Saluting Battery upper barrakka gardens

Att möta våren på Malta

av Ann-Louise

Jag hade skyhöga förväntningar när SAS-planet lyfte mot Malta tidigt, tidigt på torsdagsmorgonen. Jag brukar försöka att inte ha så höga förväntningar på nya platser för att undvika att bli besviken men till Malta har jag längtat så länge så jag kunde inte hejda mig. Och jag blev verkligen inte besviken. Jo, kanske lite de första tio minuterna när planet flög in över ön och hela Malta var täckt av moln. Enligt väderleksprognosen skulle det ju vara soligt och vi hade längtat så efter solen. Och bara några minuter efter att vi hade checkat in på hotellet så försvann alla moln och sedan sken solen från klarblå himmel ända tills igår morse när det var dags att åka hem till Stockholm igen.

Vi hade två och en halv dag på oss att upptäcka så mycket som möjligt av Malta men också ladda batterierna lite, njuta av varmare väder och bada i hotellets pool. Ja, det där med att bada gällde bara William, vi vuxna tyckte att det fortfarande var alldeles för kallt för att bada eftersom vattnet i poolen inte hade hunnit värmas upp så mycket även om det var 20 grader i luften.

Under de här dagarna hann vi bara skrapa lite på ytan när det gäller allt som Malta har att erbjuda. Det finns så mycket kvar som jag vill se så det kommer utan tvekan bli ytterligare resor hit i framtiden. Jag kommer skriva några fler inlägg om Malta framöver, men i väntan på det så kommer här några av höjdpunkterna från vår långhelg:

Utsikten från vår balkong

malta utsikt från hotel juliani

Utsikten från Hotel Juliani var en av de bästa utsikter jag någonsin haft från ett hotellrum. Vi har bott med fantastisk havsutsikt tidigare, bland annat i Kroatien, Clearwater Beach och Huntington Beach och jag är väldigt svag för hotellrum med just utsikt över havet. Det som fanns här, som inte funnits på samma sätt på de andra ställena, var alla fiskebåtar vilket gjorde att det blev mer liv och rörelse och inte bara en strand eller ett hav.

Strandpromenaden mellan St Julians och Sliema

strandpromenad sliema malta

Första dagen promenerade vi från hotellet till Sliema för att ta båten över till Valletta. Strandpromenader är jag också lite svag för och den här var riktigt fin. Det tog lång tid att komma till Sliema eftersom jag var tvungen att stanna och fotografera ungefär en gång i minuten. Vi träffade också på flera gulliga katter som vi var tvungna att stanna och prata med.

Valletta

malta valletta republic street

Valletta. Vilken stad. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Alla smala gator, trappor och de vackra burspråken i olika färger. Vi var inne i Valletta två gånger och hann bara se en liten bråkdel av allt som fanns att se. Hit vill jag verkligen tillbaka igen och gå varenda gata upp och ner. En favoritplats här var Upper Barrakka Gardens.

Marsaxlokk

malta luzzu

Min längtan att åka till Malta började egentligen när jag såg bilder på de färgglada Luzzu-båtarna i Marsaxlokk. Att vi skulle åka till den här lilla fiskebyn var en självklarhet och Marsaxlokk var precis så mysigt som jag hade trott att det skulle vara. Som tur var fanns det gott om bänkar där Johan och William kunde vila benen medan jag sprang runt och fotograferade båtarna ur alla möjliga vinklar.

Mdina

malta mdina

I Mdina, som kallas för ”Den tysta staden” fanns det också många vackra hus och burspråk att titta på. Samt en vidunderlig utsikt över Malta eftersom Mdina ligger så högt. Vi passade på att äta lunch på Fontanella Tea Garden där vi kunde njuta av utsikten under hela måltiden. Mdina samt grannstaden Rabat skulle jag också vilja se mer av vid nästa besök på Malta.

Läs gärna mina övriga inlägg som jag skrivit om Malta.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

9 Kommentarer

FREEDOMtravel 10 april, 2018 - 06:07

Så skönt att höra att du inte blev besviken på Malta! En fantastiskt fin ö tycker vi 🙂

Svara
Ann-Louise 10 april, 2018 - 08:12

Ja, jag längtade tillbaka i samma sekund som vi klev på planet för att åka därifrån! 🙂

Svara
Fantast Dining 10 april, 2018 - 06:37

Vilken härligt utsikt från hotellet 🙂 jag har också varit sugen på Malta länge. Hoppas få resa dit så småningom.

Svara
Ann-Louise 10 april, 2018 - 08:13

Jag tycker verkligen du ska åka till Malta, du kommer inte att ångra dig 🙂

Svara
Christine - 29° 13 april, 2018 - 02:42

Fina Malta! Och kul att ni inte blev besvikna, trots stora förväntningar. Malta är en plats som jag också skulle vilja åka tillbaks till en dag. 🙂

Svara
Ann-Louise 13 april, 2018 - 22:58

Ja, Malta var verkligen härligt. Har längtat tillbaka hela tiden sedan vi kom hem. 🙂

Svara
World by Tina 16 april, 2018 - 14:06

Malta står next på tur för kommande weekendresor. Tänker att det blir perfekt någon helg i maj/juni. Sååå nyfiken. Tack för bilder och inspo.

Svara
Ann-Louise 17 april, 2018 - 15:23

Ja, Malta var verkligen helt underbart. Det kommer att komma fler inlägg om Malta framöver. 🙂

Svara
William - 10 år och 17 resor - Från Stad till Strand 5 oktober, 2018 - 09:54

[…] Malta var en mycket positiv överraskning för oss alla och William blev också väldigt förtjust i de färgglada båtarna i Marsaxlokk och gjorde några fynd på marknaden där. Att bada i hotellets pool och kolla att simkunskaperna inte glömts bort under vintern var också en favoritsysselsättning under vår långhelg på denna underbara ö. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar