malta luzzu

Malta på påsklovet

av Ann-Louise

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag flera gånger skrivit att jag vill åka till Malta. Nu äntligen ska drömmen bli sann för vi har precis bokat en resa till Malta på påsklovet! Vi kommer att vara där torsdag – söndag veckan efter påsk vilket blir alldeles perfekt eftersom jag också fyller år då. Det blir faktiskt första gången någonsin som jag firar min födelsedag utomlands, eller åtminstone halva födelsedagen eftersom vi flyger hem vid lunchtid den dagen.

Malta

Bild från Pixabay

Eftersom vi bara har två hela dagar på plats så kommer vi inte hinna se allt på Malta men följande saker hoppas jag att vi hinner med:

  • Fotografera de färgglada båtarna med ögon i fören
  • Besöka Marsaxlokk
  • Promenera runt i Valletta och titta på alla de vackra burspråken
  • Hälsa på några av alla katter som lär finnas på Malta
  • Äta glass formad som en ros på Amorino i Valletta
  • Besöka Mdina och Rabat
  • Besöka Popeye Village
  • Sitta på hotellets takterrass och bara ta det lugnt och njuta av att det (förhoppningsvis) är varmare än här hemma

Jag skulle förstås vilja åka till Gozo och Comino också men inser att vi inte kommer att hinna det den här gången. Jag hoppas på att vi kommer att gilla Malta så mycket att vi återvänder så småningom och kan se det som vi inte hinner med nu.

Hotel Juliani Malta på påsklovet

Bild från Hotel Julianis Facebook-sida.

Vi vill bo så nära vattnet som möjligt och gärna med havsutsikt så det hotell som jag till slut föll för blev Hotel Juliani som ligger vid Spinola Bay i St Julians. Det ser riktigt fint ut på bilderna och har en härlig takterrass med pool.

Ni som har varit på Malta får gärna komma med tips på sådant som vi inte bör missa.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

FREEDOMtravel 22 mars, 2018 - 07:25

Härligt! Vi har varit tre gånger på Malta och det är ett land och en ö som vi verkligen gillar!!! (Om du letar efter Malta-tips så finns det massor på vår blogg ;)) Trevlig resa!!!

Svara
Ann-Louise 22 mars, 2018 - 21:38

Tack, jag längtar verkligen efter att äntligen få komma dit. Jag tror att jag har läst de flesta av era Malta-inlägg, det kan till och med vara så att de är en del av orsaken till att jag blivit så sugen på att åka till denna ö. 🙂

Svara
Eva/ Leva som Eva 22 mars, 2018 - 10:06

Trevlig resa! Det är väldigt korta avstånd så man hinner en hel del.

Svara
Ann-Louise 22 mars, 2018 - 21:39

Tack! Ja, det verkar praktiskt med de korta avstånden.

Svara
Liniz Travel 22 mars, 2018 - 12:23

Åh jag älskar Malta! Var där exakt den perioden förra året och det var såå
Härligt! Du hittar många Malta tips på
Min blogg! Trevlig resa!

Svara
Ann-Louise 22 mars, 2018 - 21:40

Tack! Jag tror att jag läst något eller några av dina Malta-inlägg men ska titta på din blogg om jag hittar ännu mer. Ska bli så härligt att komma dit.

Svara

Lämna gärna en kommentar