Disney California Adventure

Bästa tipsen för att planera din resa till Disneyland

av Ann-Louise

Jag har varit på Disneyland i Kalifornien vid fyra olika tillfällen och i det här inlägget tänkte jag dela med mig av mina bästa tips för att planera en riktigt lyckad resa dit.

Disneyland Halloween
Halloween-dekorationer vid entrén till Disneyland Park.

1: Kolla när det är minst/mest besökare i parkerna
Detta är helt klart det viktigaste tipset. Vi har varit på Disneyland under lågsäsong två gånger och då har två dagar i parkerna räckt till att åka allt flera gånger och vi har inte känt oss det minsta stressade. I somras var vi där första dagarna på sommarlovet, precis före den riktiga högsäsongen, och det var proppfullt med folk i parkerna. Det räckte inte med att stå i kö till åkattraktionerna, på en del ställen fick man till och med köa för att gå mellan attraktionerna. Vi hann mindre än hälften av vad vi hade planerat och även om det ändå var roliga dagar så kände vi oss lite besvikna efteråt och trötta efter att ha trängts med så mycket folk.

Det finns flera olika sajter där du kan kolla så kallade crowd calendars för Disneyland. Även om de skiljer sig åt lite så kan du ändå se ungefär när du bör undvika att åka .

Här är mina favoritsajter med kalendrar och/eller allmän information om tider på året man bör undvika:
Disneyland Daily
Disney Tourist Blog
MouseSaver.com
Undercover Tourist

Mickeys Toontown Disneyland
Mickey’s Toontown på Disneyland Park.

2: Planera dagarna i parkerna
Det finns två parker, Disneyland och Disney California Adventure. Om man besöker parkerna när det är lite färre besökare kan man hinna det mesta på två dagar men om det är ditt första besök, eller om du kanske tror att det är ditt första och enda besök, så rekommenderar jag minst tre dagar. För att få ut det mesta av besöket är det klokt att gå in på Disneylands hemsida och kolla igenom alla attraktioner, affärer, restauranger, shower och karaktärer ni vill träffa och göra en lista på det som är viktigt att hinna med. Jag brukar göra en lista i Excel och sedan printa ut. Gör en lista per park och dela upp den i de olika områden som parkerna är uppdelade i så blir det lätt att få en överblick över vilka attraktioner som är nära varandra. På Disneylands hemsida kan du även se hur långa barnen måste få vara för att få åka de olika attraktionerna samt om det är en mörk och läskig åktur. Det kan vara klokt att hoppa över just de åkturerna om man har barn som är lättskrämda. De flesta åkturer finns på Youtube så man kan också visa barnen i förväg hur det kommer att vara så kan de vara med och bestämma i fall de tror att de vågar åka eller ej.

Disney California Adventure
Entrén till Disney California Adventure.

3: Räkna med jetlag
Om du flyger till Los Angeles och tänker ha Disneyland som ditt första stopp på resan så kan det vara klokt att ha åtminstone en dag först då ni bara tar det lugnt, hänger vid polen, kanske shoppar lite osv. Det är inte jätteskönt att tillbringa en lång dag på Disneyland med kroppen full av jetlag. En annan sak att tänka på är att du kan bli rejält försenad på utresan så det är alltid klokt att ha en ”göra-ingenting-dag” inplanerad första dagen, ifall du inte kommer fram som planerat.

4: Köp biljetterna hemifrån
Det finns olika sajter som erbjuder biljetter till Disneyland och en del är säkra att handla från medan andra är bluff. Vi köper alltid biljetterna på Disneylands egen hemsida, några dagar före avresan, och skriver ut bekräftelsen. Denna utskrift byter man sedan mot riktiga biljetter i entrén när man går in på Disneyland/California Adventure första morgonen.
Om man vill köpa biljetter till rabatterat pris från någon annan försäljare så rekommenderar jag att läsa på MouseSavers.com där de listar vilka man kan köpa från och vilka man absolut inte ska köpa från.

5: Boka hotell i god tid
Om du vill bo på ett av de tre Disneyhotellen i Anaheim så är det klokt att boka i god tid eftersom de ofta blir fullbokade. Tyvärr är dessa hotell också ganska dyra så jag brukar boka ett avbokningsbart hotellrum på till exempel Hotels.com och sedan kollar jag då och då om priset har sänkts och om det har gjort det så bokar jag ett nytt rum till det lägre priset och avbokar det rum jag först bokade.

Disneyland Hotel

Läs mina övriga inlägg om Disneyparker och Disneyhotell.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

Våra sommarplaner - Från Stad till Strand 18 maj, 2018 - 23:27

[…] det blir första gången som vi är där på USA:s nationaldag. Fjärde juli kommer vi att fira på Disneyland av alla ställen. Därefter bär det av till min pappas syssling i Turlock där vi kommer vara […]

Svara

Lämna gärna en kommentar