Stortorgets julmarknad

Stortorgets julmarknad

av Ann-Louise

Om du är på besök i Stockholm under advent så rekommenderar jag verkligen ett besök på Stortorgets julmarknad i Gamla stan. Här kan du köpa hantverk och matvaror av olika slag, spela på tombola, dricka glögg och köpa nygjorda brända mandlar. För barnen finns det även en fiskdamm. Detta är verkligen min favorit bland alla julmarknader och det är en tradition att gå hit minst en gång varje år.

Julmarknaden är öppen kl 11-18 varje dag till och med den 23 december. Allra mysigast är det på eftermiddagen när det blivit mörkt. Hade snön som kom för ett tag sedan fått ligga kvar hade det förstås varit ännu mysigare. De gånger jag har varit här när det varit snö på marken så har det infunnit sig en helt magisk julkänsla.

Bilderna är tagna med min iPhone eftersom jag inte hade riktiga kameran med mig då vi egentligen bara skulle till Gamla stan på Pokémonjakt. Det är inte helt enkelt att fånga den härliga stämningen med bara mobilkamera men efter lite redigering i Instagram blev det ändå ganska ok.

På Stortorget finns också flera mysiga caféer. Detta är kanske Stockholms finaste fönster just nu? Man blir verkligen sugen på att gå in här och fika. Tyvärr fanns det inte tid till det den här gången men om några veckor kommer släktingar från USA hit för att bland annat gå på julmarknad så då blir det nog lite fika också.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

FREEDOMtravel 2 december, 2016 - 07:30

Mysigt med julmarknad! Själva är vi påväg för att uppleva julmarknad i Kroatien 🙂

Svara
Helena FREEDOMtravel 2 december, 2016 - 07:31

Kom min kommentar fram?

Svara
Anna 5 december, 2016 - 19:11

Jag var inne pa julmarknaden pa Skansen men retade mig lite pa att de tar nästan 200 SEK i inträde där. Kanske far bli ett besök till denna marknad istället, tack för tipset!

Svara
Ann-Louise 5 december, 2016 - 20:10

Hej Anna, ja jag kan verkligen rekommendera Stortorget. Inget inträde utan man väljer själv om man vill spendera pengar i de olika bodarna eller bara gå runt och titta och inte göra av med ett öre. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar