Fishermans wharf san francisco

Reselistan 2019

av Ann-Louise

Listor är alltid kul, både att läsa och att skriva. Den här listan hittade jag hos Explorista som i sin tur hittade den hos Lina.

Andra bloggare som också har svarat på de här frågorna är bland annat Lite Mera Rosa, På Vift och Anngelic.

Bästa resan?

Nästan alla resor brukar kännas som den bästa resan men om jag måste välja en så blir det min första resa till USA för drygt 20 år sedan. Jag reste runt själv i lite mer än fyra månader, hälsade på vänner och släktingar och hann med att besöka ett trettiotal amerikanska stater. Jag har skrivit mer om den resan här och här. Den här resan är den bästa helt enkelt för att det är den resa då jag har upplevt allra mest, träffat flest människor och det är också den hittills längsta tidsperiod jag varit på resande fot.

san juan capistrano beach

Allra första USA-resan! Här är jag på San Juan Capistrano Beach på väg mellan San Diego och Los Angeles.

Sämsta resan?

Den här frågan är svår att svar på för egentligen har jag inte gjort någon riktigt dålig resa. Men om jag måste välja en så får det bli min andra resa till Paris 1997. Det var inte något fel på Paris utan snarare på ressällskapet. Jag åkte tillsammans med min före detta pojkvän (vi var ihop när resan bokades men hade gjort slut innan resan genomfördes) och hans bror. Vi var i Paris en vecka och kanske var det just då som Paris förlorade lite av sin tjusning för mig.

Sacré-Cœur Paris

Sacré-Cœur kommer dock alltid vara min favoritkyrka.

Dyraste resan?

Jag vågar nästan aldrig räkna på totalkostnaden för resorna. Jag brukar lura i mig själv att om jag fyndar billiga flygbiljetter så är det en billig resa och sedan försöker jag förtränga allt annat som kostar, så som hotell, transfer, taxi, tåg, mat och så vidare. Men utan att ha räknat på det i detalj så är jag ganska övertygad om att vår senaste resa till Orlando med tillhörande Disneykryssning och besök på Universal Studios är den dyraste resan hittills. Dock värd vartenda öre.

Disney Dream Castaway Cay Reselista 2019

Disneykryssningar gör tyvärr ett ganska stort hål i plånboken…

Billigaste resan?

Det beror lite på hur man tolkar frågan. De senaste åren har jag gjort många jobbresor till San Francisco, Utah, Dublin, London och München. Dessa resor har varit gratis för mig och trots att det varit resor i tjänsten har jag haft tid över för egna upplevelser på plats.

En annan billig resa var vår resa till Rom förra våren eftersom min snälla svärmor betalade både flyg och hotell.

Om jag i stället tänker på den gång jag fått absolut mest för pengarna och gjort det största fyndet så var det när William och jag åkte och hälsade på våra släktingar i Kalifornien våren 2014. Då hade SAS en helt fantastisk rea där jag köpte två biljetter tur och retur till San Francisco för mindre än 3 000 kr. Och det priset var alltså för båda flygbiljetterna! Så billigt att jag bokade direkt utan att dubbelkolla med vare sig Johan eller mina släktingar i USA att det var okej. Som tur var så hade ingen några invändningar. Vi bodde hos släktingar alla nätter utom sista natten då jag utnyttjade en gratisnatt hos Hotels.com för en natt på hotell i San Francisco så det blev en riktigt billig resa eftersom vi inte heller hade några kostnader för boende.

William

William myser med katten Rosie hemma hos våra släktingar i Turlock, maj 2014.

Roligaste resan?

Hmm… Det här är en svår fråga. Alla resor har ju varit roliga på sitt sätt. Men kanske är den allra roligaste resan ändå när hela familjen för första gången åkte tillsammans till Disneyland i Kalifornien i september 2012. Jag hade varit där tidigare men det var första gången för Johan och William. William älskade Blixten McQueen och Bilar-filmerna över allt annat och när jag fick höra talas om att det skulle byggas ett Cars Land i Disney California Adventure Park så började vi genast planera en resa dit. Vi flög till USA dagen efter Williams fyraårsdag så hela resan blev som en födelsedagspresent till honom och han blev även firad flera gånger av våra släktingar under resans gång. Att se Williams glädje över att befinna sig i Cars Land gör detta till den roligaste resan.

Cars Land California Adventure Disney

William på väg in till Cars Land för första gången.

Cars Land Tractor

En av mina favoritbilder från vårt första besök på Cars Land.

Mest spontana resan?

Jag trivs bäst om jag får planera resorna lite i förväg men 2005 bokade jag och min dåvarande pojkvän en resa till London på onsdagen och åkte på fredagen. Det är den mest spontana resa jag gjort. SAS hade en kampanj där man betalade hälften av de Eurobonuspoäng som vanligtvis behövs för en resa och det var det som fick oss att slå till. Det var min första och hittills enda privata resa till London men därefter har jag varit där många gånger i jobbet. Jag har inte skrivit så mycket om London i bloggen men min förra tjänsteresa dit resulterade i det här inlägget med Londonbilder.

London dubbeldäckare london eye

London-bilden är från min senaste jobbresa dit eftersom jag inte hittar mina pappersbilder från första Londonresan.

Drömresmål?

Maldiverna har alltid varit det ultimata drömresmålet för mig. Just nu så är jag dock smått besatt av att åka till Ljubljana och Skopje. Ett annat resmål som står högt upp på önskelistan är Hongkong.

Bästa hotellet?

Oj, detta är kanske den allra svåraste frågan. Jag älskar hotell och att bo på hotell och de senaste åren har jag och vi bott på så många bra hotell att det är nästan omöjligt att välja en favorit. Jag måste nog få välja två olika hotell, ett i Europa och ett i USA.

Det bästa hotellet jag har bott på i Europa är The Marker Hotel i Dublin. Där har jag bott två gånger när jag varit i Dublin på tjänsteresa och det är ett otroligt snyggt hotell med supertrevlig personal och läckra rum.

Det bästa hotellet i USA är Axiom Hotel i San Francisco. Där har vi bott vid våra två senaste besök i San Francisco. Att vi har bott där två gånger i rad är det absolut bästa betyg det här hotellet kan få. Eftersom jag älskar att prova nya hotell så brukar jag annars aldrig återvända men Axiom Hotel var så pass bra att det var omöjligt att hitta ett annat hotell där vi hellre ville bo. Alla mina hotelltips hittar du här.

the marker hotell dublin

The Marker Hotel i Dublin.

axiom hotel

Vårt rum på Axiom Hotel.

Sämsta hotellet?

När Johan, William och jag hade varit i Florida i maj 2015 blev vårt flyg hem inställt.  SAS inkvarterade oss på Wyndham Glenview Suites norr om Chicago. På utsidan såg hotellet ok ut men när vi väl kom in på hotellrummet så fick vi en smärre chock. Det var det sämsta och smutsigaste hotellrum jag någonsin sett. Efter att ha klagat i receptionen fick vi byta rum men det andra rummet var om möjligt ännu värre. Vi ville överhuvudtaget inte röra vid något och att sova en natt i sängen var helt otänkbart. Det slutade med att jag bokade ett annat hotell, vi checkade ut och tog taxi till det hotellet. Hela historien om flygförseningen och skräckhotellet kan du läsa här.

Det första du packar innan resa?

Nu har jag suttit och tänkt på det här en lång stund och jag har inget speciellt som jag alltid packar ner först. Däremot har jag ett flertal saker som jag alltid packar ner och som jag inte skulle klara mig utan. Några av de sakerna är mina kameror, minneskort, mobilladdare. extrabatterier och förstås pass och adaptrar beroende på vart man ska resa. Här kan du läsa mina bästa packningstips.

packning handbagage

Vilken plats kan du tänka dig att åka tillbaka till?

Jag kan tänka mig att åka tillbaka till alla platser där jag har varit. Men platsen som jag alltid kommer att återvända till om och om igen är USA och då framför allt mitt älskade Kalifornien.

Gualala Point State park Kalifornien

Min syssling Linda samt William och Johan i Gualala, Kalifornien. En plats jag aldrig någonsin kommer att tröttna på.

Bilden högst upp i inlägget är från Fisherman’s Wharf i San Francisco.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

9 Kommentarer

Lena i Wales 1 maj, 2019 - 08:59

Intressant att läsa dina svar och på så sätt lära känna dig lite mer.
Iland blir inte allt som man tänkt sig, men ibland blir bättre.
Önskar dej en fin 1:a maj!

Svara
Ann-Louise 4 maj, 2019 - 12:26

Ja, det är alltid kul både att läsa och skriva sådana här listor. Man får lära sig mer om andra bloggare och jag kom ihåg saker jag nästan glömt när jag skrev ner mina svar. Trevlig helg!

Svara
FREEDOMtravel 1 maj, 2019 - 20:01

Kul att läsa! Svåra frågor att svara på dock… Just det där med ”bästa” tycker jag alltid är svårt. Bäst på vilket sätt liksom?

Svara
Ann-Louise 4 maj, 2019 - 12:27

Ja, det var inte helt enkelt att hitta svar på alla. Svårast var nog skillnaden på ”bästa” och ”roligaste” resan.

Svara
Cathinka - På vift 2 maj, 2019 - 17:19

Det där med att inte våga räkna på totalpriset känns igen:) Väljer att se det sim en investering. En investering i livsglädje. Tack för länk!

Svara
Ann-Louise 4 maj, 2019 - 12:27

Jag håller med, det är helt klart en investering i livsglädje!

Svara
Reselistan 2019 - vi frossar i våra reseminnen - lite mera rosa 2 maj, 2019 - 21:26

[…] Andra som skrivit sina varianter av Reselistan 2019:LifsresorCathinkaFrån Stad till StrandExplorista […]

Svara
Ditte 3 maj, 2019 - 19:14

Rolig läsning och vid varje fråga grunnade jag lite på hur jag själv tänker om detta. Men bästa resan? Tänker också bäst och på vilket sätt. vi har gjort så många resor under årens lopp och i olika ”kategorier” så svaren där skulle bli många. Men på rak arm är det den resan vi gjorde 1981 till Sri Lanka för att adoptera våra döttrar.
VI funderar aldrig på vad en resa kostat. Vill vi något så får det kosta, annars kan jag stanna hemma. Vår resa/kryssning i Sydamerika var dyr och det visste vi. Och är vi på en sådan resa är det värt allting. Men visst är det roligt att göra resor mer spontant och som man också kan komma över till bra pris. För det ena utesluter aldrig det andra. Att resa, långt eller kort är för oss ett sätt att leva och jag är uppvuxen med att resa. Döttrarna och barnbarnen också.
Avstår en hel del prylar och kläder och lägger gärna det just på resor och upplevelser.
Trevlig helg!

Svara
Ann-Louise 4 maj, 2019 - 23:42

Ja, det var inte helt enkelt att svara på alla frågor. Just frågan om bästa resa var ganska enkel för mig, tror att min första USA-resa kommer vara bästa resan oavsett hur många resor jag gör. Men annars så är nästan alla resor bäst på något sätt. Intressant att höra lite hur du resonerar också. Jag gör oftast som dig, avstår prylar och kläder för att kunna lägga mer på resor istället.

Svara

Lämna gärna en kommentar