Tillbakablick på 2016 år resor

Tillbakablick på 2016 års resor

av Ann-Louise

När jag tittar tillbaka på 2016 så hann jag inte med riktigt så många resor som jag hade hoppats, men de resor som gjordes var väldigt lyckade.

Barcelona
11 – 14 februari åkte hela familjen till Barcelona. Första gången för mig och sonen, andra gången för sambon. Kärlek vid första ögonkastet för min del och resa nummer två är redan bokad. Jag älskade arkitekturen, maten, vädret, stranden… och längtar verkligen tillbaka.

La Pedrera Casa Mila Barcelona Gaudi
Min favorit i Barcelona är detta otroligt coola hus – La Pedrera.

München
I maj blev det en tjänsteresa till München, en stad som jag inte hade besökt innan. Det var mest jobb under de knappa två dagar jag var där men jag hann med lite sightseeing och shopping i centrum och skulle gärna åka tillbaka igen och se mer av staden.

Det gamla stadshuset på Marienplatz i München.
Det gamla stadshuset på Marienplatz i München.

Kalifornien
Årets långresa, både vad gäller avstånd och antal resdagar, var familjens två veckor långa resa till Kalifornien i juni. Vi hann med Legoland, Disneyland, Huntington Beach, besök hos släkten samt San Francisco. Jag har fortfarande inte hunnit blogga om allt vi gjorde under denna resa så det kommer att dyka upp fler blogginlägg om Kalifornien så småningom.

Huntington beach
Utsikten från vårt hotellrum på underbara Huntington beach!

Umeå
Sista helgen i augusti var det återigen dags för en tjänsteresa, denna gång till Umeå. Jag hade faktiskt aldrig förr varit så långt norrut i Sverige så bara det gjorde att det var spännande att åka dit. Jag stod på en mässa hela helgen och hann egentligen bara se vägen mellan flygplatsen, hotellet och mässan men vi åt fantastiska middagar båda kvällarna och det lilla jag såg av staden gjorde mig sugen på att se mer någon gång i framtiden.

Köksbaren i Umeå.
Fantastiskt god middag på Köksbaren i Umeå.

London
Även september innebar en resa i jobbet, denna gång till London. Detta var en kort resa med bara en övernattning men jag hann med några timmars sightseeing i centrala London i underbart höstväder. Jag har varit i London flera gånger tidigare, både privat och i jobbet, och aldrig blivit så där jätteförtjust i staden. Men den här gången kände jag faktiskt att jag längtar efter att åka tillbaka igen.

Westminster Bridge
Promenad över Westminster Bridge med London Eye till vänster.

Dublin
Årets allra sista resa var en tjänsteresa till Dublin helgen före jul. Jag har nästan tappat räkningen på hur många gånger jag varit där nu men det är säkert åtta eller nio gånger. Tyvärr har jag hunnit se väldigt lite av Dublin eftersom det mest har varit jobb när jag varit där men den här gången hann jag i alla fall se en shoppinggata som jag inte varit på innan och jag hann med en liten morgonpromenad utmed Liffey innan flyget hem.

Vackert morgonljus över Liffey
Vackert morgonljus över Liffey .

Jag hade nog hoppats på att det skulle blivit fler privata semesterresor under året som gick men det var ett konstigt år med en hel del förändringar och jag får nog ändå vara nöjd med de två resor vi som familj kom iväg på. Och trots att det är ibland känns trist att resa iväg på jobbresor utan familjen så är jag ändå ganska nöjd bara jag kommer iväg någonstans och får uppleva något annat några dagar.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

FREEDOMtravel 29 december, 2016 - 08:22

Trevliga resor! Dublin skulle jag gärna vilja se vid tillfälle!

Svara
Ann-Louise 30 december, 2016 - 00:12

Ja, Dublin är verkligen en jättemysig stad så det kan jag rekommendera!

Svara

Lämna gärna en kommentar