utan att vänta i timmar i kö så ska du definitivt satsa på att bo på ett Disneyhotell så att du kommer in en timma tidigare. (Sedan kan du förstås också skaffa Fastpass till Star Tours och många andra attraktioner för att slippa stå i långa köer men mer om detta i ett annat inlägg så småningom.)

California Adventure och Disneyland turas om att ha Extra Magic Hour och för närvarande är det måndagar, onsdag , fredag och söndag i California Adventure och tisdag, torsdag och lördag på Disneyland. Vi brukar bo två nätter på hotellet så att vi kan utnyttja en tidig morgon i varje park.

Ett annat sätt att få en extra timma på morgonen är att köpa en tredagarsbiljett till parkerna, då får du en Magic Morning på köpet, som också innebär att du kommer in en timma tidigare än övriga gäster.

Läs även mina övriga inlägg om Disney.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

Disneyland Hotel i Anaheim - Från Stad till Strand 6 oktober, 2018 - 21:47

[…] vartenda öre extra som det kostar att bo på på ett Disneyhotell. Jag har tidigare skrivit ett inlägg just om […]

Svara

Lämna gärna en kommentar