the marker hotell dublin

Hotelltips: The Marker Hotel i Dublin

av Ann-Louise

Att få bo på The Marker i Dublin har länge varit en dröm för mig. Det öppnades våren 2013 och ligger runt hörnet från kontoret i Dublin och är ett lite lyxigare hotell. Men alla de gånger jag varit i Dublin, jag har lite grann tappat räkningen men det är minst 8 gånger, så har jag istället bott på ett annat hotell (Clayton hotel) som ligger några meter längre bort men som är betydligt billigare. Det närmaste jag och mina kollegor har kommit är att vi har druckit nån drink i baren på The Marker och sedan gått hem till vårt billigare hotell som visserligen varit helt okej men inget speciellt att skryta om.

The Marker hotel

The Marker Hotel

När jag var i Dublin helgen före jul så var rumspriset på The Marker dock så pass konkurrenskraftigt att det äntligen blev dags för mig att få tillbringa en natt där! Jag längtade i flera dagar innan det var dags att åka, eftersom jag verkligen gillar att upptäcka nya hotell, och det kändes lite speciellt att be taxichauffören på flygplatsen att köra till The Marker istället för Clayton.

The Marker Hotel på Grand Canal Square.

The Marker Hotel på Grand Canal Square.

Mottagandet i receptionen var mycket trevligt, och kvinnan som checkade in mig erbjöd sig till och med att följa med och visa mig var mitt rum låg, något som jag avböjde eftersom jag trodde mig kunna hitta dit själv. 🙂

Korridorerna var väldigt mörka men själva rummet var toppenfint. Det var ett stort rum, riktigt stort med gott om svängrum. Sängen var väldigt skön, en av de bättre hotellsängar jag sovit i. Med riktigt täcke och påslakan, inte de där äckliga noppiga filtarna med bara ett lakan över som jag avskyr (som de har på Clayton där jag brukar bo).

Säng på The Marker Hotel

Superskön säng!

Det fanns gott om plats att förvara saker. Nu skulle jag ju bara bo här en natt så jag packade inte upp så mycket, men det fanns en rejäl garderob, gott om lådor och ett stort skrivbord med mycket avlastningsyta. Rummet hade också ett stort fönster med en fantastiskt fin utsikt över Grand Canal Square. Där för övrigt Facebook har sitt Dublin-kontor, vägg i vägg med hotellet.

Grand Canal Square.

Utsikt från hotellrummet över Grand Canal Square.

Badrummet var kanske det allra bästa. Ett stort (jättestort) badkar, en rejäl separat dusch och golvvärme. Tänk den som ändå hade golvvärme i badrummet hemma. Så skönt. Värmen gick att reglera, så man kunde stänga av den om det blev för varmt. Handdukarna var stora och väldigt tjocka och mjuka vilket jag tycker är ett stort plus efter att ha varit på allt för många hotell med slitna handdukar som nästan går sönder när man torkar sig.

Badrum på the Marker hotel

Det härliga badrummet!

Hotellets läge var perfekt för mig, ett hundratal meter från vårt Dublin-kontor. Det är också perfekt om du ska på teater eftersom Bord Gáis Energy Theatre ligger mitt emot hotellet. Hotellet ligger dock en bit öster om själva stadskärnan så om det främst är Temple Bar-området eller shopping som du är intresserad av,  så kan det vara klokt att välja ett mer centralt hotell. Dock tar det bara några minuter till centrum med taxi, eller ca 30-45 minuter att promenera.

Det finns flera olika restauranger och barer på hotellet. Tyvärr var takbaren stängd när jag var där så jag måste tillbaka igen och besöka den vid ett annat tillfälle. Jag tog en drink (Irish coffee såklart, vad annars när man är på Irland) i The Marker bar som är baren i lobbyn. Där finns massor av sittplatser och väldigt sköna fåtöljer och soffor. Jag åt även frukost på hotellet, i The Brasserie. Det blev Buttermilk Pancakes with Maple smoked Streaky Bacon and mixed Berries. Kanske inte så irländskt men supergott! Priset, 13 euro, kändes inte för dyrt på ett hotell som detta.

Pannkakor och bacon till frukost.

Pannkakor och bacon till frukost.

Självklart finns det gym och pool men detta är inte något som jag hann utnyttja under min korta vistelse så därför kan jag inte uttala mig om det.

Man fick en stor flaska vatten utan kostnad, den stod på bordet i rummet vid ankomst. Ett stort plus tycker jag. Det är alltid lite snopet när det finns en flaska vatten och så hänger det en, ofta rejält tilltagen, prislapp på flaskan.
Wi-fi fungerade bra både på rum och i lobby och restaurang.

Utcheckningen gick snabbt och smidigt. Personalen var väldigt trevlig och väldigt hjälpsam, precis som vid incheckningen.

The Brasserie

Restaurangen The Brasserie på hotellet.

The Marker rankas just nu som nummer två på Tripadvisor och även på Hotels.com rankas det som ett av de allra bästa hotellen med 4,8 i kundbetyg. Jag kan inte annat än att hålla med, av mig får det här hotellet en femma i betyg, av fem möjliga.

Priset då? En natt för två personer ligger på ungefär 2 500 – 3 000 kr. Nu fick jag ett betydligt lägre pris genom jobbet, privat skulle jag nog fundera både en och två gånger innan jag betalar så mycket för en natt på hotell i Dublin. Men om man kan utnyttja en rabattkupong, har en gratisnatt att lösa in på Hotels.com eller bara vill lyxa till det lite så rekommenderar jag definitivt The Marker. Ett av de absolut bästa hotell jag har bott på. Natten därpå bodde jag på ett annat hotell i Dublin, The Morrison. Recension därifrån kommer så snart jag hinner skriva den.

Förresten, ni får ursäkta mobilbilderna. På kortare jobbresor som den här så är det iPhonen som får sköta fotograferingen eftersom jag reser med så lite och lätt bagage som möjligt.

Läs mina övriga hotelltips här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

1 Kommentar

Några tips och tankar om Dublin - Från Stad till Strand 12 januari, 2018 - 23:53

[…] den som gillar snygga hotell med otroligt serviceinriktad personal. Jag har tidigare skrivit en recension av hotellet och kan bara instämma med vad jag skrev den gången. Den här gången fick jag bo två […]

Svara

Lämna gärna en kommentar