Ett julpyntat Dublin Brazen Head

Lucka 17 – Ett julpyntat Dublin

av Ann-Louise

Maxa julstämningen i Dublin

Om man vill åka utomlands för att komma i rätt stämning inför julen så kanske inte Dublin är det första stället man tänker på. Här finns inte någon traditionell julmarknad och det är i princip aldrig någon snö här. Men efter att ha tillbringat lördag – söndag i Dublin, och efter att ha varit där i december vid fyra andra tillfällen så kan jag verkligen rekommendera att maxa julstämningen med en resa till Irlands huvudstad.

Ett julpyntat Dublin Grafton Street

Grafton Street

Ett julpyntat Dublin Trinity College

Trinity College.

Grafton Street är som tagen ur en julsaga med den vackra julbelysningen som hänger över gatan och med många gatumusikanter som sjunger julsånger. Den andra stora shoppinggatan Henry Street är också vackert upplyst och har en julmarknad längst med hela gågatan. På väggarna till Trinity College projiceras gigantiska snöflingor i olika former.

Ett julpyntat Dublin Stephen’s Green Shopping Centre

Stephen’s Green Shopping Centre

Ett julpyntat Dublin Stephen’s Green Shopping Centre

Stephen’s Green Shopping Centre

Stephen’s Green Shopping Centre är vackert i vanliga fall men med alla juldekorationer så är det helt magiskt. Kanske det vackraste köpcentrum jag någonsin sett.

Ett julpyntat Dublin The Temple Bar

The Temple Bar på förmiddagen.

Ett julpyntat Dublin The Temple Bar

The Temple Bar på kvällen.

I Temple Bar-området är pubarna upplysta med massor av ljusslingor som hänger utmed husfasaderna och på insidan är det dekorerat till max med gigantiska röda rosetter och tomteluvor på öltapparna.

Oliver St. John Gogartys Ett julpyntat Dublin

Gullig snögubbe utanför Oliver St. John Gogartys

Överallt finns det vackert dekorerade julgranar och i nästan varje gathörn står det en kör och sjunger julsånger. Många av de personer vi ser ute på stan har jultröjor på sig och ingen annanstans har jag sett ett så stort utbud av jultröjor i affärerna. På restaurangerna har servitörerna juldiadem med renhorn och vi ser till och med bilar som blivit julpyntade med renhorn.

Ett julpyntat Dublin Grafton Street

Julklappshus på Grafton Street.

Ett julpyntat Dublin Grafton Street

Upplyst hus på Grafton Street.

Jag hade inte riktigt kommit in i rätta julstämningen innan vi åkte till Dublin. Nu, efter en överdos av julljus, julgranar, julsånger och jultröjor så känner jag att jag är redo för jul!

Ett julpyntat Dublin julgranskula

Inspirerad av Evas inlägg om reseminnen i julgranen så fick julgranskulan på bilden ovan följa med hem för att hängas i julgranen.

Om du vill läsa mer om Dublin så har jag skrivit ett inlägg här och det kommer även att komma ytterligare inlägg framöver med tips på restauranger och annat. Bilden längst upp i inlägget är från The Brazen Head, Irlands äldsta pub.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna

Du kanske också vill läsa de här inläggen

6 Kommentarer

Ann 17 december, 2018 - 11:55

Dit åker vi över nyår 🙂
Kul att se hur det ser ut under julen.

Svara
Ann-Louise 17 december, 2018 - 12:29

Vad roligt med en nyårsresa till Dublin! Det är så mysigt där i juletid.

Svara
Eva på rucksack 17 december, 2018 - 21:48

Ni ser ut att ha haft det fantastiskt! En riktigt bra miniweekend helt enkelt! Julkulan är dessutom exemplariskt vacker! Älskar den! (Och tusen tack för länken!)

Svara
Ann-Louise 17 december, 2018 - 23:03

Ja, trots ruggigt väder var det en riktigt bra helg och skönt att bara byta miljö i ett par dagar. Jag är också väldigt förtjust i julkulan och de söta små fåren. Det blev faktiskt ett paraply också med likadana får, eftersom Dublin-blåsten gjorde slut på mitt gamla paraply. 🙂

Svara
Lena i Wales 20 december, 2018 - 09:45

Jag har varit mycket i Dublin och känner staden ganska väl, men har inte varit där vid jultid, så kul att se staden upplyst. Känner till de flesta ställen.
God Jul! Nadolig Llawen!

Svara
Ann-Louise 20 december, 2018 - 10:15

Ja, det är verkligen fint när allt är upplyst! God Jul till dig också! 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar