Att hitta det perfekta hotellet i Rom

av Ann-Louise

Jag har sagt det förr – jag älskar att leta hotell och att boka hotell. Inför Rom-resan var det ännu roligare än vanligt eftersom det inte var jag utan svärmor som skulle betala hotellet då resan är en julklapp. Jag hade dock en gräns att hålla mig inom och även om det inte var siffrorna på mitt kreditkort som skulle knappas in den här gången så höll jag mig ändå i ungefär samma prisklass som när jag bokar i vanliga fall.

Kriterierna för hotellet den här gången var:

  • Mitt i stan så nära alla sevärdheter som möjligt
  • Att alla fyra ska kunna bo i samma rum och ha riktiga sängar (dvs inga bäddsoffor)
  • Att det ingår frukost
  • Fräscht hotell med högt betyg på Tripadvisor

Sedan tycker jag alltid att det är en bonus om hotellet har snygg design och gärna en takterrass. Även om det kanske inte är varmt nog att hänga på takterrassen i februari så gillar jag att kunna komma upp och se utsikten och kanske ta några bilder.

Att hitta det perfekta hotellet i Rom

Det var faktiskt just den här bilden som fick mig att falla för det här hotellet. Bild från Martis Palace Hotels hemsida.

Jag hittade några olika hotell som uppfyllde kraven men som ändå inte kändes helt perfekta. Sedan hittade jag det perfekta hotellet. Jag hade inte sett det tidigare för jag hade använt mig av möjligheten att begränsa priset på Hotels.com men när jag gjorde en sökning utan prisgränsen så dök hotellet upp och jag föll direkt för det när jag tittade på bilderna. Tyvärr så var det lite för dyrt. Men skam den som ger sig, har jag blivit besatt av tanken på att bo på ett visst hotell så brukar det vara svårt att stoppa mig. Så jag sökte runt på alla andra hotellsajter och på MrJet var hotellet lite billigare. Inte tillräckligt billigt dock så jag googlade efter rabattkoder och lyckades hitta en giltig kod som gav 15 % rabatt på hotell hos MrJet. Och när även några hundra kronor i MrJet Rewards hade dragits av från priset så var det helt plötsligt nere på en rimlig nivå. Så då var det bara att boka och jag ser verkligen fram emot att få bo tre nätter på Martis Palace Hotel i närheten av Piazza Navona.

Rummen ser väldigt fräscha och fina ut. Bild från Martis Palace Hotels hemsida.

Det bästa av allt är att medan de andra hotellen som jag tittade på hade alla bäddar i samma rum så verkar det som att vårt hotellrum på Martis Palace Hotel har två sovrum med varsin dubbelsäng samt även två badrum. Att ha två badrum kommer vara värt mycket när vi alla fyra vill göra oss i ordning på morgnarna för att komma ut på stan så tidigt som möjligt.

En recension av hotellet kommer förstås efter att vi har varit där!

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

FREEDOMtravel 9 februari, 2018 - 12:35

Ser väldigt läckert ut på bilderna! Vi var iofs väldigt nöjda med vårt hotell i Rom oxå. (Litet, personligt och modernt).

Svara
Ann-Louise 11 februari, 2018 - 11:43

Ja, jag tyckte hotellet ni bodde på såg jättefint ut, men de hade inga rum där vi alla fyra kunde bo tillsammans, vilket var ett önskemål från svärmor som ska med. 🙂

Svara
Christine - 29° 12 februari, 2018 - 01:50

Ser ut som ett väldigt fint och bra hotell. 🙂

Svara
Ann-Louise 13 februari, 2018 - 21:21

Ja, visst gör det! Ska bli härligt att få bo där några dagar. 🙂

Svara
Anna, New York - My Bite of the Big Apple 14 februari, 2018 - 19:48

Det ser ut som ett fantastiskt val! Jag ser ju direkt att sängarna är sköna och frukosten troligen bra. 🙂 Smart det där att leta rabattkoder och inte ge sig. Så gör jag med! Ser fram emot rapport senare.

Svara
Ann-Louise 14 februari, 2018 - 23:47

Ja visst ser det bra ut!? Jag lovar att utförlig rapport kommer så småningom! 🙂

Svara
Hotellrecension - Martis Palace Hotel i Rom - Från Stad till Strand 14 maj, 2018 - 19:24

[…] i bloggen så gör jag alltid noggrann research innan jag bokar hotell och den här gången var kriterierna för det perfekta hotellet […]

Svara

Lämna gärna en kommentar