Meny
vintervikens trädgård
Fika / Stockholm / Sverige

Stockholmstips: Vintervikens trädgård

I väntan på att jag ska hinna gå igenom alla tusentals bilder från Kalifornien och skriva fler inlägg om våra veckor där så kommer här ett litet Stockholmstips. Förra söndagen var vi alla tre fortfarande riktigt sega av jetlag och ingen av oss orkade egentligen lämna lägenheten. Men att tillbringa dagen i den 30-gradiga värmen inomhus och trängas framför vår enda fläkt kändes inte som något bra alternativ så vi började fundera på mysiga platser att ta oss till. Vintervikens Trädgård är en plats som jag flera gånger tidigare funderat på att besöka och när jag började googla efter caféer utomhus i Stockholm så dök Vintervikens Trädgård upp bland sökresultaten. Resten av familjen var genast med på noterna så vi lämnade den stekheta lägenheten och gav oss ut i den nästan lika stekheta sommarluften och hoppade på tvärbanan västerut.

vintervikens trädgård blommor 1

Vi åkte tvärbanan till Gröndal och därifrån tog det cirka 15 minuter att promenera till Vinterviken. Vi hade lite svårt att hitta först, men med hjälp av Google Maps så löste det sig. Vintervikens Trädgård visade sig vara en riktigt härlig oas med massor av svalkande skugga bland alla träd.

vintervikens trädgård blommor

Här finns många vackra blommor att titta på samt förstås viktigast av allt, ett café. Vi älskar ju att fika och ekologiskt fika smakar allra bäst så därför blev vi väldigt glada när vi upptäckte att det som serveras på trädgårdscaféet i Vintervikens Trädgård är ekologiskt, närodlat, KRAV-märkt och rättvisemärkt. Tummen upp för det! Förutom kaffe, bullar och kakor serverar man även mat samt öl och vin. Jag åt en vegansk äppelpaj men var tyvärr så hungrig efter promenaden hit att jag smaskade i mig pajen innan jag kom på att jag skulle fotograferat den till bloggen.

vintervikens trädgårdscafe

vintervikens trädgårdscafe meny

I trädgården hålls också olika evenemang, bland annat konserter. Ett tips är att hålla koll på deras Facebook-sida för att se vad som händer framöver.

Adress: Vinterviksvägen 30

Öppettider: Juni – augusti dagligen kl 11-21. På hemsidan finns öppettider för resten av året (man har öppet mars – oktober).

Hitta hit: Ta tvärbanan till Gröndal och härifrån tar det cirka 15 minuter att gå. Man kan också åka tunnelbana till Liljeholmen och därifrån tar det cirka 25 minuter att gå.

Mer information finns på hemsidan.

Fler fika-tips hittar du här genom att klicka här.

8 Kommentarer

 • FREEDOMtravel
  3 augusti, 2018 at 08:50

  Där har jag aldrig varit. Ser fint ut! Tack för tips! 🙂

  Svara
  • Ann-Louise
   4 augusti, 2018 at 21:40

   Ja, det var mysigt och vackert med alla fina blommor!

   Svara
 • Johnny Friskilä
  3 augusti, 2018 at 10:30

  Där har jag heller aldrig varit. Det kanske börjar bli dags?!

  Svara
  • Ann-Louise
   4 augusti, 2018 at 21:41

   Ja, det tycker jag absolut! En skön oas mitt i storstan. 🙂

   Svara
 • Fantasy Dining
  3 augusti, 2018 at 18:16

  Inte jag heller. Ser fint ut. Lägger på minnet till nästa gång. 🙂

  Svara
  • Ann-Louise
   4 augusti, 2018 at 21:41

   Ja det var fint så det kan rekommenderas när du är i Stockholm på besök nästa gång. 🙂

   Svara
 • Ditte
  6 augusti, 2018 at 18:37

  Vinterviken är ett jättetrevligt utflyktsmål i Stockholmstrakten och fint att man lätt kommer hit kommunalt. brukar ta mig en tur hit då och då. Stocj´kholm har ju så många fina utflyktsmål så ibland är dte ju svårt att välja.

  Svara
  • Ann-Louise
   6 augusti, 2018 at 21:34

   Ja, det finns verkligen många platser att besöka här i stan. Jag blev glatt överraskad över hur mysigt det var i Vinterviken och kommer absolut återvända dit igen.

   Svara

Lämna en kommentar