Meny
Östergård Trädgårdscafe
Fika / Småland / Vetlanda

Morsdagsfika med våfflor på Östergård Trädgårdscafé

Nu när våren är här så har det blivit dags att fortsätta att fika sig igenom de mysiga caféer som finns i Småland. Östergård Trädgårdscafé har stått på min önskelista i flera år och eftersom vi just nu befinner oss på vår gård i Vetlanda så passade vi på att åka dit idag på Mors dag.

Östergård Trädgårdscafé

Östergård Trädgårdscafé ligger i Rösa, en liten by cirka 8 km utanför Vetlanda. Här i den idylliska 1800-talsgårdens drängstuga har Victoria Eringfeldt drivit caféet sedan 2021.

Östergård Trädgårdscafé

Här finns bland annat belgiska våfflor, både dessertvåfflor och matigare våfflor, räksmörgåsar, kakor och Klings glass från Mariestad. Allt är lagat från grunden och det mesta är ekologiskt och närodlat med inspiration från Småland och Västergötland. Sittplatser finns det gott om, både inomhus, i trädgården och i orangeriet.

Östergård Trädgårdscafé
Östergård Trädgårdscafé

William och jag åt varsin otroligt god Rösavåffla med vaniljglass, grädde och jordgubbar medan Johan valde en räkmacka. Kaffet serverades i gamla vackra kaffekannor och eftersom jag är väldigt svag för gamla kaffekoppar i olika mönster så är det ett extra plus när man själv får välja vilken av de fina kaffekopparna man vill dricka sitt kaffe i.

Östergård Trädgårdscafé

Under sommarsäsongen har Östergård Trädgårdscafé öppet 11-16 på lördagar och 11-15 på söndagar men ett tips är att följa dom på Instagram för uppdateringar om öppettider. Mer information finns också på hemsidan.

Östergård Trädgårdscafé

Adress: Rösa Östergård 4, Vetlanda
Länk till Google Maps för att hitta dit.

6 Kommentarer

 • Anna i Portugal
  29 maj, 2023 at 08:16

  Gillar såna där små caféer på landet. Brukar alltid vara mysigt och ofta används återbruk. Många plus för det. Och den personliga prägeln är väldigt trivsamt. Och att det är gott är ju inte fel det heller 🙂

  Svara
  • Ann-Louise
   29 maj, 2023 at 16:18

   Ja, jag gillar verkligen den här typen av caféer och så roligt att kunna stötta personer som driver något i liten skala och med närodlat och återbruk.

   Svara
 • Jossu
  2 juni, 2023 at 21:43

  Vilken idyllisk plats. Sit hade jag åkt ofta om jag bodde i närheten. Som Mariestadsbo har jag ätit en hel del Klings glass genom åren och tycker det är riktigt gott.

  Svara
  • Ann-Louise
   3 juni, 2023 at 14:49

   Ja, det var verkligen idylliskt och Klings klass smakade riktigt gott! 🙂

   Svara
 • Lena Dyche
  10 juni, 2023 at 09:09

  Vilket trevligt ställe!
  Älskar vackert porslin.
  ’Våfflor, så gott och Klings glass går inte av för hackor heller.
  Trevlig helg!

  Svara
  • Ann-Louise
   11 juni, 2023 at 16:57

   Ja, ett riktigt trevligt ställe! Hoppas du har en bra helg också.

   Svara

Lämna en kommentar