5 Comments

 1. Bra tips! Är alltid lite lurigt att fylla i namnet på flygbiljetterna och ESTA-ansökningen om man inte kallas dagligen för sitt första namn. Känns ganska så konstigt när man reser under ett annat namn än tilltalsnamnet, jag vet inte ens om jag skulle reagera om de skulle ropa upp mitt namn på flygplatsen 🙂

  • Jag skulle nog inte reagera om de ropade upp det namn som jag har först i mitt pass 🙂 Nu har jag gjort den här proceduren så många gånger så jag börjar vänja mig, men kan förstå att det känns knepigt för de som åker till USA för första gången och är osäkra på vilket namn de ska skriva.

 2. Anna

  Hej,

  Tack för din blogg!

  Vi ska resa till Kalifornien nästa månad och nu jag måste ansöka en ny Esta.
  Det är varje gång spännande. Jag har göra det två gånger men jag minns inte ska jag fylla i mitt flicknamn på “har du några andra namn eller alias”?

 3. Anna

  Tack för din blogg!

  Vi ska resa till Kalifornien nästa månad och nu jag måste ansöka ny Estan. Det är alltid ganska spännande att göra.
  Nu jag minns inte on man ska fylla i flicknamn på som alias..?

  • Nej du ska inte fylla i ditt flicknamn på raden för alias, alternativet för alias ska bara användas om du är känd under något annat namn än de namn som står i passet. Grundregeln är att du ska fylla i exakt de namn som du har i passet, så de namn som du har som förnamn i passet fyller du i som förnamn på ESTA och de namn som du har som efternamn i passet fyller du i som efternamn på ESTA-ansökan. Och viktigt med samma stavning som i passet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *