sommarplaner

Våra sommarplaner

av Ann-Louise

Idag när Williams lärare skickade påminnelse om att anmälan till sommarlovsfritids ska lämnas in senast på måndag så insåg jag att det bara är tre veckor kvar till sommarlovet. Bara tre veckor! Vart tog tiden vägen? Det är förstås underbart att det snart är sommar på riktigt (även om vi redan haft högsommarvärme nu i veckan) men också lite stressigt. Helt plötsligt måste man ha planer klara för sommaren och veta vart man ska åka på semester.

Vi har en resa bokad och klar inför sommaren. Det blir två härliga veckor i Kalifornien i juli och det blir första gången som vi är där på USA:s nationaldag. Fjärde juli kommer vi att fira på Disneyland av alla ställen. Därefter bär det av till min pappas syssling i Turlock där vi kommer vara några dagar och bland annat hoppas på att göra en utflykt till Yosemite eftersom släktingarna inte bor så långt därifrån. Därefter ska vi åka till min syssling i den lilla (väldigt lilla) staden Gualala. Det är elva år sedan jag var där senast och jag längtar så efter att få visa Johan och William alla mina favoritplatser där. Vi avslutar med ett par dagar i San Francisco innan det är dags att flyga hem till Sverige igen.

disneyland slott

Disneyland blir första stoppet på vår USA-resa.

våra sommarplaner

Efter Disneyland blir det några lata dagar vid den här poolen.

gualala stilla havet

Sedan vidare till Gualala och Stilla Havet. Som jag har längtat!

San Francisco cable car

En resa till USA är inte komplett utan några dagar i landets finaste stad.

Förutom två veckor i Kalifornien så kommer vi att vara minst en vecka hos min mamma i Vetlanda. Då blir det jag och William och kanske svärmor som åker dit. Där kommer vi bland annat att mysa med fika på Erikshester Gård, spela minigolf i Forngården och förmodligen ägna en hel del tid åt trädgårdsarbete och annat pyssel hos min mamma.

erikshester gård fika

Sommarfika i Erikshester.

Här hemma i Stockholm så kommer vi såklart gå till Gröna Lund en eller flera gånger, ett besök på Skansen ska vi också hinna med, gärna när det är Barnens Allsång vilket William brukar uppskatta. Rosendals trädgård kan man aldrig besöka för många gånger så det kommer säkert bli en och annan fika där också. Som ni märker så är det här med fika ett genomgående tema för sommaren (eller rättare sagt för alla årstider!).
Kanske blir det en båtutflykt också, till Fjäderholmarna eller kanske något annat mysigt ställe där vi inte har varit. Sedan har William och jag sagt att vi ska prova att åka Hop-on hop-off buss här i Stockholm eftersom vi tyckte det var så roligt när vi var i Barcelona förra året.

fjäderholmarna

Fjäderholmarna, lagom långt bort om man inte hinner åka så långt ut i skärgården.

Förhoppningsvis blir det många och långa varma sommarkvällar också när man kan sitta på balkongen, eller varför inte på en uteservering, och bara njuta.

Hur ser dina sommarplaner ut?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

8 Kommentarer

4000mil 19 maj, 2018 - 12:27

Kalifornien är aldrig fel! 🙂

Svara
Ann-Louise 20 maj, 2018 - 09:12

Nej, Kalifornien är alltid helt rätt! 🙂

Svara
Liniz Travel 20 maj, 2018 - 21:35

Åh låter som en härlig sommar 🙂 vi har inte planerat så
Mkt ! Är i Tallinn nu på en weekend (ofrivillig) semester i maj så blev tre resor i maj! I juli blir det västkusten och dalarna och kanske något mer?!

Trevlig kväll kram

Svara
Ann-Louise 20 maj, 2018 - 22:47

Både Tallinn, Västkusten och Dalarna låter ju också väldigt härligt! 🙂

Svara
Fantasy Dining 22 maj, 2018 - 18:20

Åh , låter ju helt fantastiskt! Är inte helt klar med sommarplanerna men först blir det i alla fall Tawain och där efter Oxford.

Svara
Ann-Louise 22 maj, 2018 - 20:29

Längtar så efter att få läsa om Taiwan på din blogg! Så spännande resmål!

Svara
Marias Memoarer 23 maj, 2018 - 11:36

Låter som att ni har en riktigt härlig sommar att se fram emot 🙂

Svara
Ann-Louise 23 maj, 2018 - 19:46

Ja, nu får man bara hoppas att det här underbara sommarvädret är här för att stanna också 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar