Resplaner 2017

Resplaner 2017

av Ann-Louise

I förra inlägget blev det en tillbakablick på resorna under året som gått. I det här inlägget tänkte jag istället blicka framåt och skriva om de resor som vi kommer att göra och som vi drömmer om att göra under 2017.

Min förhoppning inför året som kommer är förstås fler resor med familjen men gärna fler jobbresor också. Målet är att besöka minst ett nytt land under 2017 men det gör inget om det blir fler…

Planerade/bokade resor
Barcelona: Vi har redan bokat flyg till Barcelona första helgen i april. Tanken var egentligen att fira min födelsedag där (den infaller andra helgen i april) men eftersom den helgen också är starten på påsklovet så var flygpriserna alldeles för dyra då. Så vi firar i förskott istället. Just nu letar jag hotell för fullt. Det hotell vi bodde på förra året, Olivia Balmes, är redan fullbokat dessa dagar så jag letar efter något annat som är lika bra och som passar vår budget.

Barcelonas triumfbåge

Barcelonas triumfbåge, fotograferad 2016 vid vårt förra besök i Barcelona.

USA: Inget år utan en resa till USA. I alla fall inte om jag får bestämma. Jag har satt min fot i 33 amerikanska stater hittills och det finns många av dem som jag vill besöka igen samt många obesökta stater som jag vill åka till. Men känner jag oss själva rätt så kommer vi återigen att hamna i Kalifornien med det obligatoriska besöket på Disneyland, en vecka hos våra släktingar och några avslutande dagar i San Francisco eller San Diego. Kalifornien är favoritstaten och jag tröttnar aldrig på att vara där.

Huntington beach

Älskade Kalifornien! Här på Huntington beach.

Reseönskningar som kanske kan bli verklighet
Om pengarna och semesterdagarna räcker så skulle vi gärna åka med Tui till ett Bamse-hotell. Dels för att sonen älskar konceptet men också för att vi har ett presentkort hos Tui som det börjar bli dags att utnyttja. Jag är dock lite osäker på vart, vi har varit tre gånger med Fritidsresor/Tui i Grekland så det vore roligt att prova något annat men de hotell som lockar mest ligger ändå i Grekland, som tex Doryssa Seaside Resort som verkar toppen.

Jag vill också gärna åka på en weekendresa till Kroatien, helst till Dubrovnik. Det skulle i så fall blir ett nytt land eftersom jag/vi inte varit i Kroatien tidigare.

Det skulle också vara toppen att ta med familjen till London eller Dublin, kanske i samband med en jobbresa dit.

Italien ligger också högt upp på önskelistan, Venedig, Bologna, Rom, Neapel, Sorrento, Cinque Terre. Listan på platser att besöka i Italien kan göras lång. Dyker det upp en billig flygbiljett kanske åtminstone en av dessa platser kan få ett besök av oss 2017.

Om jag fick drömma fritt
(Med andra ord resor som förmodligen inte blir av närmsta året…)
Då skulle vi ha tid och råd med minst två resor till USA under 2017 varav den ena (den som inte går till Kalifornien) skulle ta oss till Tennessee och omkringliggande stater, alternativt att vi skulle åka hela Route 66 istället. Vietnam är också något jag drömmer om samt Montenegro och Malta. Och sen finns förstås min bucket list också.

Förutom ovanstående hoppas jag på ett par resor i jobbet, med största sannolikhet blir det minst en till Dublin och en till London men det skulle vara trevligt att även åka till San Francisco eller Utah under 2017.

Vad gäller bloggen så hoppas jag få mer tid och inspiration till att skriva intressanta inlägg och förhoppningsvis då också komma iväg på resor som gör att jag får mer att skriva om och fler bilder att publicera. Jag har bloggat till och från, på flera olika bloggar, i minst femton års tid men under 2017 skulle jag vilja satsa mer helhjärtat på min reseblogg och försöka nå fler besökare som återkommer dagligen.

Gott Nytt År!

Du kanske också vill läsa de här inläggen

3 Kommentarer

FREEDOMtravel 3 januari, 2017 - 22:45

Barcelona är en härlig stad! Önskar ett fint reseår!

Svara
Ann-Louise 3 januari, 2017 - 22:48

Ja visst är det! Hoppas månaderna går snabbt tills det blir dags att åka! 🙂 Och tack detsamma, hoppas ni får ett riktigt fint reseår också.

Svara
En tillbakablick på 2017 års resor 30 december, 2017 - 15:35

[…] att göra en tillbakablick på 2017 års resor och när jag tittar tillbaka på vad jag skrev vid årets början så ser jag att en del planer blev verklighet. Barcelona var redan bokat när jag skrev om våra […]

Svara

Lämna gärna en kommentar