Clearwater Beach

Clearwater Beach – en favoritstrand i Florida

av Ann-Louise

Clearwater Beach är en av mina favoritstränder och en av de stränder i USA som jag besökt allra flest gånger.

Clearwater Beach
Clearwater Beach Sköldpadda
Sådana här sköldpaddor finns lite runtom på stranden.
Sköldpadda Clearwater Beach

Det är inte bara jag som gillar Clearwater Beach. För tredje gången på fyra år har Clearwater Beach utsetts till USA:s bästa strand på TripAdvisor. När TripAdvisor rankar alla stränder i världen hamnar Clearwater Beach på en hedrande sjätteplats.

Clearwater Beach Florida
Clearwater Beach Florida USA
Clearwater Beach

Sanden på Clearwater Beach är otroligt mjuk och så vit att det nästan gör ont i ögonen när man tittar på den utan solglasögon. Den breda stranden är cirka 4 kilometer lång och när vi var där senast, i maj 2015, fanns det gott om plats för alla.

Clearwater Beach har ett behagligt klimat, så länge du inte kommer hit mitt i sommaren då det är riktigt varmt men framför allt väldigt fuktigt, precis som resten av Florida på sommaren. Temperaturen är som lägst i januari och februari då medeltemperaturen ligger på cirka 17 grader men även under dessa månader har man mätt upp temperaturer på över 30 grader. När jag var här första gången, i början av januari 1999, var det cirka 25 grader och alldeles perfekt.

Clearwater Beach Florida
Clearwater Beach Florida

Mitt på stranden ligger Pier 60 och det är riktigt mysigt att ta en promenad ut på piren. Här träffade vi på fåglar och fiskare. En häger var kompis med en av de män som stod här och fiskade och blev matad med småfisk.

Häger Clearwater Beach
Pelikan Clearwater Beach
Clearwater Beach Florida
Utsikt från piren.

Man kan gå en bit ut på piren utan att det kostar något men vill du gå hela vägen ut till slutet på piren kostar det 1 $ per person. Det är det väl värt eftersom man har en härlig utsikt in mot land. I samband med att man betalar avgiften finns det också en liten souveniraffär.

Clearwater Beach Pier florida
Clearwater Beach strand Florida USA
Utsikt från piren.
Clearwater Beach Florida
Stranden söderut med vårt hotell längst till vänster.

På Mandalay Avenue, som ligger ett kvarter från stranden, finns butiker och restauranger. Vi promenerade här fram och tillbaka men vi var inte så shoppingsugna utan var bara inne på Walgreens och köpte vatten och lite andra småsaker.

Mandalay Avenue Clearwater Beach Florida
Utsikt över bland annat Mandalay Avenue.
Clearwater beach Florida USA
Clearwater beach lekplats
Här finns bland annat en lekplats.

Blir man sugen på att åka båt finns det både vanliga båtutflykter, piratbåtar och fiskeutflykter. Här finns också ett akvarium, Clearwater Marine Aquarium.

Clearwater Beach pirate boat
Clearwater Beach pirate boat

Pier House 60 Marina Hotel

Även om jag besökt Clearwater Beach ett flertal gånger så har jag bara bott här en gång. När vi var här i maj 2015 bodde vi en natt på Pier House 60 Marina Hotel. Hotellet ligger nära stranden och utsikten från vårt rum var helt fantastisk! Och från takbaren, Jimmy’s Crow’s Nest, var utsikten om möjligt ännu bättre då man hade utsikt i tre olika väderstreck.
Adress till Pier House 60 Marina Hotel: 101 Coronado Dr, Clearwater Beach, FL

Pier House 60 Marina Hotel Clearwater beach Florida
Pier House 60 Marina Hotel med perfekt läge!
Pier House 60 Marina Hotel
Den fantastiska utsikten från vårt hotellrum.
Pier House 60 Marina Hotel
Hotellets pool.
Pier House 60 Marina Hotel Jimmys Crow's Nest
Utsikt från hotellets takbar, Jimmy’s Crow’s Nest.
Margarita Jimmy’s Crow’s Nest
En drink med utsikt
Clearwater Beach Florida
Utsikt från hotellet in mot fastlandet.

Bästa frukosten på Clear Sky Beachside Cafe

Vi åt också en av våra allra bästa frukostar här i Clearwater Beach, på Clear Sky Beachside Cafe som du kan läsa mer om här.
Adress till Clear Sky Beachside Cafe: 490 Mandalay Ave, Clearwater Beach, FL

Clear Sky Beachside Cafe Clearwater Floridda
Clear Sky Beachside Café
Clear Sky Beachside Cafe
En ganska mycket yngre William utanför Clear Sky Beachside Café.

Middag på Frenchy’s Rockaway Grill

Vill du äta middag i Clearwater Beach kan jag rekommendera Frenchy’s Rockaway Grill där Johan, William och jag åt en riktigt god middag med min släkting Melissa. De har även väldigt goda Margaritas. Restaurangen har ett perfekt läge, precis nere vid stranden.
Adress till Frenchy’s Rockaway Grill: 7 Rockaway St, Clearwater, FL

Frenchy's Rockaway Grill Clearwater Beach Florida
Frenchy’s Rockaway Grill
En Grouper Sandwich, som är det som  Frenchy's Rockaway Grill är mest kända för.
En Grouper Sandwich, som är den maträtt som Frenchy’s Rockaway Grill är mest kända för.
Utanför Frenchy’s Rockaway Grill tillsammans med min släkting Melisa.
Pier House 60 Marina Hotel
Utsikt från hotellrummet tidigt på morgonen, strax innan vi skulle åka vidare mot Walt Disney World.

Har du varit i Clearwater Beach och vad tyckte du om det i så fall? Vilken är din favoritstrand i Florida?

Du kanske också vill läsa de här inläggen

10 Kommentarer

Ditte 2 december, 2019 - 23:20

Vad roligt att komma tillbaka hit. Här var vi då och då i slutet av 80-talet och början av 90-talet med döttrarna som då var 7-10 år. Vi bodde då alltid på Sheraton Sand Key Resort. Så bra hotell och precis på stranden. Vad gäller stränder så är detta en av favoriterna . Men de bästa tycker jag vi upplevt på Hawaii, på öarna Maui och Kauwai där också dykning och snorkling var betydligt bättre. Lugnare vatten och mer att se under ytan. Men så mycket mer än en strand är det ju inte här direkt. Men en väldigt fin sådan. Härliga bilder!

Svara
Ann-Louise 4 december, 2019 - 22:10

Kul att ni varit här! Sheraton-hotellet kollade jag på när vi skulle åka hit men valde sedan bort det för att vi ville bo nära piren då vi bara var där ett dygn och ville vara så centralt som möjligt. Skulle gärna bo på Sheraton nästa gång. Stränderna på Hawaii skulle jag också gärna besöka!

Svara
Lindha - Resamedfamiljen.se 4 december, 2019 - 12:46

Åh vad trevligt det ser ut! Vi börjar bli riktigt sugna på att åka till Usa och har haft kompisar som varit på den västra delen av Florida och varit supernöjda. Vi har varit runt Miami, Fort Lauderdale, Orlando mm men kul att se något nytt 🙂

Svara
Ann-Louise 4 december, 2019 - 22:12

Jag kan varmt rekommendera Clearwater Beach och överhuvudtaget hela Floridas västkust. Så mysigt och så fina stränder. Miami och Fort Lauderdale har ju också fina stränder men inte lika fina som västkusten. 🙂

Svara
MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap 5 december, 2019 - 14:21

Vilken härlig blogg du har! Jag älskar Florida och var där var snart 2 år sedan med min familj men då blev det inget besök till Clearwater utan då bodde vi först i Fort Myers Beach och sedan i Fort Lauderdale och tog en tripp till Miami. Men vi är otroligt sugna på att åka tillbaka om ca 1år då ska jag absolut spana in denna pärla!

Svara
Ann-Louise 5 december, 2019 - 19:10

Tack så mycket! Ja, Florida är riktigt härligt och du får absolut inte missa Clearwater Beach nästa gång du åker dit! 🙂

Svara
Anna, New York - My Bite of the Big Apple 11 december, 2019 - 09:26

Vilken härlig strand! Skönt att det finnas gott om utrymme också (jag gillar inte trängsel). Utsikten från takbaren var verkligen fantastisk!

Jag har aldrig varit i Florida men någon gång så … Stort tack för tips som ska läggas på minnet!

Svara
Ann-Louise 11 december, 2019 - 17:51

Du får ta och kombinera någon av dina framtida resor till New York med ett besök i Florida också! 🙂

Svara
Jossus Travelpics 12 december, 2019 - 14:34

Vad fint det ser ut. Förstår mycket väl att den hamnade högt upp på Tripadvisors lista.

Svara
Ann-Louise 12 december, 2019 - 21:39

Ja, det är verkligen en helt otroligt fin strand!

Svara

Lämna gärna en kommentar