8 frågor om resande

av Ann-Louise

Towe, med bloggen Come Fly with Me, svarade för någon vecka sen på åtta frågor om resor i sin blogg, inspirerad av SvD:s resebilaga. Därefter har bland andra även FREEDOMtravel också besvarat dessa frågor. Eftersom listor alltid är kul tänkte jag haka på och besvara dom jag också.

1. VART RESER DU OFTAST?
På semester så reser jag/vi oftast till USA. Jag älskar USA och att det finns så mycket olika saker att se och göra där, fantastiska storstäder men också storslagen natur. Vi har även många vänner och släktingar i USA vilket för oss är halva nöjet med att åka dit. Efter de senaste dagarnas händelser och farhågor över vad som kan komma att hända framöver känns det dock som att det kanske är dags att skaffa ett nytt favoritresmål för de närmaste fyra åren. Jag reser en del i jobbet också och då blir det oftast till Dublin, en stad som jag tycker mer och mer om för varje gång jag är där.

Paul Revere house
Bostons äldsta hus, Paul Revere house, från 1680. Boston är en av mina favoritstäder i USA.

2. FLYG ELLER TÅG?
Det är ju svårt att åka tåg till USA av förklarliga själ men väl på plats i USA väljer jag gärna tåg för att ta mig från stad till stad. Samma sak med andra resmål, jag flyger gärna dit för att komma fram så snabbt som möjligt eftersom semesterdagar är en bristvara men väl på plats åker jag gärna tåg mellan olika städer.

3. VILKEN ÄR DIN FAVORITFLYGPLATS?
Long Beach Airport söder om Los Angeles i Kalifornien. Jag ÄLSKAR denna flygplats och önskar jag hade anledning att flyga till/från den oftare. Den är pytteliten men har något som jag tycker är viktigt på en flygplats, riktigt god mat! Jag har skrivit ett eget blogginlägg just om Long Beach Airport som finns här.

Av de flygplatser som jag besöker lite oftare så gillar jag Kastrup. Tyvärr har jag sällan tid att se så mycket av flygplatsen utan springer oftast igenom den i full fart på jakt efter nästa gate.

4. VILKET ÄR DITT FAVORITHOTELL?
Det är inte så ofta som vi återvänder till samma hotell flera gånger. Men ett av de senaste hotellen vi bodde på, som jag verkligen tyckte om, var Axiom Hotel mitt i San Francisco. Nytt, snyggt och perfekt läge.

Axiom hotel lobby
Lobbyn på Axiom Hotel.

5. VAD HAR DU ALLTID I HANDBAGAGET?
iPhone, laddare, extrabatteri till telefonen, iPad, plånbok, pass, ett ombyte kläder, lite godis, systemkameran, nån energibar om maten på flyget skulle vara för äcklig samt öronproppar, nässpray och tuggummi för att minska lock för öronen.

6. VAD BRUKAR DU LÄSA UNDER RESAN?
När jag reser med familjen hinner jag sällan koncentrera mig på att läsa men om jag reser ensam i jobbet brukar jag köpa på mig lite e-böcker i iPaden och då blir det deckare eller lättsmält chick lit.

7. EN STAD SOM LEVER UPP TILL HYPEN?
Barcelona. Innan jag besökte Barcelona för första gången för ett år sedan så kändes det som att precis alla i hela Sverige, utom jag då, hade varit i Barcelona och alla sa att de älskade Barcelona. Jag var riktigt nervös att jag skulle bli besviken men som tur var så levde varenda millimeter av Barcelona upp till mina högt ställda förväntningar.

La Pedrera Casa Mila Barcelona Gaudi
La Pedrera i Barcelona.

8. OCH EN SOM GJORDE DIG BESVIKEN?
London. Jag har varit där en gång på semester och flera gånger i jobbet men jag är inte överförtjust i staden. Jag måste dock säga att sist jag var där på tjänsteresa gjorde jag en liten sightseeingrunda på några timmar och då kände jag att jag kanske var på väg att tycka lite grann om London ändå så vem vet, efter några fler besök kanske jag ändrar mig.

London
London i höstas, när jag började tycka om staden lite grann.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

3 Kommentarer

FREEDOMtravel 1 februari, 2017 - 07:52

Vad kul att du hängde på! Och roligt att du oxå gillade Barcelona! Jag blev faktiskt inte heller så fast i London, men jag har å andra sidan bara varit där en gång, som 14-åring, så jag har kanske tänkt att jag inte har så bra koll… 😉

Svara
8 frågor om resande – Radhusmorsan 3 februari, 2017 - 14:27

[…] Från stad till strand […]

Svara
8 frågor om resande4000 mil 14 mars, 2017 - 06:11

[…] Andra bloggar som svarat på samma frågor är: Resfredag, Freedomtravel, dryden, the World Accordning to Adrenalina och Från stad till strand. […]

Svara

Lämna gärna en kommentar