Sagrada Família Gaudi Barcelona

En tillbakablick på 2017 års resor

av Ann-Louise

Det har blivit dags att göra en tillbakablick på 2017 års resor och när jag tittar tillbaka på vad jag skrev vid årets början så ser jag att en del planer blev verklighet. Barcelona var redan bokat när jag skrev om våra planer för 2017 men därutöver så önskade jag åka till bland annat Venedig och till Kroatien och båda dessa resmål hann vi med under året. Jag gissade också på att jag skulle åka på en jobbresa till Dublin vilket blev verklighet häromveckan. Mitt mål var att besöka minst ett nytt land under 2017 och så blev det också när vi åkte en vecka till Kroatien.

Jag var relativt säker på att det skulle bli en resa till USA vilket det tyvärr inte blev. Vi hade helt enkelt inte tid att åka dit så vi bestämde oss för att skjuta upp USA-resan till 2018 istället.

Så här blev mitt reseår 2017:

April: Barcelona

Det hann gå några månader innan det var dags för 2017 års första resa som blev en weekendresa till Barcelona. Vi var där lördag – tisdag andra helgen i april och Barcelona visade sig från sin allra bästa sida med solsken större delen av tiden. Detta var mitt och Williams andra besök i Barcelona och tredje gången gillt för Johan och det blev ett kärt återseende. Det finns så mycket att se och göra här att det känns som en stad man kan resa till om och om igen. Allt jag skrivit om Barcelona finns här.

Sagrada Família Gaudi Barcelona

Juni: Venedig

Att åka till Venedig var en dröm jag haft sedan jag var liten. När SAS hade rea på bonusresor passade vi på att boka och tillbringade en och en halv dag i Venedig och hann se allt som jag hade på min att-göra-lista. Jag gissar att man antingen älskar eller hatar Venedig eftersom det trots allt är väldigt präglat av turismen och fullt med folk överallt. Vi tillhör utan tvekan de som älskar staden och är redo att åka tillbaka så snart vi hittar flygbiljetter till ett vettigt pris. I min Venedig-kategori kan du läsa alla inlägg om Venedig. Fler inlägg kommer för jag har fortfarande inte hunnit skriva klart mitt mest omfattande inlägg med tips på saker att göra när man är här.

rialto bron

Juli: Småland och Stockholm

Semestermånaden juli tillbringade vi omväxlande hemma i Stockholm och hos min mamma i Vetlanda. I Vetlanda gosade vi med kattungar och besökte vårt favoritställe, Erikshester Gård, där vi njöt av god ekologisk fika samt spelade minigolf.

erikshester

Här hemma i Stockholm var vi bland annat på Skansen och Gröna Lund.

gröna lund 2017

Augusti: Kroatien (och lite Halmstad)

I augusti åkte vi till Kroatien, ett land som jag under det senaste året varit smått besatt av att vilja resa till. Det blev en helt underbar vecka och jag blev handlöst förälskad i detta otroligt vackra land. Det var vårt första besök där men absolut inte det sista. I kategorin Kroatien kan du läsa alla mina inlägg om vår vecka i Rabac och om de andra platserna vi besökte i Istrien.

rabac kroatien

I slutet av augusti hann jag även med en helg i Halmstad, men den helgen bestod enbart av jobb så jag hann inte med någon sightseeing. Tyvärr eftersom jag tycker att Halmstad är en riktigt mysig stad. Vi hann i alla fall äta på restaurang två kvällar och jag har skrivit ett inlägg om middagen på Fridolfs Krog.

December: Dublin

Helgen före jul så blev det då dags för en jobbresa till Dublin för att gå på julfest tillsammans med mina irländska kollegor. Jag har varit i Dublin ett tiotal gånger men inte hunnit med att se så mycket av stan eftersom jag mest varit på kontoret där. Den här gången lyckades jag hitta ett flyg som gick hem på lördagseftermiddagen, visserligen via Oslo istället för direkt till Stockholm, men det var värt det extra stoppet för att få några timmar för sightseeing och shopping i ett soligt Dublin. Ett blogginlägg om Dublin kommer så småningom.

En tillbakablick på 2017 års resor
The Custom House i Dublin

Året i siffror

Det mest lästa inlägget under året var mitt gamla inlägg från 2016 om Stockholms bästa lekplatser, följt av en recension av TUI Family Life Bellevue Resort i Kroatien. På tredje plats kom min reseguide till San Francisco. Mitt mest kommenterade inlägg var när jag skrev om min pappa och om att ärva sin reslust från någon som egentligen aldrig rest någonstans.

Bloggen i övrigt

Under året som gått så skaffade jag en egen domän till bloggen och flyttade den från Wordpress gratis-lösning till den nya domänen. I samband med det så passade jag även på att byta design. Jag startade även en Facebook-sida för bloggen, gå gärna in och gilla den om ni inte redan gör det.

Ett inlägg om planerna för 2018 är på gång och kommer inom några dagar.

Gott Nytt År alla bloggläsare! 

Du kanske också vill läsa de här inläggen

11 Kommentarer

Clara 31 december, 2017 - 10:39

Men wow vilket år och vilka resor!!

Svara
Ann-Louise 31 december, 2017 - 15:15

Tack 🙂 Gott nytt år!

Svara
FREEDOMtravel 1 januari, 2018 - 10:10

Härliga resor! Dublin är på vår bucket-list! Följer redan på FB 🙂 Önskar ett riktigt Gott Nytt reseår! Hälsningar från Israel!

Svara
Ann-Louise 1 januari, 2018 - 13:55

Dublin kan verkligen rekommenderas! Gott Nytt reseår till er också och ha det så härligt i Israel!

Svara
TravelAnna 2 januari, 2018 - 15:28

Det låter som ett underbart reseår! Dublin står helt klart på min bucket list, så jag ser fram emot att läsa mer.

Ja, Kroatien är fantastiskt. Vi gjorde vår tredje resa dit i augusti. Venedig upplevde jag under en tågluff efter gymnasiet, så jag kan lugnt tänka mig att staden förändrats sedan dess, 😉 Barcelona skulle jag gärna återvända till.

Härligt att ni fick fina dagar på hemmaplan också. Sverige är ju så oändligt fint på sommaren. Det är ju bara den där lilla haken med det opålitliga vädret då … 😉

Jag önskar dig ett riktigt gott nytt 2018!

Svara
Ann-Louise 2 januari, 2018 - 22:12

Gott Nytt 2018 till dig också! Jag ska försöka få klart inlägget om Dublin så snart som möjligt, det är en stad som jag verkligen kan rekommendera!

Svara
Marias Memoarer 3 januari, 2018 - 19:39

Vilka fina resor du hunnit med! 🙂 För min del var ju merparten av året ett enda stort resande, främst i Australien, så det har jag levt länge på sen jag kom tillbaka hem 🙂

Svara
Planer inför 2018 - Från Stad till Strand 3 januari, 2018 - 22:20

[…] summerade jag reseåret 2017 och nu är det dags att göra upp planer inför 2018. Än så länge är det kanske mer drömmar […]

Svara
Linda Engström, resamedvetet.se 6 januari, 2018 - 10:35

Bra sammanfattat – kul att läsa om ditt år

Svara
Ann-Louise 6 januari, 2018 - 16:01

Tack! 🙂

Svara
Resebloggarnas 2017 - allas årskrönikor och nördig statistik | Resa medvetet 11 januari, 2018 - 05:49

[…] Stad till strand drog till Dublin och har en del hotelltips […]

Svara

Lämna gärna en kommentar