seal beach pier

Bäst och sämst 2018

av Ann-Louise

Årets bästa hotell

Jag är ju en riktig hotellnörd och älskar att besöka nya hotell. Vi bodde på några riktigt fina hotell under året som gick men eftersom jag är svag för hotell med utsikt så utnämner jag Hotel Juliani på Malta till årets finaste hotell.

hotel juliani malta utsidan

Årets längsta resa

Den längsta resan i år gick till Kalifornien i juli. Den resan var längst både vad gäller hur långt vi flög samt hur länge vi var borta. Hela två härliga veckor blev det och vi hann med en massa kul. Jag har fortfarande inte hunnit skriva om allt utan det kommer fler inlägg om resan framöver.

Fisherman's Wharf i San Francisco

Årets dyraste upplevelse

Disneyland. Så sjukt dyrt men så roligt. Vi var där två dagar i juli och biljetterna för oss tre personer kostade 7500 kr. Sedan lyxade vi också till det med att bo på Disneyland Hotel, för att få tillgång till parkerna en timma tidigare på morgonen. Det var inte heller gratis om man säger så. Jag vågar inte ens skriva vad tre nätter där kostade men kan säga att de tre nätterna var dyrare än själva flygresan till USA.

Sleeping Beauty Castle Disneyland kalifornien

Årets bästa återseende

Att komma tillbaka till Rom efter 14 år var riktigt roligt. Jag tog med resten av familjen till mina favoriter från förra besöket men hittade även nya guldkorn som till exempel utsikten från taket på Viktor Emanuel-monumentet.

Viktor Emanuel-monumentet

Årets bästa fika

Det har blivit mycket gott fika under året, både i Sverige och utomlands. Det absolut godaste fikat är dock alltid det i Erikshester, några kilometer från mitt föräldrahem.

erikshester gård fika

Årets dyraste fika

Här är det ingen tvekan, årets absolut dyraste fika drack och åt vi på Antico Caffè Greco i Rom i februari.

Antico Caffè Greco

Årets bästa upplevelse i Sverige

En av sommarens varmaste dagar gjorde William, hans farmor och jag en båtutflykt till Fjäderholmarna. Där var det flera grader svalare än inne i stan och vi hade en riktigt mysig dag med gott fika på Röda Villan.

Fjäderholmarna

Årets bästa upplevelse i utlandet

Det är inte lätt att välja en upplevelse men det var svårslaget att få uppleva USA:s nationaldag på plats i landet, något jag aldrig tidigare gjort trots många resor till USA. Vi var på Disneyland den dagen och allt var lite extra festligt. Vi orkade inte stanna kvar för att se fyrverkerierna på plats men hade sådan tur att vi kunde se dem från vårt hotellrum. Tyvärr är inte filmen jätteskarp eftersom jag filmade genom ett fönster och eftersom jag nästan höll på att somna efter en lång dag i parkerna.

Årets bästa upplevelse för barn i Sverige

Besöket på Tom Tits Experiment i Södertälje på höstlovet var riktigt lyckat och William säger ofta att vi måste åka tillbaka dit igen.

Tom Tits Experiment

Årets bästa upplevelse för barn i utlandet

Här är det ju lockande att skriva Disneyland men jag tror ändå att det blir Colosseum som vinner den här kategorin. William tyckte det var riktigt coolt att besöka en plats som han tidigare bara sett i olika TV-spel.

Colosseum Rom

Årets mesta julstämning

Helgen före jul så bjöd Dublin på massor av julstämning med julljus och julgranar. Jag kan varmt rekommendera att åka hit i december, speciellt om du gillar juldekorationer.

Bäst och sämst 2018 Dublin Brazen Head Jul

Årets vackraste utsikt

Priset för årets vackraste utsikt går också till Malta och den fantastiska utsikten som vi hade både från balkongen på vårt rum och från hotellets takterrass.

hotel juliani malta utsikt från taket

Årets godaste mat

Årets absolut godaste mat var allt som våra släktingar i USA lagade till oss medan vi bodde hos dem. Så bra att kunna bo hemma hos folk och äta god hemlagad mat och inte alltid behöva äta på restauranger.

Årets mest färgglada plats

Utmärkelsen för årets mest färgglada plats går utan tvekan till underbara och mysiga Marsaxlokk på Malta.

Marsaxlokk Malta

Årets bästa naturupplevelse

Den bästa naturupplevelsen hittade vi i Gualala, Kalifornien. Att vandra på stigarna utmed Stilla Havet är något jag aldrig tröttnar på. Fler inlägg och bilder härifrån kommer på bloggen framöver.

Gualala Point State park Kalifornien

Årets bästa resa

Jag tycker egentligen att alla våra resor var lika bra men om jag måste välja en så får det bli Malta just för att det var ett helt nytt resmål för oss alla tre och för att vi alla tre gillade det så mycket.

Årets bästa resmål för fotografering

Nu riskerar jag att bli lite tjatig men jag måste återigen säga Malta. Att fotografera på Malta var otroligt roligt och jag blev riktigt nöjd med mina bilder.

Senglea Malta Bäst och sämst 2018

Årets sämsta reseupplevelse

Det var när William och jag hade varit i Vetlanda hos min mamma och blev fast på stationen i Nässjö eftersom det inte gick några tåg till Stockholm på grund av skogsbränder utmed järnvägen. Det blev extra stressigt eftersom vi skulle flyga till Los Angeles 1½ dag senare och inte hade hunnit tvätta och packa det vi skulle ha med oss. Vi gjorde det bästa av situationen och sov en natt på hotell i Nässjö och dagen därpå lånade Johan en bil och kom och hämtade oss.

Mest lästa inläggen på bloggen

Det mest lästa inlägget under året var mitt gamla inlägg från 2016 om Stockholms bästa lekplatser, följt av inlägget om inspelningsplatserna för TV-programmet Mästarnas mästare.På tredje plats kom min recension av TUI Family Life Bellevue Resort i Kroatien som jag skrev 2017.

Mest kommenterade inlägget

Mitt mest kommenterade inlägg är Drömmen om Amerika med 15 kommentarer.

Mest tidskrävande inlägget

Det inlägg som förmodligen tog allra längst tid att skriva ihop var mitt inlägg om 15 saker att se och göra i Chicago.

Marina City Chicago

Bloggen i siffror

Antalet besökare på bloggen ökade med 220 % under 2018 vilket känns väldigt roligt.

Antalet sidvisningar ökade också rejält, med 239 % jämfört med året innan.

Antalet kommentarer ökade med 51 % jämfört med 2017.

Totalt publicerade jag 94 inlägg under 2018. Målsättningen är att publicera minst två inlägg i veckan så jag nådde nästan upp till målet under det gångna året.

Tack till er alla för att ni läst och kommenterat under 2018! Jag ser fram emot ett nytt år med förhoppningsvis många intressanta och matnyttiga inlägg.

(Bilden högst upp är tagen på Seal Beach i Kalifornien.)

Du kanske också vill läsa de här inläggen

8 Kommentarer

Lena i Wales 2 januari, 2019 - 13:20

Fin sammanfattning!
Roligt att din blogg går framåt.
God fortsättning på det nya året.

Svara
Ann-Louise 2 januari, 2019 - 21:17

Tack så mycket och god fortsättning!

Svara
FREEDOMtravel 3 januari, 2019 - 04:15

Trevlig sammanfattning! Hälsningar från Sri Lanka och God fortsättning!

Svara
Ann-Louise 3 januari, 2019 - 22:08

Tack och God fortsättning!

Svara
Eva/ Levasomeva 3 januari, 2019 - 09:13

Intressant! Kul att riktig historia (Colosseum) slår konstgjord ( Disney) ?

Svara
Ann-Louise 3 januari, 2019 - 22:38

Ja, jag tyckte också det var roligt att han uppskattade det så mycket!

Svara
Marias Memoarer 8 januari, 2019 - 19:18

Så rolig lista! Mitt bästa boende var nog i Smögen, så skönt med eget och fräscht privatrum med mysig utsikt 🙂 Årets mest färgglada plats för min del blev nog Smögen och Nyhavn i Köpenhamn. Jag älskar verkligen färgglada platser, borde kanske se till att besöka minst en sån plats årligen? 😉 Fotovänligast var kanske Smögen, Keukenhof i Holland och gamla stan i Jerusalem.

Svara
Ann-Louise 8 januari, 2019 - 21:18

Kul att Smögen var så fotovänligt eftersom det står högt upp på listan över platser jag vill besöka under 2019. Älskar också färgglada platser! 🙂

Svara

Lämna gärna en kommentar