L’Aquàrium Barcelona

Barcelona-tips: L’Aquàrium Barcelona

av Ann-Louise

När vi skulle åka till Barcelona för första gången förra året så googlade jag på vad det finns i Barcelona som är roligt för barn och en av de saker jag hittade var akvariet, L’Aquàrium de Barcelona, som vi genast la till på listan över saker att göra.

L’Aquàrium Barcelona

Någon form av rocka. Det var festligt att se dem underifrån.

Akvariet ligger väldigt vackert nere vid vattnet, i närheten av shoppingcentret Maremagnum, en vacker och lagom lång promenad från La Rambla.

L’Aquàrium Barcelona

Dessa sjöhästar var så fina!

Detta var helt klart ett av de bästa akvarium jag besökt. Det fanns mängder med fiskar att titta på och allt var bra uppbyggt med mycket information kring det man såg i de olika akvarierna.

L’Aquàrium Barcelona

Den 80 meter långa tunneln där du bland annat är omgiven av hajar.

Det vi gillade allra bäst var Oceanarium där man går i en 80 meter lång tunnel med genomskinliga väggar och tak och är omgiven av olika typer av fiskar. Detta är det största enskilda akvariet i L’Aquàrium de Barcelona med fyra miljoner liter vatten. Det är också det enda i sitt slag i Europa. Se till att ha kameran redo för rätt som det är kommer en haj och simmar rakt över huvudet på dig! En riktigt häftig upplevelse! Tyvärr är mina foton inte av bästa kvalitet. Jag lämnade systemkameran på hotellrummet eftersom det regnade när vi gick ut, så allt är fotograferat med min iPhone.

L’Aquàrium Barcelona

Jag är inte någon expert på olika havsdjur men jag skulle tro att detta är en haj som simmar över oss. 🙂

Blir du hungrig finns det en cafeteria och det finns förstås även en souvenirshop där du kan köpa med dig ett minne från akvariet.

L’Aquàrium Barcelona

Jag kan rekommendera att köpa biljetterna online innan besöket. Vi gjorde tyvärr inte det och tyckte att inträdet var lite väl dyrt när vi betalade på plats. Vi betalade 55 € för två vuxna och ett barn (20 € per vuxen och 15 € för sonen som då var sju år). Om man beställer biljetten i förväg på akvariets hemsida kostar det 49 € för två vuxna och ett barn (18 € per vuxen och 13 € för barn 5 – 10 år). Samtliga priser finns på akvariets hemsida. Där hittar du även öppettiderna. De öppnar kl 10.00 varje dag men stängningstiderna varierar beroende på säsong.

L’Aquàrium Barcelona

Vackra sjöstjärnor.

Läs även mina andra inlägg om Barcelona.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

Lämna gärna en kommentar