Skylt TUI Family Lief Bellevue Resort Rabac Kroatien

TUI Family Life Bellevue Resort

av Ann-Louise

När vi var i Kroatien förra veckan så åkte vi med TUI och vi bodde på ett av deras koncepthotell, nämligen TUI Family Life Bellevue Resort. Att det är ett TUI Family Life-hotell innebär bland annat att Bamse och Thomson finns där (vilket var det viktigaste för William) samt att de har en mängd aktiviteter för hela familjen. För barn och ungdomar finns Bamseklubb för barn som är 3-5 år, @611 för barn som är 6-11 år samt The Hangout for ungdomar som är 12-15 år. På kvällarna är det  underhållning för både barn och vuxna i TUI:s regi och även där dyker Bamse och Thomson upp. Just det här hotellkonceptet hette tidigare Blue Village men bytte namn för ett tag sedan i samband med att Fritidsresor bytte namn till TUI.

TUI Family Life Bellevue Resort ligger i Rabac i Istrien. Transfern tar cirka en timma från flygplatsen i Pula och en stor del av vägen är ganska slingrig och smal, i några av krökarna kändes det som att vi skulle möta oss själva. Som tur är så har ingen av oss anlag för åksjuka så det gick bra ändå.

Utsikt Tui Family Life Bellevue Resort Rabac Kroatien

Den fantastiska utsikten från vårt hotellrum.

Just TUI Family Life Bellevue Resort är helt nytt i TUI:s utbud och hotellet är delvis nybyggt inför årets säsong och de byggnader som inte är nybyggda är helrenoverade. Det finns åtta rum med utgång till egen pool och de ligger i en av de nybyggda byggnaderna. De rummen var slut när vi bokade och det rum vi till slut valde var ett familjerum med begränsad havsutsikt. Havsutsikten var dock den mest fantastiska jag någonsin sett och kändes inte det minsta begränsad.

Det finns några olika typer av familjerum men det vi fick hade ett stort rum med stor dubbelsäng samt skjutdörrar in till ett mindre rum med två bäddsoffor. Det var perfekt för oss eftersom William gärna vill sova i närheten av oss när vi bor på hotell och här kunde han sova i en av bäddsofforna i eget rum men ändå se oss direkt när han vaknade. Vilket han gjorde prick 06 varje morgon och då smög han upp och drog undan gardinen framför fönstret så att vi andra kunde vakna upp till den underbara utsikten.

tui family life bellevue resort rum 1613

Otroligt skön säng med massor av härliga kuddar. Det fanns också en kuddmeny där man kunde välja kuddar efter tycke och smak. Vi nöjde oss dock med de som redan fanns i sängen.

 

tui family life bellevue resort

Williams krypin som hade dels den bäddsoffa som syns på bilden samt ytterligare en på andra sidan rummet. Bakom den tjocka gardinen gömmer sig balkongen och den vidunderliga utsikten. William tyckte det var toppen att kunna stänga skjutdörrarna och få ett eget rum.

 

bäddsoffa tui family life bellevue resort

Williams säng och hans egen TV 🙂

Vi bodde i en av de helt nya byggnaderna, där även receptionen ligger, och var mycket nöjda med allt. Vid receptionen finns även lobbybaren med väldigt goda drinkar som ingår i All Inclusive.

tui family life bellevue

Den nybyggda hotellbyggnad som vi bodde i. Här finns även hotellets reception samt en liten presentbutik.

Hotell är ett All Inclusive-hotell och jag vet att det finns många åsikter om All Inclusive men för oss passar det otroligt bra på just den här typen av semester när man mest hänger vid poolen eller havet och snabbt vill kunna få tag på frukost, lunch och middag utan att behöva ägna tid åt att gå runt och leta efter en restaurang som alla i familjen gillar. På just det här hotellet var också maten helt otroligt bra. Vi har bott på hotell med All Inclusive två gånger tidigare och även om maten var bra på de hotellen också så var det här vår alla bästa matupplevelse hittills. En gång under veckan får man äta middag på Tavernan vilket var en av höjdpunkterna för oss.

all inclusive tui family life bellevue resort

Bufférestaurangen där man äter frukost, lunch och middag.

Precis nedanför hotellet så finns det helt fantastiska stränder och om man promenerar den mysiga strandpromenaden in till Rabac (cirka 20 minuters promenad) så avlöser badplatserna varandra och den ena är finare än den andra. Det är inga sandstränder här utan stenstränder vilket gör att havet är otroligt klart. Badskor rekommenderas och kan köpas i Rabac för cirka 50 Kuna.

tui family life bellevue resort

Stranden precis nedanför hotellet.

Hotellets pooler

På hotellet finns fyra olika poolområden. Vid byggnaden där vi bodde ligger relax-poolen som är en saltvattenpool.

relaxpool tui family life bellevue resort

Relaxpoolen sedd från lobbybaren. Här tillbringade vi oftast eftermiddagarna.

 

relaxpoolen tui family life bellevue resort 2

Relaxpoolen. Här finns även en poolbar som serverar drinkar och snacks samt en kyl med vattenflaskor och en frys med glasspinnar som ingår i All Inclusive.

Vid bufférestaurangen finns familjepoolen, där ordnas det vattenpolo varje eftermiddag. Vi var inte här så mycket utan höll mest till vid relaxpoolen eller aktivitetspoolen där vi trivdes bäst.

tui family life bellevue resort rabac kroatien

Familjepoolen i skymningsljus, med havet i bakgrunden.

Den största poolen är infinitypoolen/aktivitetspoolen som ligger ner mot strandpromenaden med en härlig utsikt över Adriatiska havet. Här finns två roliga vattenrutschkanor för lite större barn och vuxna. Hit kommer Bamse eller Thomson på besök kl 11 på förmiddagarna och några eftermiddagar är det Bamseparad alternativt Thomsonparad för alla barn. På förmiddagarna är det vattengympa i poolen och under dagen är det vid flera tillfällen andra familjeaktiviteter och tävlingar vid poolområdet. Här finns även Thea’s Coffee Shop samt en poolbar där det serveras dryck och snacks.

aktivitetspool tui family life bellevue resort 1

Aktivitetspoolen. Här är det lugnt och skönt mellan 8 och 10 på morgonen och då brukade vi passade på att bada här.

 

aktivitetspool tui family life bellevue resort 2

Jag brukade gå hit direkt efter frukosten medan Johan och William gick till rummet och hämtade badkläderna. Jätteskönt att ligga här på en solsäng och läsa en bok och njuta av lugnet tidigt på morgonen.

 

aktivitetspool tui family life bellevue resort 4

Här ser man även de båda vattenrutschkanorna som är öppna 10-12 och 14-16 varje dag.

Det finns även ett område med tre olika barnpooler. Här finns en massa kul för barnen och två rutschkanor. I anslutning till barnpoolerna finns även en liten lekplats.

barnpool tui family life bellevue resort

Barnpoolerna har tak som skyddar mot solen och många roliga saker att leka med.

 

barnpool rutschkanor

Rutschkanor för de lite mindre barnen.

Poolerna öppnade vid åtta varje morgon och som på alla hotell av den här sorten så kunde det ibland vara lite svårt att få tag på solstolar men fram till klockan nio fanns det gott om plats. Kom man framåt eftermiddagen var det i alla fall inte något problem att få tag på solstolar vid relaxpoolen och man kunde hitta någon enstaka vid de andra poolerna. Vi kom ganska snabbt in i en rutin där vi började dagen vid aktivitetspoolen vid åtta-tiden på morgonen och vi var då nästan helt ensamma där i någon timma innan det dök upp mer folk. Framåt elva-tiden gick vi till rummet och tog det lugnt en stund, sedan åt vi lunch och efter lunch gjorde vi någon utflykt eller promenerade ner till Rabac och köpte glass. När vi kom tillbaka till hotellet på eftermiddagen passade vi på att bada lite i havet och sedan var det perfekt att avsluta dagen vid relaxpoolen innan det blev dags för middag.

bamse tui family life bellevue resort

Bamse kommer på besök.

Vad tyckte vi om TUI Family Life Bellevue Resort?

Vi var alla tre otroligt nöjda med hotellet, maten, personalen, läget osv. Om man ska hitta något att klaga lite på så skulle det vara alla getingarna. Det var otroligt mycket getingar, speciellt runt poolerna, vilket gjorde att det var svårt att sitta utomhus och äta och dricka. Hotellet gjorde dock sitt bästa för att lösa problemet med hjälp av getingfällor samt att de plockade undan  smutsiga glas och tallrikar med matrester så snabbt de kunde.

trappa tui family life bellevue resort

En av alla trappor på hotellområdet.

Det var också många nivåskillnader på hotellet vilket inte var något problem för oss men jag kan tänka mig att det kan bli lite besvärligt om man har svårt att röra sig eller om man reser med små barn och barnvagn. Det är många trappor för att ta sig mellan poolerna, byggnaderna och ner till stranden. Det positiva med detta är att man alltid har en fantastiskt utsikt över havet, just för att hotellet är byggt i en sluttning. Ja, och att man får en massa motion så att man kan äta ännu mer av den goda maten! 🙂 Det finns även hissar för de som inte kan gå i trapporna men ofta får man vänta en liten stund eftersom det inte finns så tillräckligt många hissar för alla som vill åka.

utsikt tui family life bellevue resort

Här kan man se lite av nivåskillnaderna på hotellet. Utsikt från vinbaren ner mot familjepoolen och aktivitetspoolen.

Området runt hotellet är otroligt mysigt och stränderna är fantastiska och den lilla staden Rabac är väldigt trevlig. Men jag kan känna att det hade varit roligt att ha fler möjligheter att ta sig runt till närliggande städer med lokaltrafiken, utan att behöva hyra bil eller guide. När vi har varit på TUI:s hotell på Rhodos och Kos har det varit väldigt smidigt att ta sig runt öarna till de olika sevärdheterna bara genom att hoppa på lokalbussen. Om man hyr bil däremot så har finns det massor att utforska i Istrien. Vi hyrde en guide med bil en dag och besökte Pula och Rovinj. Vi besökte även Labin som ligger i närheten av hotellet. Vi tog taxi dit men det går också bussar och man kan även promenera dit vilket vi inte orkade då det var otroligt varmt.

strand tui family life bellevue resort

Stranden precis nedanför aktivitetspoolen. Stranden tillhör inte hotellet så om man vill ha en solstol här får man betala extra.

Hotellet ägs av Valamar Hotels & Resorts och de äger flera av hotellen utmed stranden här, till exempel grannhotellet Valamar Girandella Resorts vilket har fördelen att man som gäst på Bellevue Resort även kan använda den fina lekplats och vattensplashpark som finns på Girandella.

splash park girandella rabac

Splash-parken på grannhotellet.

TUI Family Life Bellevue Resort är stort och det tar någon dag innan man lär sig hitta överallt. På kartan nedan kan man se de olika hotellbyggnaderna (totalt fem stycken varav A och C är nybyggda och övriga nyrenoverade) samt poolerna och stränderna. Kvällsunderhållningen är i Girandella Center, till vänster på kartan.

karta tui family life bellevue resort

Vi bodde i byggnad A som är längst upp till höger på kartan.

Läs även om vårt besök på Tavernan som ingår i All Inclusive.

Här kan du läsa mina övriga inlägg från Istrien.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

7 Kommentarer

Tavernan på TUI Family Life Bellevue Resort - Från Stad till Strand 23 augusti, 2017 - 22:30

[…] skrev tidigare att All Inclusive-maten på TUI Family Life Bellevue Resort var den bästa All Inclusive vi ätit. […]

Svara
Rabac - Kvarnerbuktens pärla - Från Stad till Strand 16 september, 2017 - 23:13

[…] plats jag aldrig tidigare hört talas om. Nu hamnade vi i Rabac främst för att det är här som TUI:s Family Life hotell ligger och eftersom William fortfarande tycker att det är kul med Bamse så var det till det här […]

Svara
Våra bästa tips för ett besök i Pula - Från Stad till Strand 30 september, 2017 - 23:49

[…] hämtade oss utanför vårt hotell kl 9 på tisdagsmorgonen och vi åkte först till Pula och sedan till Rovinj innan han körde […]

Svara
Att möta våren på Malta - Från Stad till Strand 9 april, 2018 - 23:51

[…] någonsin haft från ett hotellrum. Vi har bott med fantastisk havsutsikt tidigare, bland annat i Kroatien, Clearwater Beach och Huntington Beach och jag är väldigt svag för hotellrum med just utsikt […]

Svara
William - 10 år och 17 resor - Från Stad till Strand 10 november, 2018 - 19:50

[…] fjärde resa till ett av TUI:s familjehotell. Detta blev också Williams favorit av de tre Family Life-hotell vi bott på. William hade lärt […]

Svara
Sofie 8 juli, 2019 - 09:24

Hej, måste säga, vilken härlig och beskrivande blogg. Vi har också funderingar på att åka till TUI Family Life Bellevue Resort och ville bara höra med dig om du vet om det enbart var saltvattenpooler på hotellet eller om där fanns någon sötvatten också. Ha en bra dag. Mvh//Sofie

Svara
Ann-Louise 8 juli, 2019 - 10:03

Vad roligt att du gillar min blogg! Kan verkligen rekommendera TUI Family Life Bellevue Resort, så fint där! Den stora aktivitetspoolen samt barnpoolen är sötvatten-pooler. Relaxpoolen och familjepoolen är saltvatten.

Svara

Lämna gärna en kommentar