Lucka 18 – Kaliforniens äldsta hotell

av Ann-Louise

Här kan du sova i presidentens säng

Murphys Historic Hotel byggdes 1856 och är Kaliforniens äldsta hotell. Det finns nio rum i den historiska byggnaden och ytterligare 20 moderna rum i anslutning till huvudbyggnaden. De äldre rummen har fått namn efter sina prominenta gäster och några av de som bott här är Mark Twain och presidenten Ulysses S. Grant. I rummet som Ulysses S. Grant bodde i finns fortfarande samma säng kvar. Med tanke på att han bodde här 1880 så får man väl åtminstone hoppas att de har bytt ut madrasserna sedan dess…

Hotellet är registrerat som ett California Historical Landmark och finns även med i USA:s nationella register över historiska platser.

Numera är Murphys Historic Hotel också känt för att ha varit med i Gordon Ramsays TV-program Hotel Hell där några av rummen blev renoverade/uppfräschade av Ramsays team.

Hotellet ligger i den mysiga guldgrävarstaden Murphys i Kalifornien, vid foten av Sierra Nevada. Från San Francisco är det cirka 23 mil hit och från Sacramento 14 mil.

Vi bodde inte på Murphys Historic Hotel när vi besökte staden Murphys i somras men jag fascinerades av den vackra byggnaden och tyckte det var spännande att ta reda på mer om hotellets långa historia.

Läs gärna mina andra inlägg om Kalifornien här. Och är du nyfiken på vilka som är de äldsta hotellen i de övriga staterna i USA så finns det en lista här.

Från Stad till Strands adventskalender bjuder på ett nytt restips varje dag fram till julafton. Här hittar du de redan öppnade luckorna.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar