Meny
florens
Florens / Italien

Äntligen dags för drömresan till Florens

I helgen är det äntligen dags. Resan som jag drömt om så länge och som bokades för ett par veckor sedan. Vi ska åka till Florens! Visserligen bara över lördag – måndag men ändå.

Vi tre ska åka tillsammans med Williams farmor. Hon är den enda av oss som varit i Florens innan och hon ville gärna åka tillbaka tillsammans med oss. Jag var inte speciellt svårövertalad eftersom jag så länge velat åka till Florens och eftersom jag älskar Italien.

Eftersom vårt flyg går redan 06.00 på lördag morgon så inleder vi resan med en natt på ett av våra favorithotell, nämligen Clarion Hotel Arlanda Airport. Det börjar nästan bli en tradition att sova där första natten på våra resor.

Bild från vår första övernattning på Clarion Hotel Arlanda Airport för några år sedan.

Vi flyger med Lufthansa till München och sedan är det dags att testa ett nytt flygbolag för flighten till Pisa. Vi flyger den sträckan med Air Dolomiti.

Eftersom vi flyger till och från Pisa, då det var billigare och fanns fler flyg att välja på, så kommer vi förstås även passa på att se det lutande tornet.

Bortsett från lutande tornet i Pisa så är det fokus på Florens resten av tiden. Vi kommer inte hinna se allt, men vi ska hinna med de viktigaste sevärdheterna och vi ska även sitta i solen, på något vackert torg, med en Aperol Spritz i handen och bara njuta av att vara i Italien.

The Market Urban Hotel Florens
The Market Urban Hotel. Bilden har jag fått låna av hotellet.

Vi kommer på ett helt nytt hotell, The Market Urban Hotel, som öppnade i augusti. Det ser riktigt fint ut på bilderna och jag längtar efter att få bo på hotell igen eftersom det var ett tag sedan sist.

Väderprognosen ser helt fantastisk ut, 23-25 grader och strålande sol och jag hoppas att det inte hinner ändra sig tills vi kommer dit.

Följ mig gärna på Instagram för att se Instastories från resan.

Bilden högst upp i inlägget kommer från Unsplash.

10 Kommentarer

 • FREEDOMtravel
  25 oktober, 2019 at 07:33

  Härligt! Vi körde förbi Florens med vår husbil en gång och tänkte köra dit, men gps:en varnade för miljözon (och även campingen låg innanför miljözonen), så vi kunde inte komma fram. Ser fram emot rapport! 🙂

  Svara
  • Ann-Louise
   26 oktober, 2019 at 10:22

   Trist att vara så nära Florens och inte komma dit. ? Lovar att det kommer att bli en utförlig rapport om vår resa! ?

   Svara
 • Eva på rucksack
  25 oktober, 2019 at 07:36

  Ha en underbar resa! ✈️

  Svara
 • Ann
  25 oktober, 2019 at 07:40

  Men åh, dit vill jag också åka! Hoppas att ni får en underbar resa och jag ser fram emot att få läsa om dina upplevelser sen! 😀

  Svara
  • Ann-Louise
   26 oktober, 2019 at 10:23

   Det ska bli så härligt att åka dit och kommer förstås skriva om det här i bloggen sen. ?

   Svara
 • Lena i Wales
  25 oktober, 2019 at 12:14

  Ha det så härligt i Florens.
  En underbar stad med så mycket att uppleva. Har besökt den flera gånger och tycker om den.

  Svara
  • Ann-Louise
   26 oktober, 2019 at 10:24

   Tack så mycket! Det ska bli så kul att äntligen komma dit. Gissar redan nu att detta första besök förmodligen kommer följas av fler.?

   Svara
 • Ditte
  27 oktober, 2019 at 00:33

  Vad roligt! Florens är ju en väldigt fin stad. Har varit där några gånger och här finns mycket av det mesta. Så mycket kultur och historia. Och nu är det nog kanske inte heller så många turister i omlopp. Pisa är också en fin stad. Vet att vi åkte tåg mellan Florens och Pisa och det var också trevligt. Önskar er en jättefin resa.

  Svara
  • Ann-Louise
   30 oktober, 2019 at 22:26

   Ja, Florens var verkligen väldigt fint. Tyvärr var det fortfarande väldigt mycket turister trots att det var sent på säsongen, å andra sidan var jag ju själv turist så egentligen kan jag väl inte klaga på att andra precis som jag tyckte det här var en bra helg för att åka dit. 🙂

   Svara

Lämna en kommentar