Martis Palace Hotel

Hotellrecension – Martis Palace Hotel i Rom

av Ann-Louise

När vi var i Rom i mitten av februari så bodde vi tre nätter på Martis Palace Hotel som var riktigt bra på alla sätt. Som jag skrivit tidigare här i bloggen så gör jag alltid noggrann research innan jag bokar hotell och den här gången var kriterierna för det perfekta hotellet följande:

  • Mitt i stan så nära alla sevärdheter som möjligt
  • Att alla fyra kunde bo i samma rum och ha riktiga sängar (alltså inga bäddsoffor eller vingliga extrasängar)
  • Att det ingick frukost
  • Fräscht hotell med högt betyg på Tripadvisor’

Martis Palace Hotel passade in på alla dessa kriterier. Det var kanske lite dyrare än vad jag vanligtvis brukar boka, men min snälla svärmor betalade hela den här resan och eftersom jag hade hittat väldigt billigt flyg till Rom så rymdes kostnaden för hotellet i den budget vi hade för resan.

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel ligger precis runt hörnet från Piazza Navona. Piazza Navona är ett av mina favorittorg i Rom och här händer det alltid något och det finns gott om restauranger i närheten. Det är ett par minuters promenad till Pantheon och om man gillar att promenera kan man på någon halvtimma ta sig till många av Roms kända sevärdheter. Det finns inte någon tunnelbanestation i närheten men det finns en busstation ett kvarter bort där det bland annat går bussar till Colosseum.

När vi anlände till hotellet med taxi från flygplatsen blev vi välkomnade av hotellets trevliga receptionister. Överhuvudtaget så var alla som jobbade på det här hotellet väldigt trevliga. Kanske den trevligaste hotellpersonal jag någonsin träffat på. Vi fick genast frågan om vi ville ha kaffe, och fick tre cappuccinos serverade på rummet några minuter senare.

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Rummet var egentligen ett familjerum med två rum som satt ihop och hade en dörr emellan. Detta innebar två badrum, två garderober och två TV-apparater. Toppen när vi var fyra personer som skulle samsas om utrymmet. Allt var väldigt modernt. Bredvid varje säng fanns en fjärrkontroll på väggen där man kunde styra det mesta i rummet, till exempel dra för och dra ifrån gardinerna, tända lamporna och så vidare. Allt var rent och fräscht och kändes nytt och modernt.

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

 

Martis Palace Hotel

Vid varje sida om de båda sängarna fanns en sådan här fantastisk panel som styrde lamporna men som man även kunde använda för att dra isär/dra för gardinerna.

Varje kväll när vi kom tillbaka till rummet hade städerskan lagt in en liten lapp med väderleksprognosen för dagen därpå, tillsammans med några godisbitar. De la också fram en matta vid sängen och ställde fram tofflorna. Det hängde även sköna morgonrockar i garderoberna.

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Frukost ingick i rumspriset så det åt vi på hotellet alla morgnar utom sista morgonen när vi var tvungna att åka till flygplatsen redan vid fem på morgonen. Då hade den snälla hotellpersonalen packat frukostpåsar som de skickade med oss i taxin.

Frukosten på hotellet var mycket bra med massor av gott att välja på. Fantastiskt gott kaffe och många goda bakverk vilket passar mig som gärna äter något sött till frukost på semestern. Själva frukostmatsalen var också riktigt vacker och faktiskt främsta anledningen till att jag fastnade för det här hotellet från första början.

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Hotellet har även en restaurang som vi inte hann prova eftersom vi hade fullt upp med att utforska andra restauranger i Rom. Däremot besökte vi baren som hade mysiga soffor där det var skönt att slå sig ner efter en lång dag med sightseeing. Personalen där var mycket trevlig och serverade riktigt goda drinkar.

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Jag älskar när det finns takterrasser på de hotell jag bor på. Det har nästan blivit ett krav när jag bokar, i alla fall om det finns hotell med takterrass på den plats vi ska åka till. Takterrassen på Martis Palace Hotel bjöd på en vidunderlig utsikt över Rom och hade det varit lite varmare hade jag gärna suttit här med en kopp kaffe eller en god drink.

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

Martis Palace Hotel

När vi skulle åka hem och behövde åka från hotellet redan vid femtiden på morgonen så använde vi oss av hotellets egen transferservice som vi hade bokat i förväg. En bil kom och hämtade upp oss och körde oss tryggt och säkert till flygplatsen för 65 euro. Lite dyrare än att ta en vanligt taxi men det kändes skönt vid den tiden på morgonen samt att den här chauffören körde betydligt bättre än den taxichaufför som vi åkte med från flygplatsen när vi anlände. Då satt jag med hjärtat i halsgropen hela vägen till hotellet.

Om du ska åka till Rom så kan jag varmt rekommendera detta hotell. Jag är inte ensam om att tycka att det är bra, på Tripadvisor är hotellet just nu nummer 7 av 1 270 hotell i Rom och har fem i betyg (av fem möjliga). Ett betyg som hotellet verkligen gjort sig förtjänt av enligt oss. Jag återvänder gärna hit nästa gång jag är i Rom.

Adress: Via San Giuseppe Calasanzio, 1

Mer information om hotellet finns på deras hemsida.

Läs gärna mina övriga inlägg om Rom.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

5 Kommentarer

Dorothy 15 maj, 2018 - 07:55

Wow! Makes you want to travel to Rome just for the privilege of staying at this hotel!

Svara
Ann-Louise 15 maj, 2018 - 20:36

Yes, it looks great, doesn’t it! 🙂

Svara
TravelAnna 15 maj, 2018 - 20:00

Men ån, vilket bra tips! Det ska jag lägga på minnet, för Rom är ju en stad man knappast blir klar med. En av mina absoluta favoritstäder!

Måste fråga: Var det king- eller queensize-sängar? Jag tycker ofta queensize (dvs cirka 150) blir för trångt för två men det är ju en vanesak förstås.

Att hotellet har takterrass är ett jätteplus! Det måste man ju bara älska.

Nu fick jag akut Romlängtan efter detta inlägg! 🙂

Svara
Ann-Louise 15 maj, 2018 - 20:47

Ja, det här hotellet kan jag verkligen rekommendera. Bra fråga det där med sängarna. Jag försökte hitta info på hotellets hemsida men där stod det inget om storleken på sängarna. Jag och sambon delade en säng och sonen och svärmor delade en säng och vi tyckte alla att det var gott om utrymme och det kändes inte alls trångt.

Svara
Så här äter och dricker du gott i Rom - Från Stad till Strand 6 november, 2018 - 15:57

[…] kvällen åt vi middag på Mimi e Cocò som ligger en kort promenad från Piazza Navona och hotellet där vi bodde. Jag hade läst om restaurangen i Fantasy Dinings blogg och Mimi e Cocò var ett […]

Svara

Lämna gärna en kommentar