Lamplight Lounge Disney California Adventure Park

Lamplight Lounge på Disney California Adventure Park

av Ann-Louise

När vi var på Disneyland i juli 2018 hade området Paradise Pier på Disney California Adventure Park just gjorts om till Pixar Pier och i samband med det hade en av restaurangerna där också gjorts om och bytt koncept och namn. Det var restaurangen Ariel’s Grotto som gjordes om till Lamplight Lounge.

Pixar Pier Disney California Adventure Park
Pixar Pier

Med undantag för Character meals så brukar vi oftast inte ta oss tid att boka bord och äta ”riktig” middag är vi är i Disneyparkerna. Vi brukar köpa någon snabbmat och sedan skynda vidare mot nästa åkattraktion. Men eftersom jag följer flera Disneybloggare så hade jag hört massor av bra saker, och sett fina bilder, från Lamplight Lounge så jag passade på att boka bord så snart bokningen för våra datum öppnade.

Lamplight lounge Pixar Pier

Restaurangen har Pixar-tema och är mycket snyggt inredd med massor av detaljer från Pixar-filmerna. Själva namnet Lamplight Lounge kommer från lampan som alltid visas i introt till Pixars filmer.

Lamplight Lounge PIxar Pier Up Bathroom
Ballonger från filmen Upp visar vägen till toaletterna.
Lamplight Lounge Bathroom
Och väggarna utanför toaletterna var fyllda med kända Pixar-citat.

Flera av maträtterna och drinkarna på Lamplight Lounge är inspirerade av Pixar-filmer. Jag åt Ratatouille och det var något av det godaste jag ätit. Johan åt en Cheddar Burger och William åt en Burger Slider. Här hittar du de olika menyerna för Lamplight Lounge.

Lamplight Lounge Pixar Pier Ratatouille
Min goda Ratatouille
Lamplight Lounge Pixar Pier Cheddar Burger
Johans Cheddar Burger
Lamplight Lounge Pixar Pier Burger Slider
Williams Burger Slider. Ett extra plus för pinnen som talar om att burgaren är well done.

TIll detta drack jag drinken Final with a Fix, Johan drack en öl och William drack en Infinity Fizz som var den coolaste drink vi sett, med Powerade® Mountain Berry Blast, Apple Juice and Cherry Pearls. Titta på filmen nedan för att se exakt hur speciell drinken var. Nästa gång kommer jag också beställa en sådan.

Infinity Fizz på Lamplight Lounge
William

Det finns bara en efterrätt att välja på, Donuts med två olika såser att doppa dem i. De serveras i en liten gullig ask. Otroligt gott!

Lamplight Lounge Pixar Pier Donuts

Lamplight lounge har också väldigt fina menyer med bilder på de olika drinkarna och motiv ur olika Pixar-filmer.

Drink Menu Lamplight Lounge

Man kan boka bord på Lamplight Lounge tidigast 60 dagar innan besöket. Många av restaurangerna på Disneyland blir snabbt uppbokade så mitt tips är att boka så snart det är möjligt. Du bokar bord på Disneylands hemsida.

Pixar Pier Disneyland
Till höger i bilden ser man restaurangens uteservering.
Pixar Pier
Restaurangens utomhusdel. Vi föredrog att sitta inomhus eftersom det var mer Pixar-detaljer där.

Om du planerar ett besök på Disneyland så kan jag varmt rekommendera ett besök på Lamplight Lounge. Och ta god tid på dig att titta på alla spännande detaljer från filmerna. Det finns till exempel ett bord med glasskiva, där det finns massor av leksaksbilar från Bilar-filmerna under glaset. Tyvärr satt det en familj där och åt så jag kunde inte ta något kort på det, men det finns en bild på Disneyparkernas egen blogg och där kan du även se mer detaljer från restaurangen.

Lamplight Lounge Pixar Pier tavor
Tavlor på väggen bakom vårt bord.
Toy Story-bollar
En massa Luxo-bollar eller Pixar-bollar som de också kallas, som varit med i flera Pixar-filmer men framför allt är kända från Toy Story.

Vill du läsa fler av mina restaurangtips så hittar du dem på den här länken. Fler Disney-tips hittar du här.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

2 Kommentarer

travelsis.se 25 november, 2019 - 13:42

Känner igen det där när vi är iväg, äta snabbt och sen vidare. Men det verkar som ett smart drag att boka den restaurangen ./P

Svara
Ann-Louise 27 november, 2019 - 18:08

Ja, det var en riktigt bra restaurang så jag är glad att vi tog oss tid att sitta ner och ta det lugnt och njuta av maten en stund. 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar