Disney

En guide till parkerna på Walt Disney World i Orlando

av Ann-Louise

Har du funderat på att åka till Walt Disney World i Orlando? Här får du veta mer om de olika parkerna och får tips på vad som är bra att tänka på när man planerar ett besök på Walt Disney World.

Walt Disney World består av sex olika parker varav fyra är nöjesparker och två är vattenparker. Vi har inte själva besökt vattenparkerna så jag kommer bara nämna dem i förbigående.

Magic Kingdom

Magic Kingdom är den mest klassiska av Disneys parker i Orlando och den park som de flesta anser vara ”huvudparken”. Det här var den första Disneyparken som öppnade på Walt Disney World i Orlando, den 1 oktober 1971. Tyvärr dog Walt Disney redan innan parkbygget påbörjades så han fick inte se sina drömmar om en Disneypark i Florida förverkligas.

Magic Kingdom Walt Disney World i Orlando
Infarten till Magic Kingdom på Walt Disney World i Orlando.

Parkens layout och attraktioner baserar sig på den ursprungliga Disneyland-parken i Los Angeles men Magic Kingdom är cirka 10 hektar större. Medan Disneyland i Kalifornien kallas för The Happiest Place on Earth så kallas Magic Kingdom istället för The Most Magical Place On Earth.

Askungens slott Walt Disney world i Orlando

Magic Kingdom är uppdelat i sex olika områden. I mitten står Askungens vackra slott, baserat på slottet som finns med i Askunge-filmen från 1950. Runt hela parken går Walt Disney World Railroad.

De sex olika områdena är följande:

 • Main Street, U.S.A.
 • Adventureland
 • Frontierland
 • Liberty Square
 • Fantasyland
 • Tomorrowland

Main Street U.S.A är det första området man kommer till efter att man går in genom entrén. Här finns det framför allt affärer och matställen. Här brukar det också finnas många olika Disneykaraktärer som man kan träffa och ta kort med.

Disney Railroad Walt Disney World i Orlando
Järnvägsstationen till Walt Disney World Railroad är det första man ser när man kommer in i parken. På andra sidan stationen ligger Main Street U.S.A.

När du sedan kommer fram till slottet kan du välja att gå till parkens övriga fem delar där Adventureland, Frontierland och Liberty Square ligger till vänster om slottet medan Fantasyland och Tomorrowland ligger till höger.

Det här inlägget skulle bli väldigt långt om jag skulle räkna upp alla attraktioner så jag kommer nöja mig med att räkna upp våra favoritattraktioner i Magic Kingdom. En lista med alla parkens attraktioner hittar du här.

Våra favoriter:

 • Buzz Lightyear’s Space Ranger Spin i Tomorrowland
 • Seven Dwarfs Mine Train i Fantasyland
 • The Many Adventures of Winnie the Pooh i Fantasyland
 • Mad Tea Party i Fantasyland
 • Dumbo the Flying Elephant i Fantasyland
 • It’s a small world i Fantasyland
 • Pirates of the Caribbean i Adventureland
 • The Magic Carpets of Aladdin i Adventureland

Förutom alla åkattraktioner finns det mycket annat att hitta på. Paraderna är fantastiska (just nu finns paraderna Disney Festival of Fantasy Parade samt Move It! Shake It! MousekeDance It! Street Party), det finns shower, fyrverkerier och du kan träffa olika Disneykaraktärer, få deras autografer och ta kort med dem. Vi brukar hoppa över showerna eftersom vi oftast har begränsat med tid, och fokuserar på åkattraktionerna och Disney-karaktärerna samt paraderna i mån av tid.

Woody parad Walt Disney World i Orlando
Woody och Musse på ett paradekipage med de fina byggnaderna på Main Street U.S.A. i bakgrunden.

Något man inte tänker på när man går omkring i parken är att det under parken finns massor av tunnlar för de anställda. Ryktet säger att detta beror på att Walt Disney en gång såg en cowboy från Frontierland som promenerade genom Tomorrowland. Walt blev upprörd då detta inte stämde överens med hans tanke om att de olika områdena skulle vara egna små världar. Detta var på Disneyland i Kalifornien och när den nya parken i Florida skulle byggas bestämde de sig för att parken skulle byggas ovanpå en mängd sammanlänkade tunnlar som kallas för utilidors. Med hjälp av dessa utilidors kan de anställda förflytta sig mellan olika delar av parken utom synhåll för besökarna. Det är också här som de anställda byter om till de olika karaktärerna såsom Musse Pigg och Kalle Anka. Om man vill se de här tunnlarna kan man följa med på Disney’s Keys to the Kingdom Tour som är fem timmar lång.

Stitch Magic Kingdom Orlando
Stitch i en av paraderna i Magic Kingdom.

2019 hade Magic Kingdom hela 20,9 miljoner besökare! Med de besökssiffrorna blev parken världens mest besökta temapark för trettonde året i rad och det är den mest besökta temaparken i USA under de senaste nitton åren.

Epcot

Nästa park som öppnade på Walt Disney World i Orlando var Epcot som funnits sedan den 1 oktober 1982. Parken är inspirerad av ett koncept som Walt Disney kom på medan han fortfarande levde. Från början hette parken EPCOT Center men den heter numera enbart Epcot. Med sina 123 hektar är Epcot-parken mer än dubbelt så stor som Magic Kingdom.

Spaceship Earth Epcot Walt Disney World i Orlando
Spaceship Earth på Epcot.

Epcot är en park som handlar mycket om tekniska innovationer och internationell kultur och brukar kallas för en permanent världsutställning.

Parken är uppdelad i två olika områden, Future World och World Showcase. Som namnet antyder så handlar Future World mycket om teknologi och vetenskap. En av de mest populära åkattraktionerna i Future World är Soarin’ Around the World. Jag har inte åkt den på Epcot, däremot på Disney California Adventure Park i Kalifornien och kan varmt rekommendera den.

På den här banan går Disneys monorail genom Epcot.

World Showcase däremot påminner om en världsutställning med elva olika paviljonger som representerar var sitt land. De elva paviljongerna/länderna är: Kanada, England, Frankrike, Marocko, Japan, USA, Italien, Tyskland, Kina, Norge och Mexico.

Kina Epcot Walt Disney World i Orlando
Kinas paviljong på Epcot.

En av de mest populära åkattraktionerna i World Showcase är Frozen Ever After som utspelar sig i Arendal. Frozen Ever After ligger förstås i Norges paviljong. Klicka här för att se en komplett lista över alla attraktioner på Epcot.

Norge Epcot Walt Disney World i Orlando
Norges paviljong på Epcot.

Precis som i Magic Kingdom kan man träffa olika Disneykaraktärer runt om parken. Epcot är också en bra park för dig som vill testa mat från olika länder då de olika paviljongerna har restauranger med mat från respektive land.

Pluto Epcot Walt Disney World
William och Pluto på Epcot i maj 2015.

På Epcot hålls olika evenemang under året, när vi var där senast var det Epcot International Flower and Garden Festival där bland annat mängder av buskar klippts för att se ut som Disney-figurer. En annan festival är Epcot International Food & Wine Festival.

Epcot international flower and garden festival
Epcot International Flower and Garden Festival maj 2015.

Med cirka 13 miljoner besökare per år så är Epcot den fjärde mest besökta temaparken i Nordamerika och den sjunde mest besökta temaparken i världen.

Disney’s Hollywood Studios

Disney’s Hollywood Studios är vår favoritpark på Walt Disney World. Det här var den tredje parken som byggdes och den invigdes den 1 maj 1989. Parken är dedikerad till film-, TV- och musikvärlden med inspiration från Hollywoods gyllene era. Från början producerades det även film här men numera är det enbart en nöjespark. Parken hette tidigare Disney-MGM Studios och fick sitt nuvarande namn 2008.

Disney's Hollywood Studios Walt Disney World i Orlando
Entrén till Disney’s Hollywood Studios.

Disney’s Hollywood Studios är uppdelat på sju olika områden:

 • Hollywood Boulevard
 • Echo Lake
 • Grand Avenue
 • Star Wars: Galaxy’s Edge
 • Toy Story Land
 • Animation Courtyard
 • Sunset Boulevard

Att det här är vår favoritpark beror på att det är här som våra favoritåkattraktioner finns. Det är Star Tours – The Adventures Continue och Toy Story Mania. Vill du se en lista med samtliga åkattraktioner kan du klicka här.

AT-AT Disneys hollywood studios
En AT-AT utanför Star Tours på Disney’s Hollywood Studios.

Här kan man även vara med på Jediträning, något som William älskade när vi var där våren 2015.

William och Darth Vader.

När vi var här senast (2015) fanns inte Toy Story Land och inte heller Star Wars:Galaxy’s Edge. Toy Story Land öppnade i juni 2018 och Galaxy’s Edge öppnade i augusti 2019. Nästa gång vi åker till Walt Disney World i Orlando så kommer dessa båda områden vara det som lockar allra mest.

Innan bygget av Galaxy’s Edge startade så hölls Star Wars weekends här varje år i maj och juni. Läs mer om det här.

Stormtroopers på Disney's Hollywood Studios
Stormtroopers på Star Wars weekend på Disney’s Hollywood Studios. Maj 2015.

Med drygt elva miljoner besökare om året så är Hollywood Studios den femte mest besökta parken i Nordamerika och den nionde mest besökta temaparken i världen.

Disney’s Animal Kingdom

Disney’s Animal Kingdom var den fjärde parken som öppnade på Walt Disney World i Orlando. Det är en kombination av djurpark och nöjespark och den invigdes den 22 april 1998. Med sina 230 hektar lär Animal Kingdom vara världens största temapark.

Animal Kingdom Walt Disney World i Orlando
Entrén till Disney’s Animal Kingdom.

Med hänsyn till djuren så är det inte några fyrverkerier på Animal Kingdom och man har förbjudit sugrör av plast, plastlock och ballonger.

Precis som de övriga parkerna på Walt Disney World är Disney’s Animal Kingdom uppdelat i olika områden. I mitten står Tree of Life som är ett 44 meter högt konstgjort träd och kan sägas vara parkens motsvarighet till slottet i Magic Kingdom.

Tree of Life i Disney's Animal Kingdom.
Tree of Life i Disney’s Animal Kingdom.

De sju olika områdena på Disney’s Animal Kingdom är följande:

 • Oasis
 • Discovery Island
 • Pandora – The World of Avatar
 • Africa
 • Rafiki’s Planet Watch
 • Asia
 • DinoLand U.S.A.
DinoLand U.S.A.
Dino-Rama i DinoLand U.S.A.

Om jag rankar de fyra parkerna så kommer Disney’s Animal Kingdom på fjärde plats. Höjdpunkterna för oss i den här parken var frukost med Kalle Anka och hans vänner på Tusker House (kan varmt rekommenderas både för maten och interaktionen med karaktärerna) samt Kilimanjaro Safaris där man åkte runt och fick se massor av djur.

Kilimanjaro Safaris Disney's Animal Kingdom
När vi åkte Kilimanjaro Safaris såg vi bland annat vackra flamingos.

När vi var här 2015 hade inte Pandora – The World of Avatar öppnat. Där finns åkattraktionen Avatar Flight of Passage som av många anses vara en av de bästa attraktionerna som finns på någon av Disneys parker. Klicka här för en lista med samtliga åkattraktioner och djur som finns på Disney’s Animal Kingdom.

Kalle Anka Disney's Animal Kingdom
William träffade Kalle Anka vid en dinosaur på Disney’s Animal Kingdom.

Precis utanför entrén finns ett Rainforest Café vilket är en av våra absoluta favoritrestauranger så bara det är skäl nog för att komma hit. Man behöver dock inte gå in i parken för att besöka restaurangen utan den är tillgänglig även om du inte har en parkbiljett.

Parken har knappt 14 miljoner besökare per år vilket gör den till den tredje mest besökta parken i Nordamerika och den sjätte mest besökta temaparken i världen. Av de olika parkerna på Walt Disney World så är Disney’s Animal Kingdom den näst mest besökta efter Magic Kingdom.

DinoLand U.S.A. på Disney's Animal Kingdom.
DinoLand U.S.A. på Disney’s Animal Kingdom.

Disney’s Typhoon Lagoon & Disney’s Blizzard Beach

Det finns två vattenparker i Walt Disney World i Orlando, Disney’s Typhoon Lagoon och Disney’s Blizzard Beach. Om man är i Orlando när det är riktigt varmt så kan en dag i en vattenpark vara ett välbehövligt avbrott eftersom det blir svettigt att gå omkring i nöjesparker hela dagarna. Vi har dock prioriterat bort vattenparkerna på grund av att vi inte haft tillräckligt mycket tid.

Om du åker till Orlando på vinterhalvåret kan det vara bra att komma ihåg att vattenparkerna stänger när det blir för kallt så det är klokt att ta en titt på hemsidan innan man åker dit.

Läs mer om Disney’s Typhoon Lagoon här.
Läs mer om Disney’s Blizzard Beach här.

Biljettpriser och öppettider

Biljettpriserna varierar beroende på när på året du besöker Walt Disney World och även beroende på hur många dagar du köper biljett för. Ju fler dagar desto lägre kostnad per dag. Det är till exempel billigare att resa hit under sportlovet än under påsklovet, helt enkelt för att påsken räknas som högsäsong då även amerikanerna är lediga då. Julen är betydligt mycket dyrare än påsken medan höstlovet är ännu billigare än sportlovet. Du hittar aktuella biljettpriser på Walt Disney Worlds hemsida.

Japans paviljong på Epcot.
Japans paviljong på Epcot.

Du kan köpa biljetter som gäller för en park per dag eller så köper du en Park Hopper-biljett som gör att du kan besöka flera parker samma dag. När vi var på Walt Disney World senast så besökte vi två parker per dag, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Biljetten som heter Park Hopper Plus ger dig även tillträde till de båda vattenparkerna. Räkna dock med att det tar en stund att ta sig mellan de olika parkerna eftersom avstånden är stora.

Jag rekommenderar att köpa biljetter direkt på Walt Disney Worlds hemsida eller från någon av de biljettförsäljare som listas här. Walt Disney World är extremt hårda vad gäller biljettfusk så det är viktigt att köpa biljetter av en betrodd återförsäljare. Här hittar du information om var du inte ska köpa biljetter. Här finns också information om rabatterade biljetter som är tillgängliga för den som bor i ett EU-land.

Disney's Animal Kingdom
William utanför Disney’s Animal Kingdom tidigt på morgonen innan parken öppnat.

Precis som biljettpriserna så varierar också öppettiderna beroende på säsong. Aktuella öppettider hittar du alltid på Walt Disney Worlds hemsida. Om du bor på ett av Disneys egna hotell (mer om det nedan) får du tillgång till Extra Magic Hours vilket innebär att du får komma in i parkerna en timma tidigare på morgonen eller stanna en eller två timmar längre efter stängningsdags. Det är, enligt mig, värt hur mycket som helst eftersom du då kan hinna åka de mest populära åkattraktionerna utan att vänta i kö. Oavsett om du har Extra Magic Hour eller ej så bör du alltid vara på plats utanför parken innan den öppnar om du vill hinna med så mycket som möjligt innan köerna blir för långa. Vi brukar vara på plats cirka en timma i förväg och är då oftast bland de första i kön.

My Disney Experience och FastPass+

Om du inte redan har ett My Disney Experience-konto så är det dags att skaffa ett om du planerar en resa till någon av Disneyparkerna i USA. Du kan använda samma konto och inloggningsuppgifter för Walt Disney World i Orlando, Disneyland i Kalifornien och Disney Cruise Line men behöver separata konton för övriga Disneyparker runtom i världen.

När du har ett My Disney Experience-konto, eller MDE som det ofta kallas, så länkar du dina biljetter och hotellbokningar (om du bor på ett Disney-hotell) till kontot samt skapar en grupp för de personer (till exempel din familj) som ska besöka parkerna tillsammans. Du bokar även plats på restauranger via kontot och kanske viktigast av all, du bokar FastPass+ med hjälp av det här kontot. Det kan du dock inte göra förrän du köpt och länkat en biljett samt tidigaste 30 dagar innan den dag då FastPass+ ska gälla.

Restaurangen Tusker House i Disney’s Animal Kingdom. Jag bokade vår frukost här genom att logga in på mitt My Disney Experience-konto.

Om du bor på ett Disneyhotell och några andra utvalda hotell i närheten av Walt Disney World kan du boka FastPass+ 60 dagar innan ankomsten och för hela din vistelse. Så om du ska vara där i en vecka kan du boka FastPass+ för hela veckan på en gång. För att kunna boka 60 dagar i förväg måste du ha länkat hotellreservationen till ditt MDE-konto.

Vad är då FastPass+? Jo, det är en gratis tjänst som innebär att du reserverar plats till de mest populära åkattraktionerna och du bokar då in vilken tid du vill åka den. När du väl är i parken behöver du bara dyka upp vid den bokade tiden, skanna ditt MagicBand vid entrén till åkattraktionen och ställa dig i en kö som för det mesta är betydligt kortare än kön för de som inte har FastPass+.

Italien Epcot Walt Disney World i Orlando
Italiens paviljong på Epcot.

Innan resan är det enklast att logga in på Walt Disney Worlds hemsida och göra bokningarna men väl på plats i parkerna är det smidigt att ha tillgång till Walt Disney World’s app som är gratis att ladda ned.

Med tanke på FastPass+ så är det klokt att planera sin resa minst två månader i förväg och då även köpa entrébiljetter och boka hotell minst två månader i förväg. Detta då FastPass+ till de mest populära attraktionerna försvinner efter bara någon timma när de öppnas upp för bokning 60 dagar innan det aktuella datumet.

Darth Vader Jediträning
Darth Vader och Stormtroopers under Jediträningen på Disney’s Hollywood Studios.

MagicBands

På Walt Disney World, både i parkerna och på hotellen, använder man ett armband som heter MagicBand. Banden använder en teknologi som heter RFID (Radio Frequency IDentification) och bandet används till i princip allt på Walt Disney World:

 • Du använder det som nyckel om du bor på ett av Disneyhotellen.
 • Du använder det för att komma in i de sex olika parkerna.
 • Om du har bokat FastPass+ finns det lagrat på bandet och används vid kön till åkattraktionen.
 • Om du bor på ett Disneyhotell kan du koppla ditt kreditkort till ditt MagicBand. Sedan betalar du dina inköp genom att blippa bandet i kassan i de olika affärerna i parkerna och på hotellet.
 • Du kan länka de foton som tas av Disneys egna fotografer till ditt konto (så kallat PhotoPass)
Island Mercantile Animal Kingdom
En av affärerna på Disney’s Animal Kingdom. Här kan du betala genom att blippa ditt MagicBand.

Om du bor på ett av Disneys egna hotell så får alla gäster i sällskapet varsitt MagicBand utan extra kostnad. Man hämtar upp det när man checkar in på hotellet. (Om man bor i USA skickas banden hem i förväg men det gäller inte för Sverige.) Om man inte bor på ett Disneyhotell kan man köpa ett MagicBand i någon av parkerna eller beställa ett i förväg. I parkerna samt i affärerna på Disneyhotellen kan man även köpa små figurer att pryda sitt MagicBand med.

Hotell på Walt Disney World i Orlando

På Walt Disney World i Orlando finns för närvarande ett trettiotal hotell som är Disneys egna hotell. Jag rekommenderar att bo på något av dessa hotell, dels för att man då får leva i Disneymagin dygnet runt vilket gör upplevelsen ännu bättre, men framför allt för att man får tillgång till Extra Magic Hours vilket innebär att man får gå in tidigare/stanna längre i de olika parkerna. Olika parker har Extra Magic Hours olika dagar. Du kan se detta i kalendern på hemsidan. På morgonen brukar man få gå in en timma tidigare och när det är Extra Magic Hour på kvällen brukar det oftast innebära att man får stanna i parken två timmar längre än övriga gäster. Som jag skrev längre upp får man även boka FastPass+ 60 dagar i förväg och man får gratis MagicBands om man bor på Disneys hotell. En annan fördel är gratis transport som du kan läsa mer om nedan.

Disney's Art of Animation Resort på Walt Disney World i Orlando

Vårt favorithotell är Disney’s Art of Animation Resort som har Bilar, Hitta Nemo, Lejonkungen och Den lilla sjöjungfrun som tema. Ett helt fantastiskt hotell med flera stora poolområden och jättefina rum. Här finns även familjerum för sex personer om ni är en stor familj som reser tillsammans.

The big blue på Disney's Art of Animation Resort
En av poolerna på Disney’s Art of Animation Resort.

Vill man inte bo på ett Disneyhotell finns det några andra hotell i området där man också får tillgång till FastPass+ och Extra Magic Hour. Du hittar en lista på dessa hotell här.

När på året ska man åka?

Rent vädermässigt så föredrar jag att åka mellan december och maj. Då är det lagom varmt och ungefär som svensk sommar. Under sommarmånaderna är det väldigt varmt, framför allt på grund av den höga luftfuktigheten, och det regnar oftast rejält en stund på eftermiddagen. Tänk också på att orkansäsongen sträcker sig från juni – november, även om Orlando sällan brukar drabbas så hårt.

Mike och Sullivan från Monsters, Inc.
William med Mike och Sullivan från Monsters, Inc. Jag vågar inte ens tänka på hur varm Sullivans dräkt måste vara i Floridavärmen.

Det är också bra att tänka på att besöka Walt Disney World i Orlando när det är så få besökare som möjligt i parkerna. Då slipper du tillbringa hela dagen med att köa och hinner mycket mer. Det finns flera så kallade crowd calendars där du kan se hur trenderna brukar se ut vad gäller antalet besökare. Jag kan rekommendera de kalendrar som finns hos WDW Prep School och hos Undercover Tourist. Generellt kan man säga att det är minst folk i slutet av februari, i slutet av augusti när skolorna börjat samt vissa dagar i september. Mest folk är det under sommarmånaderna samt vid påsk och jul.

Jag rekommenderar att man avsätter minst fyra dagar till Walt Disney World för att hinna med så mycket som möjligt. Om du även vill hinna med en eller två av vattenparkerna behöver du ytterligare någon dag.

Disney Springs

Disney Springs är Walt Disney Worlds nöjesområde. Här finns mer än 150 restauranger och affärer och många passar på att åka hit på kvällen efter att man varit i parkerna. Förutom att shoppa här så brukar vi passa på att äta på Rainforest Café. Jag har skrivit ett separat inlägg om Disney Springs som du kan läsa här.

Walt Disney World i Orlando Disney Springs

Transport på Walt Disney World i Orlando

En fördel med att bo på ett Disneyhotell är att det ingår transport mellan hotellet, parkerna och Disney Springs. Transporten sker med buss, vattentaxi, monorail och en helt ny linbana. Om du ska direkt från flygplatsen i Orlando till Walt Disney World kan du också utnyttja gratis transport från flygplatsen till hotellet (även tillbaka till flygplatsen om du ska direkt dit från Disneyhotellet) med Disney’s Magical Express. Vi har själva inte använt oss av detta då vi inte varit på Walt Disney World i anslutning till ankomst eller avresa.

Buss Walt Disney World
Bussen till Hollywood Studios plockar upp oss vid hotellet tidigt på morgonen.

Walt Disney Worlds egen hemsida hittar du ännu mer information för att kunna planera ditt besök på bästa sätt.

Om du ska åka till Florida men Walt Disney World inte riktigt är din grej så kanske du istället vill läsa mina inlägg om Universal Studios i Orlando.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

9 Kommentarer

Eva / Leva som Eva 21 januari, 2020 - 22:30

Kul att se, och nästan så jag önskar att jag var barn på nytt. Eller åtminstone att mina barn var det 🙂 Vi har bara varit på Disneyworld i Paris. Men jag har sett Kinas, Norges och Italiens paviljonger i verkligheten: Sommarpalatset, Bergen och Venedig!

Svara
Ann-Louise 22 januari, 2020 - 20:57

Disneyland i Paris är inte dumt det heller, men Walt Disney World är så ofattbart stort så det är väldigt fascinerande. Kul att du sett Sommarpalatset, Bergen och Venedig i verkligheten.

Svara
Lena i Wales och Spanien 22 januari, 2020 - 09:07

Vilken annorlunda värld! Både för barn och vuxna.
Ha de bra!

Svara
Ann-Louise 22 januari, 2020 - 20:58

Ja, annorlunda och väldigt fascinerande. Hur gammal jag än blir så tröttnar jag nog aldrig på Disneys parker. Ha det bra du också!

Svara
Ditte 24 januari, 2020 - 22:46

Rolig och igenkännande ! bra info för de som är i tankarna att resa hit. Har varit här många gånger i slutet av 1980 talet och början av 90-talet när döttrarna var mellan 6 och 13 år. Mycket av det vi sett och upplevt finns kvar på ett eller annat sätt och en hel del är nytt. Minns att Epcot och Universal studios samt en del av ”parkerna” var favoriter. Några besök blev det också under dessa år på ”Disneyland” i L.A. Trevligt det också. Men sedan lockade så mycket annat i resväg och mycket finns ju att uppleva runt om i världen.

Svara
Ann-Louise 27 januari, 2020 - 22:43

Ja, jag hoppas inlägget kan vara till hjälp för de som ska åka till Walt Disney World kanske för första gången. Älskar ju Disney så extra kul att skriva om det. Roligt att höra att ni varit mycket på Disney förr i tiden.

Svara
Travelsis 26 januari, 2020 - 20:24

Dessa underbara och roliga parker, älskar dem! Jag hade ingen aning om dessa tunnlar na, men smart!./ Pernilla

Svara
Ann-Louise 27 januari, 2020 - 22:37

Ja, jag älskar dem också och kommer nog aldrig växa ifrån dem. 🙂 Jag fick reda på det här med tunnlarna för några år sedan tack vare att jag är med i en mängd olika Facebook-grupper om Disney och det diskuterades där.

Svara
magnus Johnsen 4 november, 2021 - 20:12

Intressant blogg du har. Jag planerar en resa till Orlando med familjen under jul 2021. Jag undrar hur jag skall förhålla mig till Covid restriktioner och den sk peak season som sker nu i jul 2021 och hur mycket köer talar vi om på de populära åkturerna ?

Svara

Lämna gärna en kommentar