Mickey Mouse Star Wars Weekend 2015

May the 4th be with you – tillbakablick på Star Wars Weekends 2015

av Ann-Louise

Den fjärde maj har blivit en inofficiell helgdag för Star Wars-fans världen över. Att det blev just den här dagen beror på att ”May the Fourth be with you” låter ungefär som ”May the Force be with you”. Man använde uttrycket ”May the Fourth be with you” första gången den 4 maj 1979 när Margaret Thatcher blev premiärminister i Storbritannien. Så småningom började Star Wars-fans använda sig av den här frasen men det dröjde till 2011 innan det första planerade Star Wars-firandet ägde rum. Det skedde i Toronto, Kanada.

Sedan 2013 firas Star Wars-dagen på de olika Disneyparkerna runt om i världen och brukar ofta även firas på Disney Store. William och jag var i San Francisco den här dagen för fem år sedan och deltog då i firandet på Disney Store i San Francisco.

Jag har tyvärr inte varit i någon Disneypark just den här dagen, däremot var vi på Star Wars Weekends på Walt Disney World i Orlando i maj för fyra år sedan.

Resor med tema star wars

Star Wars Weekends var ett årligt återkommande event som ägde rum på Disney’s Hollywood Studios på Walt Disney World i Orlando. Första gången det ägde rum var 1997 och efter några års uppehåll arrangerade man återigen Star Wars Weekends även 2000 och 2001. Från 2003 till och med 2015 arrangerades Star Wars-helgerna varje år. Vanligtvis ägde eventet rum under fyra helger (fredag – söndag) med start i mitten av maj.

Tusken Raider Star Wars Weekends

En Tusken Raider som gick runt i parken och försökte skrämmas.

Jag hörde talas om detta av en slump 2014 och eftersom William sedan flera år tillbaka älskade Star Wars och hade fått även mig att älska filmerna så började jag genast planera en resa till Orlando. Tur var väl det, eftersom det år som vi var där, 2015, blev det sista året för Star Wars Weekends. Man bestämde sig för att lägga ner eventet eftersom man skulle börja bygga Star Wars: Galaxy’s Edge.

Chewbacca star wars weekends

Tillsammans med Chewbacca och Wicket W. Warrick.

Vi var på Star Wars Weekends under allra första dagen 2015, en fredag i mitten av maj. Jag kan utan tvekan säga att det var en av de allra roligaste dagarna i mitt liv. Runt om i parken kunde man träffa och ta kort med olika karaktärer från Star Wars. På grund av långa köer hann vi inte träffa alla vi ville, men tillräckligt många för att vara mer än nöjda. Restaurangerna serverade speciell mat med Star Wars-tema och speciella Star Wars-drinkar. Man kunde se speciella Star Wars-shower och en fantastisk Star Wars-parad. De som hade köat sedan mitt i natten kunde också träffa skådespelare från filmerna. Vi hade inte lust att stå och köa många timmar innan parken öppnade så därför fick vi nöja oss med att se några av skådespelarna i paraden. Man kunde även äta så kallade character meals med Star Wars-karaktärer. Vi åt en frukost med Star Wars-karaktärer samt en middag där Kalle Anka, Musse Pigg och de andra Disney-karaktärerna var utklädda i Star Wars-kostymer. Varje kväll avslutades med ett mäktigt fyrverkeri.

Jedi Mickey Mouse Star Wars Weekends

William tillsammans med Jedi Musse Pigg innan vi skulle äta middag på kvällen.

För att fira Star Wars-dagen idag tänkte jag bjuda på lite bilder från Star Wars Weekends 2015.

R2-D2 med Ahsoka Tano i bakgrunden.

R2-D2 med Ahsoka Tano i bakgrunden.

Anakin Skywalker Star wars-dagen

Anakin Skywalker skriver autograf till William.

Ashley Eckstein Clone Wars Star Wars

Ashley Eckstein som är Ahsoka Tanos röst i Clone Wars.

Ahsoka Tano från Clone Wars.

William och Ahsoka Tano från Clone Wars.

Darth Maul i Star Wars-paraden.

Darth Maul i Star Wars-paraden.

Ian McDiarmid Palpatine Star Wars

Ian McDiarmid som spelar Palpatine/Darth Sidious i Star Wars-filmerna.

Ian McDiarmid Darth Sidious Palpatine

Ian McDiarmid.

Padmé Amidala Star Wars

Jag fick träffa Padmé Amidala.

Stormtrooper Han Solo Starwars

En Stormtrooper och Han Solo i karbonit.

Mace Windu och Shaak Ti Star Wars

William med Mace Windu och Shaak Ti.

Stormtrooper Donald Duck

William i en intensiv ljussvärdsduell med Stormtrooper-Kalle.

Yoda Cupcake Star wars weekends

En smaskig Yoda-cupcake. Det var bara en av alla fantasifulla bakverk som gjorts speciellt för Star Wars-weekends.

Boba Fett Star Wars weekends

Boba Fett.

Goofy Darth Vader Star Wars weekends

William med Långben som klätt ut sig till Darth Vader.

Visste du förresten att man brukar fira Sitherna den 5 och den 6 maj? Den femte maj kallas för ”Revenge of the Fifth” efter filmen Star Wars: Episod III – Revenge of the Sith och den sjätte maj kallas ”Revenge of the Sixth” som man anser låter mer som Sith.

Om du vill läsa mer om Star Wars kan du läsa om olika platser där filmerna spelats in.

Du kanske också vill läsa de här inläggen

4 Kommentarer

Eva på rucksack.se 8 maj, 2019 - 07:29

När vi var på Disneyland i Hongkong så hade de byggt om Tomorrowland till Star Wars-tema, så jag blev lite sugen på att börja planera för att besöka det ”riktiga” Star Wars-landet i Florida. Mannen läste förresten igår att konceptet verkar komma på fler Disneylands – jag hoppas verkligen det! Ser superkul ut!

Svara
Ann-Louise 8 maj, 2019 - 09:51

Ja, de öppnar Star Wars-landet nu den 31 maj på Disneyland i Kalifornien och sedan den 29 augusti på Walt Disney World i Orlando. Hade jag inte blivit arbetslös hade vi nog planerat in en resa till Disneyland direkt efter skolavslutningen för att få se det så snart som möjligt. Å andra sidan kan det nog vara klokt att vänta ett tag för det lär vara sjukt mycket folk speciellt i början.

Svara
Lena i Wales 8 maj, 2019 - 15:22

Många figurer. En del känner jag igen, men vissa är okända för mig, men alltid lär man sig något nytt i Blogglandia. En del ser skrämmande ut.
Ha det bra!

Svara
Ann-Louise 9 maj, 2019 - 19:23

Ja, för några år sedan visste jag inget om Star Wars men min son har lärt mig en massa så nu har jag koll på de flesta karaktärerna. 🙂 Ha det så bra du också!

Svara

Lämna gärna en kommentar