10 Comments

 1. Wow, vilken resa. Är imponerad av att du lyckats fixa hela rutten med alla släktingar, brevvänner och vänner, och även innan mobiltelefonens tid. Mycket som ska klicka ju! Sötpotatis gratängen är minst lika populär nu som då, en av mina favoriter också. Ibland har dom ju till och med marshmallows på den….men det blir nästan lite för mycket. Ja bra isolering har dom ingenstans. Som att det glömt hur man gör, vilket är lite konstigt. Även väldigt dåligt i Alaska. Istället sätter dom plast över fönstren. Liknar plastfolie. Helt sanslöst.

  • Ja, när man tänker på det så här i efterhand så är det svårt att förstå hur man kunde göra detta utan att vara ständigt uppkopplad som man är idag. Jag köpte förbetalda telefonkort som jag använde i telefonkiosker och det funkade ju bra då men tänk så bortskämd man är idag med att alltid ha mobilen med sig. Jag åt också sötpotatisgratäng med marshmallows och tyckte det var gott men blir säkert för sött om man äter det för ofta.

 2. Oj, oj, vilken fantastisk resa du beskriver! Jag läste allt med stort nöje! 🙂 Tänk så många personer du hade att träffa och bo hos. Hur många brevvänner hade du lyckats hålla kontakt med egentligen, haha? Mycket imponerande.

  Jag inser ju när jag läser det här att jag har SÅ mycket kvar att upptäcka i USA. Ändå återvänder jag bara till New York hela tiden; det är som en drog. Eller kanske snarare “som hemma”. För man kan ju ha flera hem, precis som du beskriver i känslorna för dina favoritplatser. Men visst ska det bli av att upptäcka mer av USA!

  Förstår att det tog lång tid att göra detta inlägg. Stort tack för det och för att vi fick “följa med” på din underbara resa!

  • Kul att du gillade inlägget! 🙂 Ja, det var många brevvänner då, tyvärr har jag inte lika mycket kontakt med dom idag, det blir väl så när man skaffar familj och inte har lika mycket fritid. Fast de flesta har jag sporadisk kontakt med via Facebook i alla fall. Och ja, du har verkligen massor kvar att upptäcka i USA! 🙂 Men jag vet vad du menar, jag åker bara tillbaka till Kalifornien hela tiden precis som du åker tillbaka till New York. Ändå har jag massa andra saker i USA som jag har kvar att upptäcka, som tex Route 66 som står på min bucket list.

 3. Åh, nostalgi! 🙂
  Jag åkte till USA 1990, första resan utan föräldrar. 5 veckors flygluff runt hela landet. Hur jag än åker jorden runt till spännande destinationer, så kommer denna första resa på något sätt att vara det ultimata äventyret.

  • Ja, det var en fantastisk resa! Och det där trädet var kul, jag “tvingade” mina släktingar att köra igenom det flera gånger så att jag både skulle kunna fotografera och filma när de gjorde det. 🙂

 4. Vilken häftig första resa till USA! Så roligt att läsa om vilka platser du besökte och om allt du fick uppleva. Och extra roligt att du berättar om lite mer “ovanliga” platser och inte bara de kända storstäderna.

  Jag tror att jag har släkt i USA, vi har kontakt på Facebook men ingen av oss är helt säkra på exakt hur vi är släkt eller om vi ens är det. Men skulle vara så roligt att ta reda på exakt hur släktbanden ser ut men så svårt.

  • Ja, jag tycker det är intressant med de lite mer ovanliga platserna också och var lyckligt lottad som fick möjlighet att besöka många sådana.
   Du får säga till om du vill ha hjälp med att försöka ta reda på hur du är släkt med dina förmodade släktingar i USA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *