Disney Springs Lego Drake Orlando

En mysig förmiddag i Disney Springs

av Ann-Louise

Eftersom vi skulle tillbringa fyra dagar på en Disneykryssning valde vi att inte besöka Walt Disney World under den här resan trots att det annars är ett måste om vi befinner oss i Orlando. Dagen före kryssningen, som också var vår första hela dag i Florida, åkte vi däremot till Disney Springs för att komma i rätt stämning inför kryssningen.

Disney Springs

Disney Springs är Walt Disney Worlds nöjesområde och här finns massor av affärer och restauranger. Det kostar inget att gå in här och många väljer att åka hit på kvällen efter att ha tillbringat dagen i någon av Disneyparkerna. Disney Springs öppnar kl 10.00 på morgonen och har öppet fram till midnatt. En del ställen stänger dock före midnatt samtidigt som några barer har öppet ända till 02.00 på morgonen. Vill du veta exakt hur sent en speciell restaurang/bar har öppet kan du hitta informationen i kalendern på Disney Springs hemsida.

Disney Springs Dockside Margaritas

Disney Springs Street Tacos

Vi kom hit strax före klockan 10.00 och hade en stund på oss att gå runt och fotografera innan det blev fullt med folk. Trots att det inte finns några åkattraktioner här och inte heller några Disneykaraktärer så tycker jag ändå att Disneys magiska stämning är närvarande hela tiden.

Disney Springs

Disney Springs är hela 48,5 hektar stort och trots att vi bara var inne i ett fåtal av alla de affärer som finns så tog det oss tre timmar att gå igenom hela området. Om jag räknat rätt så motsvarar områdets storlek cirka 70 fotbollsplaner!

Aerophile DIsney Springs

Aerophile är världens största fastbundna heliumballong. Den tar dig cirka 122 meter upp i luften.

T-rex Disney Springs

T-Rex är ett av 63 matställen i Disney Springs

Området har haft flera olika namn sedan det öppnade i mars 1975. Från början hette det Lake Buena Vista Shopping Village för att 1977 byta namn till Walt Disney World Village. 1989 blev det istället Disney Village Marketplace och när jag var där första gången, 1998, hade området hetat Downtown Disney sedan ett år tillbaka. Hösten 2015 bytte man så namn på området igen, den här gången till Disney Springs. Detta var i samband med en omfattande ombyggnation och expansion. Området var ombyggt och klart i maj 2016 och hade då blivit dubbelt så stort med mer än 150 affärer och restauranger. Jag som var där för första gången för 20 år sedan kände egentligen inte igen någonting från det besöket, inte mer än att Planet Hollywood, där jag åt middag för 20 år sedan, fortfarande fanns kvar.

Disney Springs Planet Hollywood

Planet Hollywod

Disney Springs Town Center

Disney Springs består av fyra huvudområden.

  • Town Center
  • Marketplace
  • West Side
  • The Landing

Alla områden har sin unika karaktär och jag gillar speciellt Town Center som är helt nytt sedan sist jag var här och som är inspirerat av spansk arkitektur från 1920-talet. Här ligger bland annat Floridas enda Uniqlo, en affär där jag alltid lyckas hitta något att köpa. Den här gången blev det en t-shirt med Musse Pigg-tryck, om jag skulle behöva någon extra t-shirt på kryssningen.

Disney Springs Palmer

Disney Springs Uniqlo

I Town Center ligger också Coca-Cola Store som är en gigantisk affär i flera våningar med massor av Coca-Cola-prylar. Högst upp på taket finns en bar där man kan beställa olika Coca-Cola-drycker.

Disney Springs Coca-Cola

Disney Springs Coca-Cola

World of Disney ligger i området Marketplace och är världens största Disneyaffär och består av tolv olika rum fyllda med allt du kan tänka dig som har med Disney att göra. Allt från kläder med Disneytryck till gosedjur, nyckelringar, muggar och köksredskap. Du hittar även en stor Lego-affär i Marketplace och i vattnet framför Lego-affären finns en fantastisk Lego-drake. Den har funnits här sedan 1997 och jag kommer ihåg att jag fotograferade den redan när jag var här för drygt 20 år sedan.

World of Disney Disney Springs Orlando

Lego Disney Springs Orlando

Lego Drake Disney Springs Orlando

Disney Springs Lego Hulken

I området West Side finns bland annat en affär med bara Marvelprylar samt en affär som enbart säljer saker med anknytning till Star Wars. Här hittar du också Disney Style som jag tyckte var en riktigt rolig affär, med lite mer unika Disneyprylar.

Marvel Super Hero Headquarters Disney Springs

Disney Springs Star Wars Galactic Outpost

Disney Springs Disney Style

The Landing gick vi förbi ganska snabbt innan något hade öppnat för dagen, men här finns bland annat restaurangen The Boathouse samt Hangar Bar som är en bar med tema från Indiana Jones-filmerna.

The Boathouse Disney Springs

The Hangar Bar Disney Springs

Om man bor på ett av de 31 Disneyhotell som finns på Walt Disney World så kan man ta gratis buss (och i vissa fall även båt) från hotellet till Disney Springs. Man kan också åka gratis buss hit från de olika Disneyparkerna.

Disney Springs

Eftersom vi inte bodde på området utan på Florida Hotel & Conference Center så hade vi tänkt ta Uber hit, men istället blev vi skjutsade av min pysslings man och behövde bara ta Uber tillbaka till hotellet. Om du tar Uber hit kan det vara bra att känna till att de endast släpper av folk på parkeringsplatsen Strawberry på West Side och endast hämtar upp på Strawberry samt vid busshållplatserna vid Marketplace (strax bakom butiken Disney’s Days of Christmas). Vi tog en Uber från busshållplatsen och det funkade bra. Om du har hyrbil så är parkeringen gratis i de parkeringshus som finns i Disney Springs.

Disney Springs Once upon a toy

Disney Springs AMC

Om du blir sugen på att gå på bio finns en biosalong där du kan få en måltid serverad vid din biofåtölj.

Rainforest Café

Vi gillar temarestauranger och vår absoluta favorit är Rainforest Café. Nu var det länge sedan vi åt där eftersom Rainforest Café i Anaheim och i San Francisco hade slagit igen lagom tills vi kom dit förra sommaren.

Disney Springs Rainforest cafe

När man kommer in i restaurangen känns det som att man går in i en regnskog. Det finns konstgjorda djur som rör sig och låter och med jämna mellanrum blir det mörkt i lokalen och det börjar mullra som under ett rejält åskväder.

Disney Springs Rainforest cafe

Rainforest Cafés meny har mycket gott att välja på och de har även en bra barnmeny. William älskar deras Macaroni & Cheese. Det finns också massor av gott att dricka. Priserna är helt okej med tanke på hur dyrt allt blivit i USA på senare år. För tre personer betalade vi 66 dollar (cirka 650 kr) för mat och dryck.

Disney Springs Rainforest Cafe

Jag beställde Mozzarella Flatbread som var riktigt gott!

Restaurangen har också en stor affär med mängder av kläder och prylar som dels har Rainforest Cafés logga men också mycket olika leksaker med koppling till djur som finns i regnskogen. Det finns också ett ”talande” träd som har hållit William sysselsatt många gånger när han var mindre och vi fick vänta länge på vårt bord.

Disney springs rainforest cafe

Den här gången hade vi bokat bord i förväg, vilket man gör på Disneys hemsida. Det var väldigt skönt att slippa vänta, speciellt som vi hade promenerat runt hela förmiddagen och både var hungriga och lite trötta i benen.

Goofys Candy Co Disney Springs

Mitt emot Rainforest Café ligger Goofys Candy Company om man skulle bli sugen på godis efter maten, vilket vi såklart blev.

Disney Springs Lego

Du hittar mer information om Disney Springs på deras hemsida.

Läs gärna mina övriga inlägg från vår resa till Florida och Bahamas samt mina inlägg om Disney.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Ditte 21 mars, 2019 - 23:19

Kul att få veta mer om Disney Springs. Tror inte ens det fanns bär vi var här. Disney World och allt runt omkring med olika parker har vi besökt några gånger, men länge sedan, på 80 och 90-talet. Då blev det någon Floridaresor per år som vi kombinerade med Västindien eller andra delar av USA.
Rain Forest café har vi besökt även i London och med samma koncept. Förra påsken var vi där med barnbarnet som också tyckte det var trevligt. Kul var då att hans mamma också besökt det i samma ålder både i USA och i London.
Förstår att ni var nöjda med resan.

Svara
Ann-Louise 23 mars, 2019 - 20:47

Vad roligt att ni också varit på Rainforest Café! Jag har faktiskt funderat på att vi skulle åka till London bara för att gå dit. 🙂 Det finns ju ett i Paris också, vid Disneyparkerna där, och där var vi för några år sedan.

Svara
Lena i Wales 23 mars, 2019 - 11:17

Verkligen en egne liten värld, men spännande.

Svara
Ann-Louise 23 mars, 2019 - 20:52

Ja, hela Disneyområdet är ju som en egen liten värld. Väldigt fascinerande och kul om man gillar Disney.

Svara

Lämna gärna en kommentar