hotel juliani malta utsidan

Hotelltips: Hotel Juliani i St Julians, Malta

av Ann-Louise

När vi var på Malta en helg i april så bodde vi på det perfekta hotellet! Hotel Juliani har allt man kan önska sig av ett hotell. Perfekt läge, superfina rum, en takpool och en helt fantastisk utsikt.

hotel juliani malta

hotel juliani malta utsidan

Hotellet är byggnaden med de blå fönsterluckorna, till vänster om lyftkranen.

hotel juliani malta spinola bay

Hotel Juliani ligger i St Julians precis vid Spinola Bay och nära både restauranger och nöjesliv. Det ligger väldigt nära vattnet, med bara en gata mellan hotellet och strandpromenaden. Vill man åka buss till andra platser på ön så finns det en busshållplats precis utanför dörren.

Jag hade bokat ett annat hotell först, som också låg i St Julians men längre från vattnet. Så fort jag fick syn på Hotel Juliani avbokade jag det hotellet och bokade Hotel Juliani istället. Det kostade lite mer men att bo nära vattnet är, enligt mig, alltid värt att betala lite extra för om man har möjlighet. Den här gången passade vi även på att fira min födelsedag här så då var det ännu viktigare att boendet blev perfekt.

hotel juliani malta säng

hotel juliani malta säng

hotel juliani malta

hotel juliani malta

Vi hade bokat ett Sea View Deluxe-rum men när vi checkade in blev vi uppgraderade till en Juliani Suite istället. Balkong och utsikt skulle vi haft även med det rum vi hade bokat men uppgraderingen gjorde att vi fick ett betydligt större rum som även hade en vardagsrumsdel med soffgrupp. William fick en extrasäng att sova i och vi hade otroligt gott om plats på 45 kvadratmeter. Väggarna var täckta med bokhyllor fyllda med vackra keramikföremål. Det fanns ett kylskåp och två TV-apparater samt jacuzzi i badrummet. Man har tillgång till gratis WiFi som fungerade alldeles utmärkt.

hotel juliani malta

hotel juliani malta

En av de båda TV-appareterna, det andra hängde på väggen mitt emot dubbelsängen. Inte för att vi hade så mycket tid att se på TV men det kändes ändå lite lyxigt. Jag tror att det även fanns en DVD-spelare till TV:n på bilden samt filmer att låna i receptionen.

hotel juliani malta

hotel juliani malta

Jag är ju otroligt svag för hotellrum med utsikt och även om vi bott på några andra hotell med fin utsikt så slår nog den här utsikten alla rekord. Jag hade kunnat tillbringa hela helgen med att bara sitta på balkongen och titta ut över Spinola Bay och alla båtarna. När vi kom på torsdagsförmiddagen var det mulet men fortfarande väldigt vackert. När molnen försvann en stund senare var utsikten helt magisk.

utsikt hotel juliani malta

Utsikten precis när vi hade checkat in och molnen fortfarande dröjde sig kvar.

utsikt från balkongen hotel juliani

Och utsikten från balkongen någon timma senare….

hotel juliani malta skymning

Strax efter solens nedgång.

hotel juliani malta utsikt natt

Och utsikten lite senare på kvällen. Som ni förstår så var kamerans minneskort proppfullt med bilder på just detta motiv!

Jag är också väldigt svag för hotell med takterrass och med pool på taket. På Hotel Juliani finns en alldeles lagom stor takterrass med en pool. William var den enda av oss som var modig nog att ta ett dopp eftersom det fortfarande var lite kyligt i luften även om solen sken. Under högsäsong finns det även en bar på taket men den hade inte öppnat när vi var där i april. Jag tog istället hissen ned till baren i lobbyn och köpte med mig en drink att avnjuta i solen. Och just det…. utsikten från taket var om möjligt ännu mer fantastisk än utsikten från vår balkong!

hotel juliani malta takpool

Älskar hotell med pool på taket!

hotel juliani malta takpool

hotel juliani malta utsikt taket kaktus

Utsikten från taket var om möjligt ännu bättre än från vår balkong.

hotel juliani malta utsikt taket solstolar

hotel juliani malta utsikt från taket

Jag brukar försöka att inte lägga upp bilder med nästan samma motiv men den här gången kunde jag inte låta bli.

När man bor på hotell tycker jag att det gör stor skillnad för upplevelsen hur personalen är och här var de otroligt hjälpsamma och trevliga. När vi checkade in bjöds vi på dricka medan vi väntade och när vi satt i lobbybaren en eftermiddag kom hotellchefen och småpratade med oss en lång stund och gav oss tips om olika sevärdheter.

hotel juliani malta lobbybar

Hotellbaren i lobbyn. Här var det Happy Hour varje kväll.

hotel juliani malta lobby

Hotellets lobby. Här ligger även Café Juliani där frukosten serveras.

hotel juliani malta reception

Hotellets entré och reception.

hotel juliani malta

Det fanns även några sittplatser utanför hotellet.

Frukost ingick inte i vår bokning utan kostade 14 € per person. Vi hade tänkt gå ut och äta frukost någon av morgnarna, men frukosten på Café Juliani (som ligger i hotellets lobby) var så pass god att vi åt frukost på hotellet alla tre morgnarna.

hotel juliani malta frukosthälsning

Man blev glad av att mötas av den här hälsningen när man satte sig vid frukostbordet.

hotel juliani malta kaffe

Det serverades gott kaffe till frukost varje morgon.

hotel juliani malta frukost

En del av utbudet på frukostbuffén.

hotel juliani malta

Man måste ju bara älska ett hotell som har en sådan här skylt i baren!

Sista kvällen bokade vi bord på hotellets restaurang Zest som är en populär restaurang med höga omdömen på bland annat Tripadvisor. Jag gillade verkligen inredningen som gick  svart och rosa och den sushi som vi åt var väldigt god.

hotel juliani malta zest

Inredningen på Zest var helt i min smak.

hotel juliani malta zest utsikt

Utsikten från restaurang Zest.

Vad tycker andra om hotellet? På Tripadvisor har Hotel Juliani 4½ i betyg och är rankat som näst bästa hotell av de 33 hotell som finns i St Julians.

Pris: Jag hade en gratisnatt på Hotels.com som jag valde att utnyttja vilket gjorde att totalkostnaden blev lite billigare för oss. För de andra två nätterna betalade vi i snitt 2 300 kr/natt. Med tanke på hur bra vi trivdes så var just det här hotellet värt varenda krona som vi betalade.

Adress: 25 St George’s Road, St Julians STJ3208, Malta

hotel juliani malta spinola bay

Avslutar med ytterligare en bild på utsikten över Spinola Bay. Notera ”LOVE-skylten” nere i högra hörnet. Det kommer fler bilder på den och även på båtarna i ett kommande inlägg om St Julians.

Mer information hittar du på Hotel Julianis hemsida.

Och här hittar du alla mina inlägg om vår resa till Malta.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

9 Kommentarer

World by Tina 17 augusti, 2018 - 09:22

OJ så fint! Jag brukar inet bry mig så mycket om boendet när jag reser – är ju aldrig där ändå haha. Men här fick jkag verkligen lust att bo. Känns lite som hemma hos någon och det är därför jag börjat boka ofta med airbnb. Att resa får en annan känsla när man kan låtsas och känna sig som lokalbefolkning=)

Svara
Ann-Louise 17 augusti, 2018 - 21:38

Förr brukade jag inte heller bry mig om boendet så mycket men på senare år har jag blivit värsta hotellnörden. 🙂 🙂 Det här hotellet var verkligen superfint och ganska litet vilket gjorde det väldigt hemtrevligt.

Svara
Lena i Wales 18 augusti, 2018 - 11:44

Ser bra ut. Gillar utsikten från balkongen och läget. Läget är nog det viktigaste för mig. Bara det är rent, bryr jag mig nog inte så mycket hur resten är i rummet när jag reser privat. Har ju genom jobbet rest så mycket och bott på flera 100-tals hotel, så är väl lite mättad på det vid det här laget.
Ha en skön helg!

Svara
Ann-Louise 18 augusti, 2018 - 16:23

Ja, läget är viktigt för oss också, och såklart att det är rent i rummet. Jag har blivit lite mer noga med hotell på senare år, innan brydde jag mig inte så mycket utan gick mest efter priset. Ha en skön helg du också!

Svara
Att möta våren på Malta - Från Stad till Strand 23 oktober, 2018 - 11:49

[…] från Hotel Juliani var en av de bästa utsikter jag någonsin haft från ett hotellrum. Vi har bott med fantastisk […]

Svara
Berit Wahlström 10 oktober, 2020 - 11:17

Jösses vilket underbart hotell ni bodde på! Vi bodde i närheten där, i samma område på Malta – liknande utsikt, men ej SÅ fräscht! För mig är utsikten det allra viktigaste när jag bokar hotell – havsutsikt o utsikt mot någon fin del av staden! Så tack för tipset, kommer boka där nästa gång!

Svara
Ann-Louise 10 oktober, 2020 - 16:52

Ja, hotellet var helt fantastiskt och de har faktiskt renoverat det efter att vi var där så det borde vara ännu mer fantastiskt nu. Kan varmt rekommenderas!

Svara
Inger Hansson 7 oktober, 2021 - 07:36

Låter ju toppen!

Svara
Ann-Louise 7 oktober, 2021 - 21:27

Ja, det är ett av de bästa hotellen vi bott på hittills.

Svara

Lämna gärna en kommentar