Flo Art of Animation Walt Disney World Resort

Hotelltips – Disney’s Art of Animation Resort i Orlando

av Ann-Louise

Som förmodligen redan framgått här i bloggen så gillar vi att besöka Disneyparker. Den park vi har besökt oftast är Disneyland i Kalifornien men för cirka ett och ett halvt år sedan åkte vi till Walt Disney World Resort i Orlando och jag tänkte berätta lite om det hotell vi bodde på i fyra nätter.

Disney's Art of Animation Resort.

Disney’s Art of Animation Resort.

Disneys art of animation

Sally och Blixten utanför en av de tre hotellbyggnaderna på Bilar-området på Art of Animation.

Eftersom William älskat Bilar-filmerna ända sedan han var riktigt liten så var valet enkelt. I samma sekund som jag läste att det skulle byggas ett ”Bilar-hotell” i Orlando så bestämde vi oss för att åka dit så snart vi hade möjlighet. Disney’s Art of Animation Resort invigdes sommaren 2012 och vi var där i maj 2015 så allt var fortfarande fräscht och kändes relativt nytt.

Disney's Art of Animation Resort.

Entrén till Disney’s Art of Animation Resort.

AOA, som hotellet ofta förkortas på olika diskussionsforum, består av fyra olika delar och teman, Cars, Finding Nemo, The Lion King och The Little Mermaid. De förstnämnda tre har familjerum med sovrum, vardagsrum, köksdel samt två badrum medan Mermaid-delen har vanliga dubbelrum med två dubbelsängar.

Reception Art of Animation

Receptionen där det går snabbt att checka in tack vare att det är så många som jobbar där.

Hotellet är en så kallad ”Value resort” vilket innebär att det anses vara bland de billigare och enklare hotellen på Walt Disney World, något som jag inte tycker stämmer så bra och detta är också det dyraste av de hotell som listas som ”value”. Familjerummen är riktigt dyra, men värda priset om man man har barn som verkligen älskar dessa Disneyfigurer. Dubbelrummen ligger lägre till prismässigt och där passar uttrycket ”value resort” bättre. Mer om priserna i slutet av inlägget.

Bärgarn på Art of Animation

Bärgarn på plats utanför den hotellbyggnad där vi valde att bo.

Vi bodde som sagt i Bilar-sektionen så jag har flest bilder därifrån. Det finns tre olika byggnader och varje byggnad har fyra våningar. Man kan ange önskemål om byggnad vid incheckningen (som om man vill kan göras online innan ankomst). William ville bo i Bärgarns byggnad vilket vi också fick göra. Att den kallas för Bärgarns byggnad beror på att Bärgarn står utanför entrédörrarna. Utanför de andra två byggnaderna finns Blixten och Sally respektive Luigi och Guido.

Luigi och Guido

Luigi och Guido utanför den tredje hotellbyggnaden.

Vi bad om ett rum på någon av de övre våningarna men fick ett rum på bottenvåningen och det var väl egentligen det enda vi var lite missnöjda med. Vi hade gardinerna fördragna hela tiden eftersom det var sådan insyn i rummet och mycket folk som rörde sig utanför. Rummet, eller rättare sagt rummen, var stora och räckte mer än väl till för oss tre. Direkt när man kom in fanns ett bord med stolar och bordet kunde enkelt göras om till en säng med plats för två personer.

Bord blir säng Art of Animation

Bordet kunde enkelt göras om till en säng med Bärgarn-tema.

I anslutning till entrén och vardagsrummet fanns även det mindre badrummet med tvättställ, toalett och dusch.

Vardagsrum Cars Art of Animation

Vardagsrummet i Bilar-sviten. Till vänster syns köksdelen med kylskåp, diskbänk, mikrougn med mera.

I vardagsrummet finns det TV samt en köksdel med kylskåp, mikro, diskbänk med mera. Där finns även en härlig soffa som kan göras om till bäddsoffa och då rymmer två personer. Här finns även plats för att förvara resväskor. Soffbordet är en karta över Kylarköping/Radiator Springs med omgivningar.

Master Bedroom Art of Animation

Det fina sovrummet. Notera detaljerna som till exempel lamporna och tavlan med Bilar-motiv.

Sovrummet har en stor säng, TV, byrå samt ytterligare ett badrum. Detta badrummet var det större av de båda. Överallt finns det små roliga detaljer med Bilar-tema som till exempel konformade lampor, fina tavlor på väggarna samt badrumsspeglar som påminner om en biltvätt.

Art of animation cars room

Några av lamporna samt spegeln i badrummet.

Restaurangen heter Landscape of Flavors och man kan stå i kö till flera olika stationer som har olika typer av mat. Det finns inte någon bordsservering utan man får maten på brickor och går sedan till en separat kassa i mitten och betalar.  Maten imponerade inte jättemycket på oss men var helt ok efter en lång dag i parken. Frukosten var bäst med goda pannkakor med Disneymotiv. Klicka på länkarna för att se menyerna för frukost och lunch/middag. Bredvid restaurangen finns även en affär, Ink & Paint Shop, som säljer massor av souvenirer med Disney-tema.

Landscape of Flavors

En liten del av den stora restaurangen Landscape of Flavors.

Det finns tre fantastiska pooler. Den största som är precis bakom restaurangen och affären heter The Big Blue Pool och har Nemo-tema. Den passar bra även för små barn då den har både grundare och djupare områden. Det finns också en poolbar vid The Big Blue som heter the Drop Off Pool Bar.

The Big Blue Pool

The Big Blue Pool.

I Bilar-sektionen finns Cozy Cone Pool som är mindre och lugnare och där det inte är riktigt lika många små barn då den är lite djupare. I konerna som står uppställda runt om finns solsängar och bord, perfekt när man vill ha skugga en liten stund. Av någon konstig anledning verkar bilderna på den här poolen ha försvunnit från min dator men så snart jag lyckas hitta dom ska jag uppdatera med ett foto på konerna och poolen.

Flippin’ Fins Pool ligger i Mermaid-området och dit hann vi faktiskt inte gå under våra dagar här för vi hade så fullt upp med att upptäcka Bilar-delen och Nemo-delen samt förstås Disney-parkerna.

Lejonkungen art of animation

Jag hann med en snabb promenad till det område på hotellet som har tema från Lejonkungen.

Hotellområdet är stort, så det krävs lite tid för att hinna se allt. Vid nästa besök skulle vi gärna välja att ha en hel dag bara på hotellet för att kunna njuta ordentligt av poolerna och allt annat. Nu hade vi en eftermiddag och en morgon, resten av dagarna åkte vi till de olika parkerna vid 06.00 på morgonen och kom hem framåt natten. Även om vi kom tillbaka sent så hann vi med ett kvällsdopp i poolen några av kvällarna eftersom poolerna var öppna ända till 23.00.

Flo Art of Animation

De mest kända bilarna från Bilar-filmen står uppställda runt om på hotellområdet. Här ser ni Flo.

Om du har ett så kallat Magic Band som du använder som entrébiljett till parkerna så kan du vid incheckningen registrera ditt kreditkort på detta armband och sedan använda det även som hotellnyckel samt för att betala i restaurangen, poolbaren och affären på hotellet. Ett kreditkort kan kopplas till hela familjens olika armband så ni behöver inte ett kreditkort per person/armband. Först var jag lite tveksam men efter ett tag glömde jag nästan att jag hade en plånbok med mig och använde mitt Magic Band hela tiden, både i parkerna och på hotellet. Det var också smidigt för sonen att enkelt kunna låsa upp hotellrummet med sitt armband och han tyckte det var spännande att kunna betala det han köpte bara genom att visa fram armbandet.

Nemo och hans pappa i Schoolyard Sprayground

Nemo och hans pappa i Schoolyard Sprayground där små barn kan plaska omkring.

På kvällarna visas Disneyfilmer i poolområdet. Det finns även en lekplats samt ett spelrum inomhus.

Lekplatsen med Nemo-tema.

Lekplatsen med Nemo-tema.

Hos WDW Prep School kan du läsa mer om det här hotellet och andra hotell på Walt Disney World Resort.

Nemo building Art of animation

Fiskar på utsidan av en av Nemo-byggnaderna.

Om du inte har hyrbil så går det hela tiden, från tidigt på morgonen till sent på kvällen, gratis bussar som tar dig till Disneyparkerna. Vi använde dessa varje dag och det var hur smidigt som helst.

Sally och Blixten.

Sally och Blixten.

Vi bokade via Hotels.com när vi var där men om man vill boka direkt av Disney så går det utmärkt att boka hotellet via deras hemsida där du även kan köpa entrébiljetter till Disney-parkerna. Som jag nämnde i början så är detta inte ett av de billigaste hotellalternativen på Walt Disney World eller i Orlando. Man kan hitta mycket billigare boende utanför området men en fördel med att bo på ett Disneyhotell är att du får tillgång till parkerna före och efter ordinarie öppnings- och stängningstid. Detta kallas Extra Magic Hours och gäller för olika parker olika dagar, mer information finns på Disney’s hemsida.

Fillmore

Fillmore framför en av de tre Bilar-byggnaderna.

När jag i dag kollade priser på Hotels.com så kostar ett rum i Bilar-sektionen 3 666 kr för tre personer och en natt i början av mars 2017. Värt att notera är att priset är detsamma för sex personer så man kan spara en hel del om man är flera som kan tänka sig att dela hotellrum. Sex personer är maxantalet i Bilar-rummen, Nemo-rummen och Lejonkungen-rummen. Nemo-rummen är ofta lite dyrare än de andra familjerummen, förmodligen för att det är de rum som ligger närmast reception och restaurang vilket gör dem extra populära.

Magister Rocka från Hitta Nemo.

Magister Rocka från Hitta Nemo.

Här kommer lite fler bilder från hotellområdet:

Nemo Art of Animation

En av Hitta Nemo-byggnaderna från baksidan.

Ramone Cars

Ramone från Bilar-filmen.

Sarge

Sarge eller Schassen som han heter i svenska versionen av Bilar-filmerna.

Sheriffen Art of Animation

Sheriffen vaktar ingången till Bilar-delen av hotellet.

Teckningar i receptionen Art of Animation

I receptionen finns en lång vägg fylld med teckningar från de olika filmerna.

Crush Hitta Nemo

Crush eller Flyt som han kallas i den svenska versionen av Hitta Nemo.

Läs även mina andra inlägg om Disneyhotell och Disneyparker.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar